Fila_PV – profil lyžaře

Registrován od 28.12.2014, vložil celkem 16 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 19.4.2021 22:02  
(Odpověď na dotaz uživatele Veronika z 18.4.: Ahoj, dobrý den přicházím s technickým dotazem :) Bude v následujícím týdnu (od 19.4) reálná trasa Ostružná, případně Ramzová vlaková zastávka - Paprsek - Ostružná/Ramzová? Přijedeme totiž vlakem, tak kudy je nejlepší jet. Nejsem místní, budu ráda za tipy. Předem děkuji. :))
Dobrý den, na Paprsku okruhy vzhledem k množství sněhu určitě sjízdné budou. Aktuální info najdete na Mapy.cz v zimní verzi, přiblížíte-li si tuto lokalitu zoomem. Pokud vlakem, určitě se docela projdete až za Petříkov, kde je sněhu dostatek. Raději bych jel autem do Velkého Vrbna (ze strany St. Města).
Rychlebské hory
Vloženo 12.4.2021 18:20  
(Odpověď na dotaz uživatele Ilouš z 12.4.: Dobrý den, chtěli bychom na běžky ještě tento víkend, myslíte, že to někde půjde? Nečekám zázraky, klidně to párkrát sundám. Sedlo bude tutovka? Díky za jakoukoli odpověď.)

Včera ČHS-Ovčárna krásně sjízdné. Sníh sice firnový a ubýval, přes týden však čekám, že by tak 30cm mohlo připadnout. Co vím, upraveno je i na Paprsku. Vůbec bych se o sníh nebál. Taková zima tady už nebyla několik let.
Hrubý Jeseník
Vloženo 27.2.2021 21:00  
(Odpověď na dotaz uživatele Vladimír Jonáš z 27.2.: Jaké jsou podmínky na běžky ze Sedla na Ovčárnu??)
Dnes jsem jel ČHS- Ovčárna a zpět. Za Sedlem trošku jehličí a zledovatělá stopa, ale v pohodě na A lyže. Nejlepší Petrovka přes Kamzík na Švýcarnu. Za Švýcarnou dnes nejela rolba, takže po nočním sněžení byl hlubší sníh na skate, na klasiku vyjeté stopy. Sněhu je zatím dost.
Hrubý Jeseník
Vloženo 20.2.2021 20:34  
Bystřické hory v PL- musím to zařadit ještě do OH. Spalona a okruh Duża Jagodna= skvělé svezení u sousedů. Byl jsem poprvé, ale je to naprostý luxus! Skate i klasika, velmi široké cesty. Bohužel to asi poletí dolů, protože nadm. výška je cca 800-900 m.n.m., čili níže než hřeben OH.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 23.1.2021 20:05  
Dnes z PL Bielic na Paprsek a Velký Šengen a zpátky dolů k autu. Neskutečné, co obleva a silný vítr z trasami udělal. Na skate se dalo větším větvičkám vyhnout, na trati hodně bordelu a jehličí. Místy naprostá břečka, ale zase na vodě rychlé lyže. Divil jsem se, kolik lidí zkoušelo jet klasiku- tak jedině na soupaž. Musí napadnout cover na zakrytí a novou údržbu. Zítra by mělo už padat.
Rychlebské hory
Vloženo 7.1.2021 15:10  
(Odpověď na dotaz uživatele IV z 7.1.: Dobrý den všem,

můžete mi prosím někdo poradit, ráda bych vzala syna 12let prvně na běžky, ale jinak závodní sportovec cyklista, v rámci zimní přípravy (cyklotrenažér ani turistika 20km/den už ho nebaví), u nás v nížinách sníh není ani na běžky. Nějakou nenáročnou trasu bez velkého stoupání či sjezdu pro něj v Jeseníkách (z Oder)? Děkuji za typ a omlouvám se za spam.)
Hrubý Jeseník
Vloženo 23.1.2016 17:28  
Dnes jsem byl na kořeneckém golfovém okruhu. Od dopoledních hodin na Drahanské vrchovině hustě sněží, nicméně sněhu bylo pořád celkem málo. Na hřišti, kde je tráva, se dá bezpečně jet, v lese jsem to nezkoušel, protože to nemělo cenu- chce to tak min 5-10cm sněhu. Stopy byly zatím sice jen od lyžařů, ale vzhledem k terénu se dá na většině okruhu jet soupaž (pro silnější) :-))
Drahanská vrchovina
Vloženo 19.3.2015 19:59  
Někdo aktuální info ze Skřítku? Resp. sjízdnost na Zelené kameny a Alfrédku
Hrubý Jeseník
Vloženo 15.2.2015 14:52  
Na klasiku zatím nejlepší, kde jsem letos byl. Skvěle udržované a hluboké stopy a zatím dostatek sněhu. Otázka, co s tím udělá obleva následující týden. Pokud to dovolí podmínky. vyrazím sem určitě i příští týden.
Okolí Suchého vrchu a Čenkovic
Vloženo 29.1.2015 21:34  
Dnes jel část sušského okruhu, na poli už něco projel skútr, za to v lesních úsecích místy poničené od těžké techniky:-/ Nejlípto asi vypadá v Kořenci na golfu. Celkově doporučuju raději starší lyže, občas člověk může škrtnout štěrk nebo se probruslit na asfalt.
Drahanská vrchovina
Vloženo 26.1.2015 8:11  
Potvrzuju, stopa 1 nebo 2 ČHS-Švýcárna pouze nožně projeté, není to nicmoc ani na klasiku ani bruslení. :-/
Hrubý Jeseník
Vloženo 14.1.2015 18:34  
Dnes jsem projel Hanička- Homole a zpět. Upravené pěkně, nahoře je docela kvalitní sníh (překvapivé), i tak lepší jít spíš na bruslení. Hanička je min. nad. výška, tj. 750m, dál už je sněhu málo. Na pár ledových ploten ok. Zkoušel jsem ráno i Suchý vrch, ale tam je moc málo sněhu.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 30.12.2014 22:09  
Mně to zase tak úžasné na Pradědu nepřišlo. Všude se motají zpitomělí chodci, bruslení jakžtakž. Stopa se místy ztrácí, protože je vyřezaná dost mizerně.
Hrubý Jeseník