konarix – profil lyžaře

Registrován od 14.2.2013, vložil celkem 99 zpráv.

Co dělám kromě lyžování?

V rámci možností individuálně cestuji (necelých 100 zemí); poslední předkovidové roky hlavně Latam, za mlada nejradši do Asie, mou top destinací je Indie.

Vložené zprávy

Vloženo 20.1.2024 22:33  
Bedřichov - Hřebínek - Čihadla - Polubný: Báječné svezení za krásného počasí; stopa na klasiku spíš mělká a přirozeně ojetá spoustami lidí, pevný prašan bez jakýchkoliv zledovatělých míst. Luxusní den.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 5.2.2023 23:14  
OKRUH Z BEDŘICHOVA: přehrada JD – Knajpa – Holubník – Olivetská hora. Prašan na pevném podkladu, výborně upravené tratě; občasné jehličí nevadilo. Trasy přes pásmo Holubníku mají jednoduché projeté stopy, odbočka na vrchol (od východu) je poněkud méně pohodlná, zvláště závěj na stupni pod závěrem - ovšem za ten výhled a skoro liduprázdno to určitě stálo.
12:33
13:30
14:32

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 25.12.2022 19:26  
VELKÉ KARLOVICE - Léskové: Před soumrakem byla údolní trasa natvrdo přemrzlá, občas zledovatělá a špinavá, celkem sjízdná na otevřených loukách (2 km úsek od Lanterny níže). Pod Lanternou hodně rozbité, lesní odbočku naproti Galikovi jsem nějak projel, ale určitě nedoporučuji; skromná stopa pak vede loukami po rozcestí s Babskou. Celkově spíš symbolické svezení.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 18.12.2022 20:47  
HŘEBENY (Dobříš - Stožec - Skalka - Dobřichovice): Výstup po modré na Stožec souvisle sjízdný až od rozcestí Pod Obrázkem, nahoře pohodlná cesta na Klondajk, kolem základny jsem to vzal pěšky podél betonové zdi (asi lepší, než tradiční vopruz dole po červené). Hřebenové cesty pak měly střídavou kvalitu, občas v lesních úsecích škrtal štěrk docela víc, ale tak ze dvou třetin celkem postačující vrstva pevného prašanu. Trasa má podobu ujetého mlatu, stopy jsou spíš náznakové. Sestup do Dobřichovic byl sjízdný jen z menší části.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Brdy a Hřebeny
Vloženo 17.12.2022 21:22  
HVĚZDA: Na trojzubci hlavních cest jsou trochu rozhárané, ale obstojně sjízdné stopy na klasiku - ještě lépe si asi užijí bruslaři, navzdory ušmatlávání trasy pěšáky a psy. Na vedlejších chodnících to jen občasně škrtne.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Praha
Vloženo 17.12.2022 11:17  
GRÉBOVKA: Rekreačně se dá povozit po trávnících a většině ušlapaných chodníků, jenom hlavní jsou vyhrnuté na asfalt. Dopoledne kromě jedné běžkařky samí pěšáci, vyjeté stopy se nekonaly, s různými zákoutími natočíte asi 4 kilometry, vzhledem k svažitému terénu to má takový mikrohorský ráz včetně jezírka a grotty.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Praha
Vloženo 11.3.2022 8:27  
PERNINK - BUBLAVA: Ve čtvrtek byly skvělé podmínky, nahoře je stále dostatek sněhu, na celém přejezdu upravené trasy, někde čerstvě. Kvalita stopy se měnila, převážně ovšem byla slušná až výborná. Místa exponovaná vůči slunci odpoledne měkla do krystalků, ale ne až na břečku, dalo se po tom jet. Jen občasně se vyskytly úseky znečištěné jehličím. U Korce stojí za to odbočit na německou stranu, kde najdete pěkné tratě a na hranici bufítek Celnice. V aktuálním počasí byly ke kochání parádní scenerie zvláště na pláních Jelení a Rolavy - tam navíc takřka liduprázdno. Sjezdem do Bublavy (U Altánu, 800 m n. m.) běžkařská idyla nekompromisně končí, pásmo Vršiny směr Kraslice jsem už nezkoušel, sic tam byl nahoře vidět sníh.
Západní Krušné hory
Vloženo 27.2.2022 23:40  
Boží Dar - Pernink - Jelení - Nové Hamry: Výborné podmínky s dostatkem čistého sněhu; jehličí nebo rozměklá stopa jen ojediněle. Zvlášť pěkné od Perninku, kde kromě nové úpravy byl jen zlomek lidí ve srovnání s okruhy při Božáku - takhle na Zaječí vrch, Jelení, parádní tratě v oblasti Chaloupek, slušně sjízdné až do Nových Hamrů.
Západní Krušné hory
Vloženo 20.2.2022 4:05  
Přejezd Polubný - Knajpa - Bílá Kuchyně - Bedřichov: Dostatek sněhu (mimo stopy přemrzlý beton), upravené trasy, tvrdá až lehce zledovatělá stopa, v některých lesních úsecích docela hodně jehličí. Kvalita se často měnila, pěkné třeba na Knajpě, Elektrárenské, Nové Louce; horší na Oldřichovské (za Bílou Kuchyní je Polednická bez stopy). V páteřních úsecích davy lidí, celkově ovšem solidní rychlé svezení.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 13.2.2022 23:12  
CÍNOVEC - LESNÁ: V sobotu trasa Cínovec - Vitiška - Fláje - Klíny; skvělý nový sníh, upravené stopy samozřejmě lehce opotřebované davy lidí. Tradičně slabý úsek nad Novým Městem (trafo) byl celkem hratelný.
Dnes: parádní tratě v oblasti Klínů končily v Mníšku, dál jenom jednoduchá prošláplá stopa, na loukách kolem Nové Vsi už docela málo sněhu, spíš pro nadšence, plusem však bylo příjemné liduprázdno. Na Medvědí skále zase dost sněhu a solidní upravené stopy v oblasti Lesné. V pohodě se dalo sjet do Pyšné, použitelný sníh končí na 700 m n. m. Slunečné mega počasí.
Východní Krušné hory
Vloženo 30.12.2021 20:10  
VELKÉ KARLOVICE - Okruh Hanzlůvka-Třeštík-Babská byl dnes odpoledne ještě hratelný. Cesty v obou bočních údolích jsou nepoštěrkované a sjízdné; nahoře celkem dost sněhu, níže po změklém ledu v kolejích. Stopa sporadická, v Babské kousek narušený těžbou dřeva. Hlavní údolní trasa v Léskovém se dala jet, stopy jsou samozřejmě mokré a směrem dolů přibývá vylézající tráva a hlína. Povození spíš pro nadšence.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 27.12.2021 20:54  
VELKÉ KARLOVICE - Údolní trasa v Leskovém dobře sjízdná; stopy trochu rozhárané a občas vykoukne tráva, ale celkově v pohodě včetně obou lesních úseků (naproti Galikovi i kousek výš v protilehlém svahu před Horalem), tam tedy spíš bez stopy.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 26.12.2021 19:00  
PUSTEVNY - Dnes výborné podmínky (včetně výhledů k Hrubému Jeseníku i k Západním Tatrám). Hřebenovka na Radhošť tradičně uchozená zástupy pěšáků, postranní stopa na klasiku zčásti zachována. Závodní tratě přes Zmrzlý jsou strojově upravené, spodní trasa přes Okrouhlý má ovšem jen jednoduchou stopu vyjetou běžkaři. Okruh Skalíkova louka parádně upravený, pěkně se dá pokračovat i dál, závěr sjezdu k chatě Mír trochu horší, pod ní už zledovatělé a na lyžích nesjízdné.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 25.12.2021 21:29  
VELKÉ KARLOVICE - Údolní magistrála v Leskovém slušně sjízdná až k Babské, včetně lesního úseku naproti Galikovi. 15 cm prašan s pevným podkladem, starší strojová úprava dnes zapadala sněhem, stopy na klasiku udržovali běžkaři.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 14.2.2021 23:47  
Karlův most: Středem vede pás shrnutého sněhu, který byl ještě v poledne velmi pevný. Strojově neupraveno, skromná stopa je dost hrbolatá, jak na ni lezou pěšáci. Končí před Malostranskými mosteckými věžemi, zatímco pod Staroměstskou věží se dá projet a navázat kolečkem kolem pomníku Karla IV. Trochu slabší úsek u sochy sv. Kajetána, jinak obstojné svezení...
Praha
Vloženo 14.2.2021 18:51  
DIVOKÁ ŠÁRKA: V kotlině tvořící západní konec Šáreckého údolí je spousta jednoduchých stop na klasiku a sjízdných chodníků, dostatek pevného sněhu; hlavní cesty spíš nepoužitelné. Příjezd z Nebušic (škola) v pohodě, z opačné strany od Evropské (smyčka) vede podél cesty stopa, takže nasadit se dá hned od McD.
Praha
Vloženo 13.2.2021 22:44  
HŘEBENY (Osov – Skalka – Černolice – Řevnice): Hřebenová cesta od Jeleních palouků je zpočátku přijatelná, směrem k vojenskému prostoru ovšem nepříjemný mělký mlat s častým štěrkem, červená pod Klondajkem tradičně mizerná (asi bylo rozumnější zkusit cestu na opačné straně severně dole pod hřebenem). Od Soudného ovšem slušné, uchozená cesta s dobrou vrstvou sněhu a stopami na klasiku po obou stranách, jen někde vylézá podklad. Takto lze pokračovat přes Skalku až k Černolicím, odkud potěšil sjezd po cestě nazpátek do Řevnic, tedy s trochou otrlosti vůči občasnému nářku skluznice.
Brdy a Hřebeny
Vloženo 13.2.2021 0:28  
KUNRATICKÝ LES: Podél uchozených cest bývá plus-mínus stopa na klasiku, na hlavních občas vylézá štěrk, sjízdná je ovšm i spousta vedlejších chodníků. Směrem k Novému Hráku míň lidí, použitelná je též dolní trasa podél Kunratického potoka.
Praha
Vloženo 10.2.2021 23:35  
KLÁNOVICKÝ LES (západní část): Cesty sjízdné, obvykle s jednoduchou stopou uprostřed nebo podél; podklad se objevuje snesitelně. S pár slabšími úseky, ale většinou po nějaké stopě lze pokračovat dál přes Xaverovský háj a lesopark Vinice (zastávka Běchovice střed). Širší možnosti jsou samozřejmě v rozsáhlejší východní části lesa směr Úvaly.
Praha
Vloženo 9.2.2021 23:06  
KERSKO (Třebestovice - Hradišťko - Nymburk): V Kerském lese celkem pohoda po jednoduchých stopách, případně chodnících a kolejích po autech. Hratelná byla i červená dál přes Písty do Nymburka. Na polích někde škrtala hlína, ale často i slušná stopa (Bory), trochu slabší byl jen závěr před Nymburkem. Na 180 m n. m. vlastně paráda, tahle polabská trasa se nezadaří každou zimu.
Střední Čechy
Vloženo 8.2.2021 23:26  
KLÁNOVICKÝ LES (východní část): Na většině cest jsou projeté klasické stopy, zatím ne příliš rozšlapané pěšáky - což se samozřejmě brzo změní. Sněhu je relativně dost, jen občasné úseky s vylézajícím podkladem nebo podmáčené.
Praha
Vloženo 16.1.2021 19:18  
Klánovický les: Asfaltka mezi Smolikem a Úvaly je uchozená a obstojně sjízdná, i když často zledovatělá. Ostatní cesty spíš hůř než líp, občas se dá narazit na dobrý úsek.
Praha
Vloženo 30.12.2020 19:31  
Velké Karlovice - bohužel nic. Na Soláni a Beneškách na loukách 5-10 cm, ale cesty nesjízdné.
(Odpověď na dotaz uživatele Marcel z 29.12.: Jak to prosim vas vypada? Uz by sa dalo? Byl nekdo? Diiky.)
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 8.3.2020 23:46  
Horní Polubný - Jizerka - Knajpa - Bílá Kuchyně - Maliník: Nahoře je sněhu dost, včetně čistého nového. Trasy byly většinou pěkně upravené, přijatelně rychlé mýdlo, ale stopy na klasiku už odpoledne místy promáčené. Umrlčí cesta pod Zámky má projetou jednoduchou stopu, ve střední části spíš kros. Nepatrná odtátá místa pod Krásnou Maří, hrbolatější nově neupravená trasa západně od přehrady Bedřichov. Celkově fajn svezení.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 23.2.2020 19:03  
Maliník - Hřebínek - Holubník - Knejpa - Smědava: Solidní svezení, sněhu je relativně dost, v nižších polohách byla trať trochu mokrá, výše kolem Knejpy až výborná. Na hřebenovce Holubníku prošláplé jednoduché stopy a hlavně bez davů lidí jako na Hřebínku. Dnes (neděle) se nám nahoru nechtělo, ale nemyslím, že by déšť nějak narušil slušné podmínky.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 8.2.2020 22:58  
Komáří hůrka - Cínovec - vrch Tří pánů - přehrada Fláje: Mezi Komárkou a Cínovcem poničeno čtyřkolkáři, k Vitišce parádní upravené stopy, tradičně vyfoukaná louka u větrníků, dál ke Třem pánům slušné, na sjezdu k přehradě snesitelně vylézala hlína, kolem obory k silnici příjemná vyšlápnutá stopa (asi zrušená dvojicí se psy v protisměru). Celkově solidní podmínky, občasné úseky s trávou nebo asfaltem nečinily větší problém a jak skoro celý den nevylezlo slunce, byl sníh pevný, sic je ho jen do 25 cm. Tedy ne zrovna hitparáda, ale svezení předčilo očekávání.
Východní Krušné hory
Vloženo 1.1.2020 19:17  
VELKÉ KARLOVICE (údolní trasa Razula – kostel): V úseku nad rozc. Podťaté je magistrála ve slušné kondici, vícero stop na klasiku, pás na bruslení; stopa je pevná, tráva vylézá v přijatelné míře. Od stájí dolů už o něco horší, ale pořád rozumně sjízdné (kromě toboganu za pilou); povozit se ještě dá i na okruhu mezi nádražím a Pepišem.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 31.12.2019 18:29  
VELKÉ KARLOVICE (trasy nad Leskovým):
Sedlo pod Lemešnou (Pindula) – Bařinka – prales Razula: sněhu celkem dost, přijatelně sjízdné v kolejích po traktoru, občas zledovatělé, pozor na šutry při sjezdu z Bařinky.
Horní cesta Malá Hanzlůvka (Capúry) – Uzgruň (Dynčák) – Leskové: totéž, víc sešlapáno pěšáky a psy, v dolním úseku naproti Horalu zpevněné běžkaři, ovšem bez stopy.
Lesní odbočka nad Galikem: uježděný a uchozený mlat, na některých místech led a stěrk; hratelné.
Údolní trasa Velké Karlovice: večer byla magistrála velice příjemná a rychlá.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 30.12.2019 21:00  
JAVORNÍKY (hřebenovka Kasárna - Kohútka - Krkostěna): na nejvyšším hřebeni až 40 cm příjemného suchého sněhu; sice neprotaženo skútrem, ale vyjeta turistická stopa - často s děrami po menšinových pěšácích, převážně se to ovšem dalo nazvat stopou. Dnes pěkné podmínky včetně dalekých výhledů (až k Hrubému Jeseníku; nejlepší pohled na slovenské hory tradičně ze svahu západně od Butorek).
Z Kohútky na Krkostěnu: po ušlapaném chodníku, častěji šutry, ale hratelné.
Sjezd pásmem Čerňanské Kyčery k Huslenky-zastávka: sešup po horních pasekách, níže už pěšky, s trochou otrlosti sjízdné louky v dolní polovině.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 29.12.2019 19:41  
BENEŠKY (hřebenovka z Čartáku na Třeštík): Přijatelné množství sněhu, na sundání lyží jsou asi tři lesní sjezdy v první třetině, dál už šutry vylézaly spíš ojediněle. Jízda převážně v chodníku ušlapaném pěšáky, kteří z 90 % převládali - s nějakou běžkařskou stopou moc nepočítejte, tohle ostatně bývá trasa víc pro vychutnávání krajiny než pro sportovní výkony...
Sjezd Rybjankou do Leskového: hratelné, nahoře jednoduchá stopa, dole zatím použitelná vyhrnutá cesta. Údolní trasa Velké Karlovice: obstojné stopy na klasiku, samozřejmě bývá i líp.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 28.12.2019 17:34  
VELKÉ KARLOVICE - údolní trasa v Leskovém (od rozc. Podťaté po rozc. Babská): do 20 cm čerstvého prašanu, ze stopy skoro nic nevylézá ani v lese. Zatím strojově neupraveno, ale dá se svézt po jednoduchých stopách v trase skútru; přijatelná je i lesní odbočka nad Galikem, výše převážně jen po cyklostezce.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 24.2.2019 22:55  
Javorníky, Kasárna - Portáš: Nejvyšší část hřebene (Velký Javorník - Ztracenec) ujeta skútrem, sypký sníh, sice bez stopy, ale v pohodě sjízdné. Od Malého Javorníku přibývala pod stromy zledovatělá místa se spoustou jehličí, popadané stromy odklizeny. Závěr před Portášem už byl dost špatný, převážně pěšky.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 24.2.2019 22:43  
Pustevny - Martiňák: Nově upravená stopa, dobrý rychlý sníh, bez ledových míst.
Pustevny - Radhošť: Taky v pohodě, po stranách pěšácké cesty byly dvě stopy na klasiku.
Pásmo Kladnaté: Velmi špatné, beton s dírami starých šlápot, hodně jehličí. Prakticky nesjízdné, ale schůdné. Vcelku se dalo jet po vrstevnicové cestě jižně po hřebenem (Zadní Mečová - Hlavatá), ovšem bez stopy.
Výstup na Třeštík: Zledovatělé, pouze pěšky.
Sjezd Velkou Hanzlůvkou do Léskového: Špatné, zledovatělé, nahoře jenom stopy po vozidle.
Velké Karlovice: Spousta pěkných stop po Karlovské 50.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 6.2.2019 22:26  
Klánovický les: Včera o něco lepší, ale skoro všechny cesty jsou nadále sjízdné, sníh má pevný, někde ledový podklad. Běžkařské stopy jen sporadicky, ovšem po ušlapaných cestách a chodnících se dá slušně odpočinkově povozit, radši na starších lyžích. Nejvhodnější je sektor mezi tratí, Úvaly a Smolikem. Výhodou je rozlehlost lesa a ve všední den skoro liduprázdno - za hodinu pár pěšáků, žádný běžkař.
Praha
Vloženo 4.2.2019 20:31  
Klánovický les: Cesty jsou rekreačně sjízdné, do 15 cm sněhu, k večeru už byl zpevněný a celkem rychlý. O něco lepší je oblast mezi železniční tratí a Újezdem nL, kde se vyskytují i jednoduché stopy. Na opačné klánovické straně bylo víc větviček, ojediněle spadlé stromy a častěji prosvítal podklad, jízda spíš na uchozených cestách, ale taky hratelné, ovšem radši na starých lyžích. Na bídu posledních pražských zim je to OK.
Praha
Vloženo 20.1.2019 23:16  
Z Bedřichova do Nového Města pS: hodně sněhu, upravené magistrály, parádní počasí. Nejlepší zážitek z pásma Holubníku (Točna-Čihadla), kde byla jen jednoduchá vyšláplá polostopa, s prašanem na pevném podkladu to ovšem šlo i bez ní. Je fajn užít si taky liduprázdnou přírodu retro turistickým stylem, snad se to nebude strojově upravovat (sorry jako). Z Písčin do NMpS cesta srovnaná bez stopaře, u Tišiny trochu větve, jinak v pohodě sjízdné až dolů.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 30.12.2018 18:31  
Velké Karlovice (Benešky): Hřebenovka Čarták - Třeštík docela překvapila, nový skoroprašan na pevném podkladu, kolem Vysoké až 40 cm. Tradičně horší úseky za Čartákem, dvakrát jsem sundával, od sedla pod Kotlovou už obstojně po jednoduché prošlápnuté stopě - zřejmě ji však dočasně zrušila podroušená partička, kterou jsem míjel u Polany. Mlhavo, ale tahle malebná hřebenovka (sic převážně užívaná pěšáky) se prostě neomrzí. Sjezd Hanzlovou do Léskového trochu kostrbatě v kolejích po vozidle, dole už na minimální vrstvě. Údolní trasa ve VK o něco lepší než včera. Popisovaný stav ovšem jistě změnilo odpolední intenzivní sněžení.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 29.12.2018 17:40  
Velké Karlovice (Léskové): Žádná hitparáda, ale dalo se. Údolní trasa (mezi rozcestím Podťaté a Babskou, vč. odbočky nad Galikem) je neupravená, ale dostatečně projetá, stopa často mokrá, níž vylézá tráva, ale hratelné. Horní lesní cesta Léskové-Dynčák-Hanzlůvka rozchozená pěšáky, jinak sjízdná, nad 700 mnm je už celkem dost sněhu. Cesta v Hanzlůvce (Capúrách) samozřejmě nepoužitelná, takže zbytek k pivovárku by walking...
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 26.12.2018 19:08  
Velké Karlovice (Léskové): 20 cm nového sněhu bez pevnějšího podkladu, jen občas je nasáklý nebo prosvítá tráva. Údolní magistrála udržovaná četnými běžkaři, obstojná stopa, bruslení na okruhu pod Lanternou. Výš od Galika k Babské už jenom skromná prošlápnutá trasa. Kromě pěkné zimní krajiny a prvního lyžování mě Martine potěšil i nový vzhled oblíbeného webu.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 19.3.2018 1:35  
Bedřichov-Hřebínek-Knajpa-Protržená-Mariánská: Celkově předčilo očekávání, zmrzlý podklad většinou kryje nový prašan, k tomu slunečné sic větrné počasí. Nejméně pohodlný ale hratelný je severní úsek kolem Máří - vyfoukané, občas zledovatělé, nad Hřebínkem krátký úsek asfaltu. Hlavní trať přes Knajpu funglově upravená, též odbočka až na Mariánskou dala pěkné svezení - dík ops za parádní den v Jizerkách!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 5.3.2018 0:13  
Ostružná - Paprsek - Smrk - Horní Lipová: Poprvé jsem okusil zdejší síť upravovaných tras a jsem nadšen. Výborná stopa, kvalitní sníh, pěkné výhledy; bruslařům mohou místy vadit pěšácké šlápoty. Parádní sjezd až k Lesnímu baru, pod ním do Lipové už uchozené.
Rychlebské hory
Vloženo 4.3.2018 23:59  
Pásmo Keprníku: Tato krásná hřebenovka se jezdí v přírodních podmínkách. Strojově upravená trasa končí už na Červené hoře, dál až po Šerák jenom jednoduchá prošláplá stopa, často narušená, běžkaři v menšině. Tentokrát usnadněno dostatkem sněhu bez ledových míst, sjezdy lze zmírnit traverzováním v prašanu.
Hrubý Jeseník
Vloženo 22.1.2018 0:39  
Přejezd Hvězda - Knejpa - Bedřichov: Všude dostatek sněhu, upravené tratě, středně rychlá stopa. Okruhy pod Hvězdou jsem vyzkoušel prvně a spokojenost.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 30.12.2017 21:52  
Hřebenovka Třeštík-Benešky-Čarták: Do 20 cm nového prašanu, většinou s podkladem. Pláně v pohodě, v lese vylézají větvičky a ojediněle štěrk. Jednoduchá vyšláplá stopa byla často rozdupaná zcela převažujícími pěšáky. Závěr mezi Kotlovou a Čartákem je horší, svažité úseky kvůli šutrům nesjízdné.
Velké Karlovice - Léskové: Údolní trasa zčásti strojově upravena po Razulu, skromnější stopa dál k Babské. Sníh celkem postačující, trochu vylézá tráva a led.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 19.2.2017 8:40  
Boží Dar - Nové Hamry: Padesátka na pohodu, zcela převážně příjemné svezení, sněhu dost. Pěkně upravené tratě kolem Božídarského Špičáku až k Milovu/D. Zpět byl krajinářsky hezký úsek Rozhraní-Bludná poněkud zapadaný, jakž takž projeté stopy zdevastoval párek bruslařů. Z Dolní Blatné jenom jednoduchá spojka na Hamerskou, pak už zase fajn magistrála přes Zaječí vrch, úsek na Jelení vrch o stupínek horší, ale stopa na klasiku stále pěkná, navzdory měknoucímu sněhu a celodennímu lehkému sněžení držela a byla docela rychlá. Taktéž v pohodě okruh V Jedlinách, sjezd údolím Rolavy, odbočka na Havraní vrch. Dole před Novými Hamry sníh břednul, v lese místy jehličí, ale stále dobré. Díky všem za starší i novější úpravy, Krušné hory se prostě vyplatí!
Západní Krušné hory
Vloženo 12.2.2017 17:52  
Klánovický les (mezi Smolikem a Úvaly): Tak jsem to ještě dopoledne tajně zkusil. Tvrdý zmrzlý sníh i v současném množství stačil na takové low-endové svezení, stopy už samozřejmě nejsou, často soupaž na pruzích hrbolatého ledu. Fakt už jen pro skalní (běžkaře i lyže), spíš derniéra výjimečně dlouhé pražské sezóny.
Praha
Vloženo 12.2.2017 0:08  
Z Komárky do Litvínova: Celkově mě překvapilo velmi pěkné svezení; sněhu je hodně, stopa tvrdá, ale díky poprašku spíš ojediněle zledovatělá. Nejlépe upravené trasy pod Cínoveckým hřbetem, též pak v prostoru mezi Dlouhou Loukou a přehradou Fláje; i jinde na klasiku v pohodě skoro všude (asi též skate, ale ty divné pohyby já nedělám...), přestože trasy nebývají úplně funglovky. Tradičně horší sfoukané pláně u Cínovce, Nového Města. Odbočka přes vrchol Loučné většinou bez stopy, sjezd do Litvínova bývá vždy mazec, na tomto pevném sněhu obzvlášť, ale je ho hodně, takže se aspoň neškrábe. I v převažující mlze fajn den.
Východní Krušné hory
Vloženo 5.2.2017 14:38  
Velké Karlovice: Magistrála Karlovské 50 je v hlavním úseku mezi Machůzkami a obrátkou u Babské ve slušném stavu (s ohledem na oblevu). Aktuálně nebyla upravena, ale paralelní trasy na klasiku udržují četní běžkaři; mokrý sníh, kolem poledne už byly stopy docela nasáklé a povolovaly. Sněhu dost, na loukách i přes 40 cm, takže až se zpátky ochladí, budete to tady mít ok (já se musím spokojit aspoň s jubileem 50. zprávy...).
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 5.2.2017 1:16  
Západní hřebenovka (Soláň-Vsetín): Až půl metru mokrého sněhu, kdysi protažená trasa má stopy pro klasiku. Na otevřených úsecích obstojné, i když stopa povoluje a částečně je nasáklá (téměř nikde na břečku), v lese jehličí. Vzhledem k dostatečné vrstvě moc nehrozí škrtání, vyjma některých lesních sjezdů. Po Cáb docela v pohodě, dál je asfaltka nepoužitelná, ale většinou se dá objet upravenou lesní paralelkou. Na Vsetín jsem to zkusil hřebenem po červené (směr Hrbová), ale od Dušné kus jen pěšky, protože cesty nesjízdné a louky bez stopy. Běžky jsem obul až ve druhé polovině, kde prošlapávání pidichodníku nepostrádalo romantiku, ale doporučovat to radši nebudu. Sněhu dost až po Vsetín.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 1.2.2017 23:50  
Klánovický les: Nových 5-10 cm sněhu příjemně zlepšilo podmínky, v prostoru mezi Klá a Úvaly se dá svézt skoro všude, zčásti po jednoduchých stopách, které zatím pěšáci a psi nestihli zvalchovat. Měknoucí prašan až mýdlo, na vedlejších chodnících to místy škrtne, takže ne zrovna na nové lyže.
Praha
Vloženo 30.1.2017 0:38  
Víkendový přejezd NMNM-Hlinsko přinesl docela rozmanité podmínky. Nejdřív skvěle upravené magistrály v prostoru Nové Město, Tři Studně, Milovy. Do Pusté Rybné improvizace, část pěšky. Dál červená do Svratky je klasická turistika – přijatelně sjízdná, ale v lese už dost zapadaná jehličím. Ze Svratky směr Kameničky byla jízda rozháraná, zpočátku vyjeté stopy, případně v trase skútru, pak už na loukách často zapadaná a nepohodlná. Mezi Pešavou a Hlinskem zase upravené trasy, spíš na klasiku. Sněhu je celkem dost, podklad vylézá málo.
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 27.1.2017 23:31  
Počernický a Kyjský rybník: Na obou je sníh, celkem příjemné krátké svezení (obkroužení 2,3 a 2,1 km). Na běžky určitě lepší Počernický, kde je vrstva sněhu souvislejší a pevnější i na skate, málo čouhá led, je tam méně bruslařů a odhrnutých kluzišť. Oba jsou pár kroků od železničních zastávek, okolí nepoužitelné.
Praha
Vloženo 26.1.2017 23:39  
Kerský les (Třebestovice-Hradišťko a zpět): Zelená od Třebestovic horší, dost větviček atd., lepší je paralelka jižněji, ta ovšem s nesjízdným začátkem. Hlavní cesta od motorestu k Hradišťku má ledový podklad a uprostřed většinou sníh s jednoduchou stopou. Jen někde se dá odbočit, třeba okruh kolem Krásné Pepiny. Celkově omezenější možnosti než včera v Klánovickém lese, takové dost minimalistické ježdění a určitě na staré lyže, ale marné to nebylo.
Střední Čechy
Vloženo 25.1.2017 22:36  
Klánovický les: Setrvalý stav, způsobilé pro rekreační svezení na starších lyžích. Stopy jen náznakové a spíš žádné, ale cesty mají většinou ušlapaný pevný sníh se zmrzlým podkladem. Projížděl jsem oblast od klánovického nádraží směr Úvaly z obou stran železniční trati, všude lze najít použitelné trasy (o něco lepší je jižní část). Na usmolených 250 m n. m. je to letos nevídaně dlouhá sezóna =)
Praha
Vloženo 22.1.2017 21:56  
Střezimíř-Moninec-Jistebnice-Tábor: Výborně upravené tratě, dostatek sněhu, který na slunci nijak zvlášť nepovoloval, na večer byl pěkně rychlý. Podklad se objevoval spíš jen dole na spojce do Tábora, i tam to (vyjma jednoho krátkého úseku) bylo slušně hratelné. Na severní magistrále po poledni davy, jinak to šlo. Do Střezimíře protažena stopa na klasiku, čili v pohodě i vlakem s nástupem na 600 mnm. Byl jsem v oblasti poprvé a i když jsem tu četl chvály, skutečnost dosti předčila očekávání (@Dji mě inspiroval poslat taky pár kaček).
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 21.1.2017 21:38  
Planina kolem Třemblatu je obkroužena spoustou parádních stop, většinou strojových - byl jsem tam poprvé a vysloveně jsem zíral! Výborné sněhové podmínky, prašan na podkladu. Sjízdné jsou i různé pěšácké chodníky a neštěrkované cesty směr Ondřejov, Mnichovice.
Ladův kraj
Vloženo 18.1.2017 21:04  
Klánovický les: Na příjezdu od Prahy to asi tak nevypadá, ale spousta lesních cest je obstojně sjízdná. Rychlejší sníh na zmrzlém podkladu, místy hrbolaté, ale na rekreační svezení stačí. Občasné úseky s vylézajícím štěrkem jsou na starší křapky, nejlepší část je od nádraží Klá směr Rohožník, Úvaly.
Praha
Vloženo 15.1.2017 14:29  
Klánovický les: Na hlavních cestách uchozený nový poprašek na ledovém podkladu, stopy moc nečekejte, trochu hrbolaté, ale překvapivě hratelné. Někde se dá i krosovat mimo cesty, téměř bez sněhu je západní konec (k Běchovicím). Obkroužil jsem prakticky celý Vidrholec, relativně nejlepší turistické svezení je v sektoru směr Úvaly.
Praha
Vloženo 11.1.2017 21:47  
Klánovický les: Použitelné prakticky všechny hlavní cesty (motal jsem se v sektoru mezi klánovickým nádražím a Úvaly, jinde to bude asi obdobné). Turistické ježdění po uchozených cestách, stopy spíš náznakové, rychlý pevný sníh, jen občasné škrtání.
Praha
Vloženo 8.1.2017 21:21  
Klánovický les: Sjízdné skoro všechny uchozené cesty. Sněhu samozřejmě není moc, ale nový prašan je už pevnější, škrtání spíš jen na chodnících mezi stromy. Někde i jakés stopy - třeba dlouhá rovinka mezi Smolikem a Úvaly byla i k bruslení.
Praha
Vloženo 7.1.2017 22:54  
Z Kořenova do Oldřichova: Magistrály upravené, ve stopách ok, mezi nimi se nový prašan trochu boří. Za Bílou Kuchyní jen hluboká stopa projetá běžkaři, na odbočce do údolí ve dvou kolejích (též uchozeno) - dlouhý sjezd až do Oldřichova, tradičně nejhezčí úsek celého přejezdu.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 31.12.2016 17:41  
Velké Karlovice: I po poledni ze Súkenické supervýhled až k Západním Tatrám (klíč od rozhledny na hotelu). Údolí Babská nepohodlně, ale sjízdné (kromě horní části pod Třeštíkem) po zledovatělé cestě. Od Babské výborně upravená magistrála, většinou 3 stopy v každém směru. Pevný rychlý sníh, nahoře luxusní, níž spíš ojediněle prosvítá podklad. Špatný ledový úsek nad pilou, pak zase stopy na závodišti před kostelem.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 29.12.2016 21:32  
Hlavní hřeben: Od Kasáren směr Ztracenec jednoduchá stopa na dostatečné, ale velmi tvrdé vrstvě. Padák z Malého Javorníku špatný, dál staženo rolbou, takový uchozený mlat bez stopy. Sněhu ubývá, občas něco větviček, ledu nebo štěrku, ale dá se to projet; ledová místa před Portášem. Podobně skromně sjízdný (vyjma úseku v polovině) je i hřeben z Kohútky na Krkostěnu. S určitou otrlostí lze pokračovat dál bočním hřebenem směr Huslenky - nahoře použitelné, pak pěšky, sjízdné louky v dolní části. Ve finále jsem zlomil lyži, ale jinak ucházející výlet =)
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 27.12.2016 20:32  
Velké Karlovice: Dnes jen nepatrný přírůstek sněhu, který s ochlazením ztvrdnul. Okruhy v Léskovém slušně sjízdné (cesta v Capurách ovšem poštěrkovaná, takže dolů hezky pěšky nebo zpět na Dynčák).
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 26.12.2016 20:19  
Hřeben Benešek: První kilometry od Soláně nic moc, místy v lese nesjízdné. Dál na pláních celkem souvislá vrstva do 30 cm mokrého sněhu, jízda po měkké uchozené cestě, jakás stopa až v úseku kolem Vysoké směr Třeštík. Příjemně mlhavo a liduprázdno. Hanzlůvka bez stopy, ale sjízdná, níže jen po slupce ledu. Nejlepší běžkování dole na magistrále v Léskovém, oblevou sice stopa povoluje, ovšem zaplaťpámbu aspoň za tohle.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 25.12.2016 20:41  
Velké Karlovice: údolní magistrála v Léskovém 15-20 cm mokrého sněhu, dnes strojově neupravována, ale obstojné stopy. Mlhavo, většinu dne mokré sněžení, večer déšť.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 2.3.2016 22:07  
PUSTEVNY: Asi 15 cm nového prašanu na slabém podkladu. Trasa na Radhošť stažená a bez problému sjízdná, než z ní tlupa rozjařených pěšáků udělala oraniště. Okruh přes Velkou sjezdovku skoro celý v pohodě, jenom dole na lesní cestě už se štěrkem. Okruh kolem Zmrzlého nebyl upravený. K Martiňáku to rolba projížděla po poledni, pěkné svezení na klasiku, slabší až poslední 2 km. Shrnuto: pod 750-800 mnm už nepoužitelné, ale nahoře byla zimní atmosféra a minimum běžkařů.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 17.1.2016 16:08  
Klánovický les: Přes den celkem sněžilo, ale vrstva je zvlášť v lese stále slabá. Hodně symbolicky jsem se sice svezl, ale chce to přemrznout a nějaký cm přidat.
Praha
Vloženo 8.1.2016 16:52  
Klánovický les: dle očekávání začíná být vymalováno. Jezdit se ještě trochu dá, ale zvlášť podmáčenější místa už na hranici použitelnosti.
Praha
Vloženo 7.1.2016 17:38  
KLÁNOVICKÝ LES: 10 cm, dá se zatím vjezdit křížem krážem, spíš výjimečně čouhá podklad. Nepotkal jsem žádného běžkaře (jen pěšáky, cyklistu a 3 jezdce na ponících), ale jednoduchých stop je tu spousta. Po dlouhém loňském půstu díkybokhu za tohle svezení.
Praha
Vloženo 6.4.2015 12:32  
Velké Karlovice - Léskové: v údolí na loukách souvisle 15 cm, dál sněží. Prošlápnuta jednoduchá stopa v kolečku pod Razulou, nenáročně sjízdné i 2 km níž.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 5.4.2015 23:09  
Hřebenovka Kasárna - Portáš: skvělé podmínky, dostatek sněhu. Pohodová strojová dvojstopa, jen místy na hřebeni zčásti zafoukaná. Občasní pěšáci se drželi způsobně ve středním pruhu, nikde led ani šutry, takže s ploužením snadno sjízdný i padák z Malého Javorníka.
Dál z Kohútky na Krkostěnu jednoduchá ošlapaná stopa, boční hřeben nad Kychovou použitelný v horní třetině, dál na zastávku Huslenky převážně pěšky, ale sjízdné plochy ještě v 580 m n. m.
Zasněžené lesy, střídačka slunce a řídkého sněžení, zimní idylka.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 5.4.2015 1:02  
Radhošť - Pustevny - Martiňák: dostatek sněhu, asi 20 cm nového, obstojně držel i odpoledne na slunci. Ježděním udržovaná jedna stopa pro oba směry, na Radhošť při okraji cesty uchozené silně převažujícími pěšáky.
Červená Martiňák - Hlavatá bývá spíš kros, i teď jen velmi sporá stopa po 2-3 lidech, od sedla Kladnatá už jsem si to (s motáním) prošlapával sám.
Žlutá nahoru na Třeštík aspoň trochu projdená pěšáky, po pevnějším chodníku se jelo pod Vysokou, a pěkným sjezdem Hanzlůvkou (jen dole už asfalt).
Údolní magistrála v Léskovém se skromnější stopou, navečer byla pevná a rychlá.
Sečteno - nečekaně parádní svezení v krásné zimní přírodě.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 10.3.2015 16:22  
Přes víkend luxusní slunečné počasí, sněhu na hřebenech samozřejmě dostatek, přes den změklý, bez ledových ploten. Celkem snadno sjízdná polská cesta ze Sněžky. Sjezdy Vavřincovým dolem i do Špindlu bez problému až dolů.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 27.2.2015 21:07  
Hřebenovka (západ): Strojově stažená trasa z Čartáku až před Dušnou, většinou bez klasické stopy. Těžký sníh, na hřebeni je ho dost, bez vylézajícího štěrku, v lese často zapadaný jehličím. Liduprázdno.
Poprvé jsem se nechal na mapy.cz zlákat čímsi jako okruhem k Cábskému jezeru, byl to ovšem spíš polopěší kros bez stopy, ve finále mě maník v autě Vsackého Cábu zprudil, že majitel lesů si nepřeje, aby mu tam kdokoliv lezl. Tož vitajte u nás...
Sestup rozsochou po modré do Vsetína už byl spíš vycházka předjařím, sjízdné jen výjimečně.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 26.2.2015 18:43  
Hřebenovka východ (Benešky): Sněhu je celkem dost, krystalický podklad a trocha čerstvého, bez šutrů a ledu. Od Čartáku tvrdá cesta ušlapaná pěšáky, pod Vysokou jednoduchá turistická stopa. Prošlápnutá trasa z Třeštíku k Partyzánovi, kupodivu sjízdná rokle až pod Horal. Na údolní magistrále je znát obleva a pravidelné dešťové průplachy. Mlhavé vlhké počasí má do zimní idylky daleko, ale povozit se dá.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 14.2.2015 23:48  
Z Komárky do Klínů: magistrála solidní, převážně tvrdá rychlá stopa, horších pár vyfoukaných míst na pláních; mimo stopu nepříjemná krusta. Nejpohodověji se jelo kolem flájské přehrady a hraniční úsek do Klínů; sjezd směr Litvínov asi do půlky a dost divoký. Celý den mlha, ale svezení pěkné.
Východní Krušné hory
Vloženo 8.2.2015 6:54  
Luxusní počasí, sníh i stopy; zelená v sobotu bohužel uzavřená kvůli musherskému závodu. Davy, ale okruhy mimo hlavní tahy poloprázdné - parádní Jeleniogórska, přes Krogulec jen nestrojová stopa. Výborné podmínky samozřejmě i na české straně, z Jizerky na Předěl a sjezd do Nového Města pS.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 1.2.2015 6:22  
Přejezd napříč z Kořenova do Oldřichova: sněhu bývá touto dobou víc, ale magistrály v pohodě; sjezd do Oldřichova až úplně dole rozježděný těžbou - oáza klidu proti Václaváku na hřebenech.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 4.1.2015 12:12  
Léskové: asi jako všude velké zlepšení, 15 cm nového sněhu a hustě sněží; údolní trasa projeta skútrem zatím po Razulu. Ani se moc nechce zpátky do Prahy...
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 1.1.2015 17:47  
Údolní trasa v Léskovém (Velké Karlovice) má sjízdné stopy až k Babské, i když dost vylézá tráva; lesní odbočka nad Galikem místy škrtá. Žádná sláva, ale na projížďku na pivko to stačí.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 31.12.2014 17:42  
Na hlavním hřebeni do 15-20 cm prašanu, ovšem bez podkladu, místy sfoukaný, škrtání šutrů se nevyhnete. Otevřené partie mezi Kasárnami a Malým Javornikem přijatelně použitelné po jednoduché stopě, následné lesní úseky už směrem k Portáši rozumně nesjízdné. Silvestrovské azuro, ze stoupání nad Butorkami pěkný výhled na Malou Fatru a Západní Tatry.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 18.2.2014 19:18  
Centrální část hlavního hřebene je kupodivu vcelku souvisle pokryta nevelkou vrstvou tvrdého rychlého sněhu, místy v snesitelném rozsahu šutry, vzácněji led. Kromě svahů Stolečného a nesjízdného padáku z Malého Javorníku lze s kapkou opatrnosti v klidu projet z Kasáren na Portáš a Kohútku (na sjezdy dolů ovšem zapomeňte). Jen symbolická kvazistopa v ušlapané cestě - ovšem s ohledem na letošní běžkařskou apokalypsu a jaro v údolí to bylo celkem pohodové a hlavně nečekané svezení.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 25.12.2013 0:32  
Velké Karlovice: Údolní magistrála do Léskového střídavě změklá nebo přemrzlá, ale obstojně použitelná; totéž odbočka nad Dynčák - zde místy více jehličí, cesta v Capurách nesjízdná.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 8.4.2013 9:04  
Přejezd z Kořenova do Oldřichova: Na tuto dobu nevídané kvantum sněhu, magistrály výborně sjízdné, pevná stopa, jen níže odpoledne místy měkla. Projeté i nerolbované trasy (sedlo Holubníku). Sjezd z Bílé kuchyně do Oldřichova neupraven, ale po skromné stopě se v pohodě dojede až k odpočivadlu dole Na Pilách. Zasněžné stromy, odpoledne slunce - paráda.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 1.4.2013 14:22  
Velké Karlovice: dopoledne rolbou projeta magistrála včetně odbočky nad Dynčák a Capury, velmi dobré podmínky, pokračuje řídké sněžení.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 31.3.2013 20:12  
VELKÉ KARLOVICE: Podvečer se dala v chumelenici projet údolní magistrála k horní obrátce 50-ky, potkal jsem rolbu pelášící směr Machůzky. Stopa ovšem opět zapadala - celodenní sněžení dalo skoro 40 čísel. Nečekaná zimní paráda.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 30.3.2013 18:46  
HŘEBENOVKA: Z Kasáren k Portáši parádní rolbovaná dvojstopa pro klasiku, disciplinovaní pěšáci ji nevalchovali, přiměřeně rychlé mýdlo v půlmetrové vrstvě. Od Kohútky ještě kousek strojová, dál neznámý obětavec prošlápl stopu na Krkostěnu a sjezd bočním hřebenem - dost sněhu asi k 550 mnm, pak jen kousek pěšky na vlakovou zastávku v Huslenkách.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 29.3.2013 20:18  
VELKÉ KARLOVICE - dnes vydatné doplnění sněhu, který běžkaři projeli hlavně v údolní magistrále. Dobrý stav je v Leskovén, dole vcelku sjízdné k Machůzkám. Stoupavý úsek "Karlovské 50" nad Miloňovkami má dost sněhu, ale stopu jen spartánskou nebo žádnou. Ať žijí bílé Velikonoce!
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 28.3.2013 23:45  
HŘEBENOVKA: Partyzán-Benešky-Soláň-Cáb-(Vsetín). Celý hřeben překvapivě dobře sjízdný - na pevném podkladu pár cm prašanu, projeta jednoduchá turistická stopa, prakticky bez vydřených míst nebo šutrů. Liduprázdno (5 běžkařů na 40 km) až na skupinu mládežníků s batohy rozdupávajících trasu pod Vysokou. Uježděná cesta od Cábu zatím použitelná po žlutou odbočku před Dušnou, dál modrá na Vsetín bez stopy, částečně improvizovaně sjízdná v horní polovině.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 17.3.2013 10:26  
Komáří hůrka - Bouřňák - Loučná. Kvalitního sněhu stále celkem dost, aktuálně upraveny hlavně okruhy v oblasti Dlouhé Louky, hlavní magistrála projetá zástupy lidí. Sjezd do Litvínova tradiční divočina, použitelný asi do 750 mnm. Kýčovitá idylka s modrou oblohou.
Východní Krušné hory
Vloženo 4.3.2013 13:52  
Přejezd z Kvildy do Železné Rudy: Asi to nebude moc překvapivé konstatování, nicméně sněhu jsou kvanta a magistrály prvotřídně upraveny - za to kromě samozřejmé DMSky i slovní dík!
Centrální Šumava - Zadov, Kvilda
Vloženo 25.2.2013 20:32  
KLÁNOVICKÝ LES: Včerejší trasy rozdupané na různě pevnou břečku, o něco lepší byla situace na újezdské straně, kde se vyskytly i stopy. Mimo cesty je spartánsky sjízdná stále ještě celkem silná vrstva sněhu - ale vzhledem k předpovědi už máme nejspíš vymalováno :-)
Praha
Vloženo 24.2.2013 14:50  
KLÁNOVICKÝ LES: Solidní vrstva sněhu, spousta projetých jednoduchých stop - například po zelené okružní kolem Klánovic (zatím i včetně průjezdu vedlejších ulic). Stopa sice trochu povoluje a postupně je rozhňácávána pěšáky a psy, nicméně na Prahu slušné běžkování. Mimochodem: tuhle zimu zde máme už třetí "lyžařskou sezónu" (předtím polovina prosince a druhá polovina ledna), což je nebývalé!
Praha
Vloženo 24.2.2013 14:37  
Z Kořenova směr Hejnice: I při vytrvalém sněžení se stopy v magistrálách obnovovaly spoustou lidí, v méně frekventovaných místech byly zapadané; sněhu je ovšem slušná zásoba.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 15.2.2013 19:40  
HLAVNÍ HŘEBEN: Přes Velký Javorník dost zapadané, od Gežova (žlutá z Kasáren) pěkná hluboká stopa, od Malého Javorníku stopa v rozchozené cestě. Skromnější stopa prošlápnuta i od Kohútky na Krkostěnu a dál po modré vedlejším hřebenem. Sjezdy po pláních do Huslenek byly spíš broděním. Sněhu dost, počasí nevalné.
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 14.2.2013 19:15  
HŘEBENOVKA ze Soláně na Vsetín: Vzhledem ke včerejšímu sněžení příjemně překvapila pohodlná strojová dvojstopa z Čartáku na Cáb a Dušnou. Následná žlutá/modrá trasa do Vsetína dobře sjízdná po vyhrnuté cestě a níž po jednoduché stopě.
Javorníky a Vsetínské Beskydy