jxh – profil lyžaře

Registrován od 20.1.2012, vložil celkem 9 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 4.2.2013 20:17  
Skutečně nad 700 m zůstala téměř souvislá zmrzlá vrstva, takže dnešních 10cm už má podklad. Včera jsem objel na skejtech malý okruh Vlachovice - Medlov - 3S - Sklenné a zpět a většinou to bylo dobré, překvapivě i v lese. Dnes připadlo, takže to vypadá nadějně.
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 28.2.2012 10:41  
Dokonalý výlet po pláních Vlachovice - Jiříkovice - Lhotka - Počítky - Světnov - Sklenné - Vlachovice. Na zmrzlém podkladu asi 3 cm prašanu, sluníčko....kromě toho jela rolba po klasickém okruhu a psí tratě jsou též čerstvě najeté. Ideální den.
Podle předpovědi by koncem týdne mohly být pěkné pláně znova, ale pod 700m už asi moc sněhu nezbude. Nad touhle čárou je zatím pořád dost (30-50 slehlého zmrzlého).
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 23.2.2012 21:26  
Čerstvá rolba na klasiku (viz odkaz Lyžařské Novoměstsko), od včerejška psí tratě na bruslení. Ale dnes bylo kousek nad nulou a mrholí. Dneska to tuháče ještě zvládaly, o víkendu to bude asi na klistr.
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 15.2.2012 23:11  
Asi tak 20 cm nového prašanu, takže staré stopy zapadány, na loukách závěje. Pokud vyjde předpověď a vítr se zklidní, budou na víkend najety nové stopy. Momentálně je ovšem silnice NM-Vlachovice-Tři Studně na hranici sjízdnosti a parkoviště mimo provoz. O víkendu budou na Třech Studních parkoviště obsazena účastníky Ski Adventure, vyrážejte raději z Vlachovic nebo odspodu z N. Města.
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 10.2.2012 15:40  
Čerstvě projetý okruh až do Jimramova a psí okruh (oblast Vlachovice, Sklené a Tři Studně) ideální na na bruslení...skoro je mi líto Lukáše Bauera, že bude muset tu třicítku kroužit na kolečku kolem Ski hotelu :-).
Jen ten mráz by mohl být menší - snad za týden na Ski Adventure už bude lépe (nezapomeňte na přihlášky do pondělí).
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 8.2.2012 10:07  
Bruslení je pořád dobré na psích tratích, nový sníh přikryl větvičky v lese a není ho zase tolik. Na loukách je to občas přefouklé, ale pořád se dá. Doporučuju ale pláně v nižších polohách, kde starý sníh ztvrdnul - například od Vatína na Nové Veselí jsou luxusní louky.
Nový sníh projeté stopy až tak nezlikvidoval, je toho najetého spousta i v méně profláknutých oblastech, pěkné je Bystřicko - zajeďte si třeba k Vítochovskému kostelíku, stojí to za to!
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 30.1.2012 20:15  
Perfektní podmínky trvají. Vyzkoušel jsem Jimramovský okruh, část z Roženeckých pasek do Jimramova je krapet náročnější. Stopa je pěkná, ale některé sjezdy nejsou pro slabší povahy. Navíc v dolních části je sníh ve stopě zmrzlý, při teplotě -7 jsem mazal fialové VR na teploty kolem 0 a bylo to jen tak tak. Trasa kolem Nového Jimramova je vlídnější a na Odranci je samozřejmě zase prašánek.
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 25.1.2012 12:15  
Bude to znít jako přehnaná reklama, ale dnešním ránem začínají fakt ideální podmínky na běžky. Kolem půl metru sněhu, navrchu prašánek, sluníčko, rolba z NM vyrazila už ráno. Na Vlachovicích je vyhrnuté parkoviště (konečně na zmrzlém podkladu). Nevím co dodat - moc se mi do práce nechtělo.
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 20.1.2012 10:06  
Zpráva o sněhu na Vlachovicích (750 m.n.m.): Včera většinu dne sněžilo, večer chvíli pršelo, Sníh zhutněl a do rána zmrznul (není to na kost, noha se většinou proboří, lyže většinou ne). Vlastně vynikající základ (20-30cm) pro nový sníh, který teď právě padá. Stopy zapadly, ale rolba by měla vyjet - sledujte lyzovani.nmnm.cz. A slapnout si stopu téměř kamkoliv by neměl být problém díky tomu hutnému podkladu. Bacha ale na potoky, ty zmrzlé nejsou. A směrem dolů sněhu rychle ubývá, doporučuju držet se nad 700m (Vlachovice, Sklené, Tři Studně, Fryšava, Rokytno, Studnice....prostě na jistotu)
Žďárské vrchy a Novoměstsko