Orel – profil lyžaře

Registrován od 22.1.2012, vložil celkem 10 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 23.1.2024 23:06  
Dnes odstartoval v Deštném Šediváčkův long, velký etapový závod psích spřežení. Závod bude probíhat až do sobotního dopoledne. Závod probíhá v trase uržovaných stop zejména mezi Pěticestím a sedlem pod Homolí, pak ještě ve směru z Pěticestí do Orlckého Záhoří. V menší míře mezi Jedlovou a Luisiným Údolím či Zámečkem Pádolí.
Mapa naplánovaného průjezdu v opakovaných etapách závodu: https://czechlongtrail.com/?p=5241
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 26.1.2023 8:31  
Včera, dnes a zítra, částečně ještě v sobotu, probíhají na části tras pro běžkaře závody psích spřežení. Nedotčena zůstává severní část hřebenovky od Vrchmezí přes Velkou Deštnou až po sedlo pod Homolí s nástupy od Olešnice, Deštného, Šerlichu a Bedřichovky. Spřežení hojně využívají okruhy mezi Homolí a Pěticestím. Aktuální mapa závodu: https://czechlongtrail.com/?p=5066
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 18.2.2022 9:08  
Nová Ves - Mezivrší byla o víkendu projetá jen dolní třetina. Dál asi na třech místech popadané stromy, rolba neprojede.
(Odpověď na dotaz uživatele Scarab z 15.2.: A Černá voda - Nová ves - Mezivrší (Hamplova cesta), jak to vypadá tam?? Je to projeté nebo alespoň prošlápnuté?)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 13.1.2021 20:41  
Odpověď ...
Parkování u Bedřichovky je nejisté, je tam parkoviště pro vlek, ale nemusí být vyhrnuté.
Parkovat se dá o dva kilometry dál na Jadrné viz https://mapy.cz/s/luzonaboga. Odtud se dá projet plánovaný výlet
(Odpověď na dotaz uživatele Karel z 12.1.: Ahojte, nevíte , dá se v pohodě parkovat u Bedřichovky?
pak přes Orlické záhoří a Homole zpět

Díky)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 28.1.2012 21:26  
V areálu volně přístupných závodních tratí severně od Deštného probíhají přípravy na Orlický maratón na příští víkend. Kromě stabilně udržovaných okruhů 1-5 km se tu objevují nově najeté stopy, dnes např, pro nějaký firemní závod. Před příštím víkendem by se jich mělo směrem k Sedloňovu klikatit na 20 kilometrů (pro skejt), v sobotu odpoledne pak bude stejná trasa upravena pro nedělní maratónskou klasiku.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 28.1.2012 21:11  
Ve výborném stavu 15 km okruh kolem Olešnice v O.h. pro skejt a 2x klasiku: Ruským údolím vzhůru na Knížecí cestu, odtud s malým převýšením a pak dlouhým sjezdem k sedlu nad Číhalkou, lesnatým svahem k vyhlídce na Panském vrchu (tady občas kameny vytržené rolbou z boku cesty) a pak adrenalinový sjezd otevřeným terénem k centru Olešnice. V samotném závěru nutno hledat možnost sjezdu vedle cesty pro auta. Na Panském vrchu sníh obvykle brzy mizí, letošní zima právě teď nabízí vzácnou příležitost vychutnat si celý okruh ve vzorové kvalitě, volný sjezd z Panského vrchu v prašanu.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 28.1.2012 21:09  
Bunkrovka z Deštného ke Kamennému vrchu v pátek večer nově upravena, v sobotu v perfektní kondici. Trochu zmatené Info o provozu rolby lze zjistit na mapě na webu http://www.destne.info/bezecketrate
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 22.1.2012 15:55  
Podle plakátů začnou v úterý v Deštném etapové psí závody. To znamená, že do soboty se budou zejména kolem Deštného a Šerlichu a pak v okolí Pěticestí běžkaři křižovat, potkávat či předjíždět s desítkami psích spřežení. Cesta bude udusaná psími tlapkami a saněmi, ale stovky psů po sobě zanechají své metabolické produkty. www.sedivackuv-long.cz
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 22.1.2012 15:36  
Po ránu bylo čerstvě projeto pro 2x klasiku i skejt z Olešnice po Knížecí, bunkrovkou nahoru k Černému kříži až k boudě na Kamenném vrchu, odtud zpátky přes prameny Bělé do sedla mezi Polomský vrchem a Vrchmezím kde se rolba otočila a jela po stejné trase zpátky k Olešnici. Na mnoha místech problém s nahnutými stromy a větvemi. Dopoledne byla cesta přes Bukačku k Šerlichu a z Kamenného vrchu dolů k Deštnému zasypaná nočním sněžením, asi to dešteňáci projížděli v pátek. Poláci na své straně pod Vrchmezím už dlouho neprojížděli.
Hřeben Orlických Hor