Petr G – profil lyžaře

Registrován od 19.1.2013, vložil celkem 14 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 7.3.2015 20:41  
Dnešní výlet z Nového Města - Vrch tří pánů - Vilejšov - Žebrácký roh a zpět na Nové Město. Tratě byly upravené v pátek večer a dnes byl stav tratí stále ve slušném stavu. Sněhu bylo na celé trase dostatek, nejméně sněhu bylo asi v úseku Vilejšov - Žebrácky roh kde bylo vidět, že jarní slunce má sílu. Nádherné lyžování, v lese ve stínu pěkný skluz, na sluníčku to byla dřina. Ráno v 9h teplota +1°, ale odpoledne už +7° stupňů.
Východní Krušné hory
Vloženo 7.2.2015 19:56  
Dnes jsem jel z Nového Města - Vrch tří pánů Vilejšov - Žebrácký roh - Teichhaus - Žebrácký roh - Vrch tří pánů - Nové Město. Dnešní výlet 31 km. Sněhové podmínky vynikající. Po celé trase dostatek sněhu. Tratě jak v ČR tak i v Německu upraveny dnes v noci. Ráno v 9h teplota - 6 stupňu odpoledne - 4 stupně. Celý den jasno. Vzhledm k tomu jaké byly podmínky na tratích tak bylo překvapivě málo lidí. Pokud vydrží mrazivé počasí tak bude super lyžování i nadále.
Východní Krušné hory
Vloženo 31.3.2013 8:04  
Včerejší výlet v okolí Dlouhé Louky: z Nového Města - Vrch Tří pánů - Vilejšov - Flájská přehrada - Dlouhá Louka - Vysoká míť - Nové Město. Stopy upraveny v sobotu ráno, ale padal do nich čerství sníh cca 4-5cm. Skluz na čerstvém sněhu nebyl moc rychlý, jinak ale pěkný výlet. Sněhu všude dostatek, lepší než o minulém víkendu. Teplota se držela celý den okolo -2 až -3 stupně.
Východní Krušné hory
Vloženo 24.3.2013 22:01  
Dnešní výlet z Nového Města - Vrch tří pánů - Vilejšov - Žebrácký roh a zpět na Nové Město. Tratě byly upravené v sobotu ráno a dnes byl stav tratí stále ve slušném stavu, až na pár míst kde byly zafoukané sněhem a v lesních úsecích do stop napadalo jehličí a občas listí, ale nebyl problém zapadaná místa projet. Sněhu bylo na celé trase dostatek, nejméně sněhu bylo asi v úseku Vilejšov - Žebrácky roh kde bylo vidět, že jarní slunce má sílu, ale pár vytátých míst se dalo bez problému objet.
Dnešní mrazivý den byl ideální na svezení, ale bylo nepříjemné jak foukalo na otevřených místech.

Pokud vydrží chladné počasí tak bude pěkné svezení i na Velikonoce.
Východní Krušné hory
Vloženo 16.3.2013 20:00  
Dnes jsem jel z Nového Města - Vrch tří pánů Vilejšov - Žebrácký roh - Teichhaus - Žebrácký roh - Vilejšov - Dlouhá Louka - Vysoká Mýť - Vrch tří pánů - Nové Město. Dnešní výlet 37,5 km. Na to že je polovina března tak byli sněhové podmínky vynikající. Po celé trase dostatek sněhu až na cca 5 míst, které se dali bez problémů objet. Tratě jak v ČR tak i v Německu upraveny dnes ráno. Ráno v 9h teplota - 9 stupňu odpoledne - 4 stupně. Celý den jasno. Vzhledm k tomu jaké byly podmínky na tratích tak bylo překvapivě málo lidí. Pokud vydrží mrazivé počasí tak bude super lyžovačka i nadále.
Východní Krušné hory
Vloženo 9.3.2013 21:11  
Dnešní výlet: Jizerka - Panský dúm - Jizerská silnice - Předěl - Na Písčinách - Předěl - Smědava - Promenádní cesta - Jizerka. Na to jaké bylo počasí přes týden tak byli tratě ve velmi slušném stavu. Stopa byla v dobrém stavu na bruslení o něco horší, ale pořád pěkné svezení. Sněhu bylo po cele trase dostatek. Teplota byla po celý den +3 stupně, zataženo místy mlha. Od zítřka se má ochladit tak to snad ještě nějaký čas vydrží.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 23.2.2013 19:04  
Nové Město - Vrch tří pánů - Vilejšov - Žebrácký roh - Vilejšov - Pod vrchem tří pánů - Nové Město. Celá trasa byla upravena dnes ráno, někde jedna stopa, ale skoro všude dvě stopy. Cca v 9h ráno začalo sněžit a do 16h připadlo okolo 15cm sněhu, tak byly už přes poledne skoro všechny trasy zasněženy a zafoukány. Jinak za celou zimu konečně dostatek sněhu na všech tratí. Kdyby tolik nefoukal vítr tak by to bylo pěkné svezení.
Východní Krušné hory
Vloženo 17.2.2013 20:05  
Luisino Údolí - Pod Jelenkou - Pod Homolí - severní cestou na Pěticestí a zpět jižní cestou - Pod Homolí až do Luisiano Údolí. Celá trasa byla upravena v pátek a pořád byla ve slušném stavu jak na klasiku tak na skate. Skoro po celé trase projeté dvě stopy. Zataženo, teplota -2. Lidí bylo po celé trase málo, nejvíc lidí u kiosku na Pěticestí. Moc pěkné svezení...
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 16.2.2013 17:54  
Dnešní výlet: Šerlišský Mlýn - Polomské sedlo - Masarykova chata - Velká Deštna a poté zpět a z Polomského sedla sjezd do Déštneho. Cela trasa byla upravena včera tak už bylo znát, že byla stopa místy trochu rozježdená, jinak pěkná jízda. Sněhu všude dostatek. Nejvíce lidí bylo v úseku Polomské sedlo směr Masarykova chata, jinak lidí přiměřeně. Parkoviště u Šerlišského mlýna ráno v 10h skoro prázdné, ale parkoviště Šerlich pod Masarykovou chatou bylo ve 12h plné. Cely den zataženo, teplota lehce pod nulou. Pod 13h na hřebech, ale i v Deštném pořádná mlha. Velice pěkný výlet.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 15.2.2013 18:04  
Dneska jsme jeli Deštné - Sedloňov Černý kříž - Pod Sedloňským Vrchem - Šerlišský Mlýn - Masarykova chata a poté zpět. Sněhu dostatek, dneska upraveno po celé trase mimo Šerlišský Mlýn - Masarykova chata tam to bylo pouze vyplužené od lidí. Zataženo občas trochu sněžilo, teplota Deštné -1 a na hřebenech -3. Tak byl trochu problém namazat, dole se jelo na červený swix a na hřebenech na fialový swix. Málo lidí velmi pěkné svezení.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 10.2.2013 18:12  
Nové Město - Vitiška - po magistrále na Cínovec - Zelený okruh 10km - Vitiška - Nové Město. Cesta po magistrále z Vitišky na Cínovec totálně přeplněná lidmi, proto jsme zvolili při cestě zpátky cestu přes Zelený okruh - to byl pravý opak nepotkali jsme skoro nikoho. Stopa upravena 9.2. byla stále ve slušném stavu jak na klasiku tak i bruslení. Nové Město - Cínovec dostatek sněhu. Cínovec - Zelený okruh 10km - Vitiška v lesních úsecích málo sněhu a zejména ve stopě koukají kameny a hlína, ale s opatrností se dalo. Nejhorší úsek byl rozcestí pod Vitiškou směr Vitiška hodně kamenité. Jinak pěkné svezení. Jen škoda, že nebylo uklizené parkoviště na Novém Městě (po příjezdu na Nové Město od Mikulova hned po pravé straně). Slunečno, bezvětří.
Východní Krušné hory
Vloženo 10.2.2013 17:41  
Nové Město - Vrch tří pánů - Flájská přehrada - Dlouhá Louka - Vysoká míť - Nové Město. Trasy upraveny rolbou jak na klasiku tak i na bruslení. Sněhu cca 20-30cm. Občas koukají ve stopě větve a tráva (na celé okruhu 4-5 míst). Jinak velmi pěkná jízda. Polojasno, skoro bezvětří, teplota -6 stupňů. Na Dlouhé Louce byly nějaké závody na běžkách, ale bez omezení na trati.
Východní Krušné hory
Vloženo 26.1.2013 22:36  
Nové Město - Vrch tří pánů - Žebrácky roh - Flájská přehrada - Vrch tří pánů - Nové Město. Trasy upraveny dle kbstopta.cz 22.2 a 23.2. Nejlepší jízda okolo Vrchu tří pánů a Flajské přehrady cca 15 - 30cm sněhu, Žebrácky okruh horší - sněhu cca 10 - 20cm. Trasy lepší na bruslení - tvrdý podklad, stopy na klasiku vydřené na asfalt a hlínu, občas vytahané kamínky od rolby, ale s opatrností se dalo.
Jinak pěkná jízda, teplota -10 stupňů, sluníčko, modrá obloha a málo lidí.
Východní Krušné hory
Vloženo 19.1.2013 23:03  
Dnes jsem jel z Jizerky - Panský dúm - Jizerská silnice - Předěl - Smědava - Promenádní cesta - Jizerka. Všechny cesty projeté rolbou, sněhu dostatek. Jizerská silnice projetá pouze na jednu stopu.
Parkoviště na Jizerce bylo ráno plné z 60% a odpoledne z 95%. Parkoviště na Smědavě bylo odpoledne plné.
Lidí hodně, ale dalo se. . Nejvytíženější úsek byl promenádní cesta.
Bedřichov a Jizerská magistrála