Extra Personnel – profil lyžaře

Registrován od 25.1.2016, vložil celkem 8 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 7.1.2017 23:35  
Doporučuji kompetentní dotaz na jaře, mimochodem webová stránka má v názvu sníh a pěšáci chodící ve sněhu jsou pro mě neuchopitelnou "záhadou"☺, stejně asi jako pro většinu lidí zde na webu
(Odpověď na dotaz uživatele Franta z 6.1.: Dobrý den je ,nebo není zakázáno jít pěšky po značkách KČT z chaty Smědava přes horu Smrk do N.M.P.S. ? Děkuji F.)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 22.12.2016 23:17  
Dnes od 9 do 16 – v ČR: Horní Polubný (Nad kostelem)-Jizerka-Bukovec-U Pyramidy-Karlovský most. K Jizerce místy led, jinak výborně upravené až těsně před Karlovský most. V Polsku: od K. mostu doleva do kopce k odbočce k Orle dost náročné (suchá místa, led, neupraveno), pak jen stopa pro klasiku až k Polana Izerska, bruslení kromě pár krátkých úseků nešlo, pak jsem zvolil „skialpinismus“ k Rozdrože pod Kopa☺, dále Rozdrože pod Cicha Rownia a k Orle. Od Rozdrože PK do Rozdrože CR jen klasika, pak šlo až do Orle, kde již to bylo strojově upraveno, i bruslení. Na závěr jsem sjížděl z Orle do Harrachova a byl to dost problém, málo sněhu, který byl navíc místy zledovatělý, nešlo se pořádně odpichovat, mraky šišek a nečistot a úplně na konec už nešlo ani sjet posledních cca 100m k vlakové stanici Harrachov kvůli neupravené namrzlé stopě.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 16.12.2016 22:46  
Dnes od 9-15 jsem chtěl vyzkoušet něco “akčního”, takže jsem začal Josefův Důl (Lesní brána)-Pod Čihadly-Pod Uhlířskou Skálou-Mariánskohorské Boudy-Protržená přehrada-Souš.Za přehradou pak Jezdeckou cestou k U Bunkru, až sem vůbec neupravené, kromě úseku Pod Čihadly k odbočce k Pod Uhlířskou skálou. Bez stop aut a pěšáků se dalo celkem jet slušně Pod Uhlířskou skálou těsně k MH Boudám, tam pak ale ještě kromě téměř vůbec nesjízdného úseku Lesní brána-Pod Čihadly naprostá katastrofa od MH Bud až po Souš.Za přehradou (dohromady stopy pěšáků a kol), pak od Souš.ZP celkem sjízdná cesta těsně k U Bunkru, no pak už trochu “nuda”, všude parádně upravené tzn. sjezd k Jizerce, následně od Lasičí cesty na Černou Smědou, no a úsek od Smědavy až do Bedřichova přes Knajpu, Kristiánov a Novou Louku také bez komentáře, stejně jako tak, že kolem Bedřichova to už delší dobu není nic moc.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 16.12.2016 22:45  
Jedna velká katastrofa - viz můj příspěvek:-(
Petr
(Odpověď na dotaz uživatele Pet z 16.12.: Prosím, jak to vypadá se stopou kolem Protrženky a Mariánskohorských bud?)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 13.12.2016 23:10  
Dnes od 9 do 15 – Nová Louka-Pitelkův pomníček-Kristiánov-Točna-Čihadla-Knajpa-Smědava-Kasárenská-Čihadla-Blatný rybník-U Buku-Bedřichov. Krásně protažené úseky Kristiánov-Točna, Na Žďárku-Čihadla-Smědava-Kasárenská, vždy 1 stopa pro klasiku a pak pro skate. Nejhorší místy podmáčené, neupravené nebo málo sněhu – od Blatného rybníku k Pitelkovýmu pomníčku, od Točny ke Krásné Máří (tento úsek asi úplně nejhorší) a od U Buku do Bedřichova. Ale celkově na toto datum neskutečný lauf:-).
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 22.3.2016 17:27  
Zdravím, nenapadlo mě, že by chtěl někdo zkusit jet od Lesní brány☺, včera ráno jsem před devátou vyrazil, asi 0,5 km do kopce směrem k MH boudám zledovatělé a spíše to bylo na chůzi a obcházení trasy a dřeva po těžařích, ale pak už to bylo lepší, nejdřív na silnici málo zmrzlého sněhu, ale dalo se brusiit, cca po 1 km už paráda, hodně sněhu, pak jsem pokračoval na Boudy, Protrženou přehradu, Souš-Za přehradou, Jizerka, stopa na klasiku výborná kromě sjezdu před Souší, stopy obecně až k Jizerce výborně upravené, dalo se i bruslit a hlavně prvního lyžaře jsem potkal skoro až za 2 hodiny☺. Pokračoval jsem pak od Jizerky naučnou stezkou k rašeliništi Jizerky, dále před Promenádní, stále výborné podmínky kromě naučné stezky (namrzlý sníh a stopy po chodcích) a pak jsem pokračoval na Černou smědou, Smědavu, Kasárenskou, Knajpa, Čihadla, Kristiánov, Nová louka, U buku, stadión Bedřichov. Kvalita sněhu od Černé Smědé do Kristiánova ucházející, už nebylo tak namrzlé, těžší sníh, ale stopy opět parádně upravené jak pro klasiku, tak pro skate. Od Kristiánova do Bedřichova se mi to stalo to samé jako 14.3. špatně to jelo, těžký sníh a od Blatného rybníka až do Bedřichova rozbředlé, krupice, místy kamínky, větvičky, speciálně kolem Nové louky. Částečně je to možná i tím, že jsem v tomto úseku jel vždy odpoledne. Celkově ale parádní svezení, a ve vyšších polohách od 800 m bez chyby, dal jsem si více km než jsem chtěl, ujel mi kvůli tomu bus z Bedřichova, ale stálo to za to☺.
(Odpověď na dotaz uživatele mckarel z 22.3.: Koukám že Martin jel z Josefáče na Mariánky. Jel jsi z lesní brány nad nádražím, tam jak letos těží dřevo a proto neupravují??? já tam jedu ve čtvrtek a zrovna tato část mě zajímá. Jestli budu muset někam dojíždět a nebo třeba kus pěšky atd... byl jsem tam před měsícem a i přes těžbu tam bylo uježděno od lidí tak se to s opatrností dalo...díky za zprávu
Karel)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 25.1.2016 20:48  
Jel jsem dnes cca od 10 do 14:30 trasu Maliník-Bílá Kuchyně-Točna-Kristiánov-Nová Louka-Závory-Vládní-Stadión Bedřichov, vše bylo skvělé až na stálé mrholení a déšť, neměl jsem namazáno, soupaž byla dnes ideální. Ve stopě to klouzalo, ale s dobrou mázou by to asi šlo, občas šlo i skatovat. Líbilo se mi, že to bylo místami dost namrzlé, sjezdy to byl adrenalin☺, co by mi trochu vadilo, když jsem jel chvílemi klasikou, že tím, že byly projeté stopy úplně na kraji, hůlky se často zabořovaly do prázdna. Kolem půl druhé už byly vidět stopy velkého oteplení (rozbředlá stopa mezi Závorami a odbočkou Pod přehradou, ale stálo to za to☺.
Bedřichov a Jizerská magistrála