Zdenda 1966 – profil lyžaře

Registrován od 31.12.2014, vložil celkem 19 zpráv.

Co dělám kromě lyžování?

Kolo (na elektriku).

Vložené zprávy

Vloženo 20.3.2024 19:35  
Už jsem nechtěl nic psát, ale jen pro informaci cyklistům, ten okruh co jsem psal před 10 dny je už zcela sjízdný, z kola se již nemusí slézat, jen od čihadel jsem si odskočil na knajpu přes ten kopeček a na tom sjezdu ke knajpě byl asi 100 m úsek se sněhem, z čihadel k rozmezí to již skoro vše slezlo. Na trase cca 5 cyklistů, sem tam pár pěších, hlavně v těch bližších úsecích okolo Nové Louky. Co mě zarazilo byl ten bordel od těch harvestorů okolo Gregorova kříže, je to hrůza, po té jejich těžbě se do toho lesa ani nedá jít na houby přes ten bordel a větve, to by si člověk zlomil nohu leda, a to nikomu nevadí, ale jet tam nějakej motorkář nedejbože po lese, tak ho ekoteroristi ukamenujou. Tučňáci odešli a namísto nich vylezli mloci, tak šlapejte.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 10.3.2024 19:59  
Tak dnes jsme projely velký okruh Nová louka - kristiánov - čihadla - hřebínek a zpět N.L. Všude se jelo krásně, jediná taková lapálie byla mezi Jägerovým pomníčkem přes rozmezí k čihadlům, kde rozbředlý sníh střídal led a šlo se po tom mizerně i pěšky (jely jsme pochopitelně na e-kole), z čihadel už pak v pohodě. V horních partiích jsme potkaly jen pár cyklistů cca 5 a ještě méně pěšáků. Chce to ještě týden či dva počkat a průjezd bude bez komplikací. Já jsem na té fotce tam vzadu, dobře si mě prohlédněte.Tak Šlapejte !
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 17.1.2024 17:58  
Tak cca po měsíci opět zde na stránkách "Kam za Honzou". Raport pro lyžníky pro které je nástupním místem Bedřichov. Dnes ve 13 hodin na stadionu -3°C, Namazal jsem vosk na -2 až -6°C a bylo to ono, odraz byl v pohodě. Trasa magenta - stadion-u buku-u n. louky-hřebínek-točna-pod sedlem holubníku-kristiánov-n.louka- stadion. Stopa až na hřebínek byla dobrá, na hřebínku vše při starém - samé dobroty, vybere si každý (já jsem z důvodu nadváhy vynechal a pokračoval dále). Stopy od hřebínku dále nahoru už výborné. U blatného rybníku jsem usoudil, že to na stadion (na autobus) za 15 minut nedám, a tak jsem musel hodinu přidat a improvizovat, díky čemuž jsem ale mohl nahlédnout do šámalky a bylo kupodivu volné místo (bylo už po 15 hodině), a tak jsem aspoň ochutnal jejich kulajdu, která byla opravdu výborná (málem v ní lžíce stála) a taktéž jejich výbornou malinovku. Po zaplacení (neberou karty - což mi nijak nevadí) jsem vyjel zpět do Bedřichova, v 15.30 začalo mírně sněžit, takže podmínky by se měli vylepšit, aladin s klárou hlásí v noci na čtvrtek déšť, tak uvidíme.
Tak mazejte.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 10.12.2023 17:22  
Dnes Bedřichov 0°C, jel jsem z Bedřichova -Prezidentská-Hrabětice- severák a zpět, na severáku ani bufet (Mckapr) nebyl otevřen (bez udání důvodu, nechápu). Shrnutí: blbě jsem namazal, klouzalo mi to dozadu, dopředu ( možná by byly lepší lyže s těma štětinama a mazání by odpadlo), blbá trasa, mezi tou jabloneckou chatou a prezidentskou chatou a dál na stadion pořád nahoru a dolů, a blbé počasí jako bonus, mezi Královkou a Hraběticema byla mlha, že by se dala krájet, z celého týdne nejhorší výlet.
Tak mazejte !
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.12.2023 20:29  
Bedřichov 0°C, parkoviště centrál zaplněno, dnes trasa magenta proti směru hodinových ručiček. Avizovanou úpravu na dnešek zřejmě zhatily cca 4 cm nového navlhlého sněhu, ale i tak to jelo krásně, střídavě mlhavo. V závěru trasy moje oblíbená návštěva občerstvovny Hřebínek, i přes frontu cca 5 min. bylo vše výborné (gulášovka, rozinkáč, čaj).
Tak mazejte !
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 8.12.2023 16:10  
Příjezd do Bedřichova MHD v 11 hodin, teplota okolo 0°C. Centrál parkoviště bylo skoro plné, maliník poloprázdné, jel jsem malý okruh stadion - hřebínek - točna - kristiánov - stadion. Dnes konečně sem tam slunečno, na hřebínku jsem dal zelnou s čajem, Ptal jsem se na gulášovku - a pan domácí sdělil, že zítra. Krásný výlet kazil jen pád, který se mi přihodil z toho kopečku Pod sedlem Holubníku - směr Kristiánov, se mi to rozjelo, stopa je tam tak nešťastně u kraje a byl tam takový 15 metrový, 30 cm hluboký propad pravé lyže, na hbité vyskočení ze stopy při mé váze 100+ nebyl čas, tak jsem se přikrčil, už už jsem byl v půlce a myslel, že to bude dobrý, když mi pravá lyže chytla o nějaký borůvčí a ustřelila do toho hlubokého sněhu a už jsem byl hubou ve sněhu. po kratší chvilce pucování, nadávání a čištění brýlí, jsem byl opět ve stopě a pokračoval jsem v cestě, to druhé klesání do Kristiánova jsem pro jistotu splužil rychlostí chůze.
Tak mazejte !
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 7.12.2023 19:15  
Dnes z Bedřichova 0°C po avizované úpravě na čtvrtek jsem projel bedřichov-kristiánov-rozmezí-čihadla-na žďárku-tetřeví bouda-krásná máří-hřebínek-šámalka a zpět. Ve městě obleva, ale nahoře jako v lednu, parádní byla úprava stopy mezi Kristiánovem a čihadly,(až na to nekonečné stoupání), naopak horší mezi tetřeví bouda -máří- hřebínek, jsou tam ty smrky nad stopou, takže tam prostě nenasněží. V oblasti nad černým potokem a na žďárku jsem si všiml ležících stromů pod těžkým sněhem, malé stromy, nevím jestli to byly borovice, nebo kleče (keře). Na hřebínku posilnění, dnes klobása a pak hybaj na autobus. dnes jsem to za 3 hodiny nestihl, tak jsem musel dát menší vyčkávací kolečko mezi šámalkou a blaťákem, to je holt daň za tu dopravu sockou, musí člověk furt hlídat čas.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 6.12.2023 18:35  
Dnes Bedřichov 0°C, přijel jsem sockou ve 12 hodin, parkoviště Maliník obsazené na 10%, Stadion na 65%.
Trasa U buku - hřebínek - Točna - Kristiánov a zpět, tratě mírně vyježděné, ale ještě to šlo, obleva se zatím nijak neprojevila, občas horší pravá strana pro odpich. Na Hřebínku jsem se zastavil na zelňačku za 3/4 kila, byla dost sladká - já to mám rád a jako bonus jsem na dně našel 1/2 kolečka klobásy. Výlet se povedl, před odjezdem 18ky v 15.07 jsem měl ještě 15 minut fóra. Tak jezděte, než to zase sleze.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.4.2022 19:39  
Tak já počítám, že pokud zítra zase nasněží, tak budeme lyžovat do půlky května.
A pak vysadím rajčata.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 22.2.2022 17:51  
Dnes ve 13 hodin z Bedřichova 1°C k buku, Šámalka, hřebínek - ( zde se nám rozmáhá takový nešvar, asi 12 Němců tam bylo a 3-4 Češi včetně obsluhy, jak Rusů na Ukrajině), dále točna, bílé buky, (zde sněhomíra ukazovala 80 cm), Kristiánov, studené údolí, blaťák, stadion. Parádní svezení, zase jako v zimě, všechno svinstvo přikryl nový, čerstvý sníh, stopy dobré , nejlepší mezi točnou a Kristiánovem a studené údolí.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 16.2.2022 18:05  
Dnes ve 13 hodin z Bedřichova 2°C okruh Magenta, N.Louka-Krist.-točna-hřebínek-N.Louka-Bedř. Poletoval sníh, níže pak mrholilo, vítr nějak moc neřádil, špatně jsem namazal, takže jsem se nemohl odrazit - prokluz a z kopce to nejelo. Z Kristiánova jsem raději lyže sundal a vyšlapal to pěšky (jinak bych tam byl ještě teď). V úseku Krist- točna sníh navlhlejší, ale ještě to šlo, na hřebínku jsem už byl promočenej (bunda) a náladu už nevylepšila ani gulášovka a "čaj Hřebínek", u hřebínku jsem se kouknul do té KPZky pro lyžaře, že bych líp namazal, ale byly tam všechny možný vosky jen ten stříbrnej na mokrý sníh tam nebyl, od hřebínku do Bedřichova již taková žlutá, jarní, mokrá stopa. Zítra nejdu - s polívkou se mnou nepočítejte. Dnešní shrnutí : Utrpení mladého Boháčka!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 3.2.2022 18:13  
Dnes Bedřichov 2°C ve 13 hodin, okruh magenta gregor -hřebínek-točna-kristiánov a zpět přes N.Louku-Bedřichov, v půlce cesty z gregoráče-hřebínek, jsem to vzal doleva nahoru lesem, ale nic moc, hodilo by se to projet aspoň skútrem, ale jsou tam 4 spadlé stromy. Nejlepší je úsek točna - kristiánov, perfektní stopa. Nepříjemností bylo neustálé mrholení - sněžení, ale naopak velkým zpestřením byla výborná gulášovka za snesitelnou cenu (50) na hřebínku.
14:16
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 26.1.2022 17:38  
Dnes z Bedřichova -1°C, přes N. louka - Kristiánov - Jägerova smrt (foto) - Rozmezí - Čihadla. Byl jsem tam za 1 a 3/4 hod. Ve stopě to nahoru podkluzovalo, tak jsem jel vedle. Zpět přes Na Žďárku - Máří - Hřebínek - U N. Louky - U Buku - Bedřichov. Zpátky to už víceméně po rovině frčelo, stopy dobré, skluz dobrý, jen neustále mírně mrholilo. Zpět jsem byl z čihadel za 1 a 1/4 hod., i tak to bylo na knop, do odjezdu 18ky jsem měl rezervu 4 minuty.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 21.1.2022 19:36  
Dnes z Bedřichova -4°C 5Km okruh (neupraveno) a potom hřebínek, kuchyně, olivetská (sjezd byl v pohodě muldy v normě), všude krásně bílo, upraveno, paráda, na hřebínku čočková. Do autobusu jsem se málem nedostal, takže lidi nejezděte je nás tu jako sr.... a to nebyl víkend (kdo můžete zůstaňte v teple domova).
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 18.1.2022 19:32  
Super lyžování, dnes z Bedřichova přes prezidentskou až na severák a zpět, upraveno.
Jen pro Honzu doplním - stupně Celsia - levý alt držím, napíšu 248, pustím a mam to tam (°C).
Jinak je to matoucí ta teplota a vždycky se leknu a nechce se mi na lyže v -3o.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 14.1.2022 16:38  
Díky Honzovi ( Tak jezděte) jsem se dnes ukecal a vyrazil po delší době do Bedřichova. Cesta Stadion - Hřebínek a zpět, zdolal jsem to v čase nejlepšího závodníka Jizerské 50ky cca 2 hodiny. Počasí mlhavé, teplota okolo 0, cesta dobrá, všude bílo, žádné kamení jsem nepotkal ( snad jen jeden při sjezdu od Buku do Bedřichova při plužení), dá se jet i ze stadionu v pohodě - je to spíš bez stopy, nebo občas hobby stopa s ustřelující pravou lyží do škarpy, ale jinak paráda, lepší než jsem doufal (samozřejmě, že aspoň den vytrvalého sněžení by to chtělo jako sůl). Člověk aspoň přijde na jiné myšlenky na tom čerstvém vzduchu. Na Hřebínku rozšířili nabídku kromě tradiční zelňačky i o frankfurtskou, ale raději bych se přimluvil za gulášovku, ale chápu, že maso je drahé a nevešli by se do ceny 50 Kč, museli by zdražit na 110 Kč, jako na Smědavě.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 16.1.2015 12:49  
C2S: Než zas napíšete nějaký Váš blábol, zkontrolujte si prosím pravopis, takhle si představuji "klasycký ksycht ydyota"
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 31.12.2014 9:52  
Jenom idiot může použít 0-4 štěrk jako podklad pro běžkařské tratě. Toť vše co jsem měl na srdci.
Bedřichov a Jizerská magistrála