Jak na nudu ve frontě nebo při cestě lanovkou na svah?

Na zimní období a spoustu sněhu se každoročně těší především příznivci lyžování či snowboardu, kteří netrpělivě čekají, až se otevřou jejich oblíbená střediska. Prvotní radost však mohou snadno překazit lidé, kteří měli stejný nápad jako vy a budete muset čekat otravné a zdánlivě nekonečné fronty. Co v takových situacích dělat?

Vyberte si nějakou hru na mobil

Kromě teplého oblečení, helmy, rukavic, holí nebo nějakého obnosu peněz nesmí v základní výbavě lyžaře či snowboardisty chybět ani mobilní telefon. Sdílení aktuálních zážitků na sociální sítě jako je Facebook je dnes prostě fenoménem, kromě případného zavolání první pomoci se však hodí i pro jiné účely.

Do dlouhé fronty nebo třeba při cestě na vleku či lanovce může mobil posloužit i třeba na hraní. Hry do mobilu seženete na Google Play či App Store, je jich tam skutečně obrovský počet. Vybrat si můžete jednoduše podle žánrů a také, jestli chcete hrát offline či online. Pro tyto účely doporučujeme nějakou oddechovku, u které vám bude čas pěkně ubíhat.  Jednou z nejpopulárnějších online her na mobilu zdarma je Clash Royale, ale nabídka her je tak široká, že si skutečně vybere každý.

Sledujte sportovní živé přenosy, případně si vsaďte

Mezi lyžaři se jistě najdou také příznivci jiných sportů, které kvůli výletu na sjezdovky nemohou z pohodlí domova sledovat. V takovém případě může mobil posloužit jako zdatný pomocník – není nic jednoduššího, než si na něm online vysílání zapnout. Možná ani nebudete potřebovat svá mobilní data, dnešní moderní areály už jsou pokryty Wi-Fi připojením.

Ruku v ruce s touto zálibou jde i kurzové sázení, které má v oblibě opravdu spoustu Čechů. Jestliže se řada před vámi stále ne a ne pohnout, nebo jede lanovka až příliš pomalu, možná je čas se podívat na aktuální sportovní příležitosti, třeba jaké zápasy se právě hrají na prvním tenisovém grandslamu sezóny Australian Open. Na výsledky si samozřejmě můžete ze svého mobilu také vsadit a později v průběhu dne se podívat, jak vaše tipy dopadly.

Sleduje vývoj kurzů kryptoměn jako je Bitcoin, Ethereum apod.

Tuto radu byste zde nejspíš nečekali, ale vězte, že ten, koho zaujal svět digitálních kryptoměn (a že takových lidí není v současnosti málo), musí aktuální kurzy stále sledovat a v případě nutnosti okamžitě reagovat nákupem či prodejem, k čemuž vám mobil klidně poslouží.

Možná byste se divili, kolik takových měn vůbec existuje. Investice a obchodování s kryptoměnami jako je Bitcoin, Ethereum, NEO nebo třeba Monero už pohltilo spoustu lidí - říká vám ale něco IOTA, Ripple, ZCash nebo třeba Lisk? Novodobých digitálních druhů měn je v současnosti už přes 1 300 a toto číslo stále roste.

Jednu věc mají rozhodně tyto 3 způsoby zábavy při dlouhé chvíli společné – nesmíte si zapomenout svůj smartphone doma.