Honza-Vsetin – profil lyžaře

Registrován od 30.1.2016, vložil celkem 28 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 30.1.2024 20:54  
Navazuji na kolegyni JS: Zmrzlý nedoporučuji ( i když výhledy pěkné; Nebavili jsme se v půlce okruhu, když strašně foukalo?).. pak jsem jel směr chata Mír a nádhera.. pak na parkoviště Pustevny přes Skalíkovu louku, tam též v zásadě slušné...
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 26.1.2023 18:30  
Chata Mír-Pustevny-Martiňák a zpět.
Stopa dva dny stará, ale slušná. Jelikož nyní nedám od Míru soupaží na Pustevny, tak jsem vzal skiny. Občas to podjíždělo, ale ušlo to. Prostě už nějakou dobu mimo závody nemažu. Některé sjezdíky lehce zmrzlé, tak dát pozot, ale jinak pěkné svezení. Sněhu tak akorát (cca 25 cm), ale v podstatě bez problémových míst.
Adrenalin výjezd a hlavně sjezd k chatě autem...

Velké Karlovice - autem jsem cestou zpět omrkl, kolečko u Razuly a pár úseků poblíž "nějak" půjde, ne na nové lyže, ale třeba v lese od Galíku k Horalu atd bez šance. Jakékoliv jindy problematické místo je dnes špatné...
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 24.1.2023 18:56  
Pustevny-Martiňák, upraveno, většinou slunečno.
Okruh kolem Zmrzlého, upraveno, většinou silná mlha.
Sněhově v pořádku.
Teplota kolem nuly.
14:00
14:09
15:21

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 18.1.2023 20:57  
Pustevny úterý 17.1. Sněhu 5 až 20 cm. Byl starý zmrzlá sníh, na který napadlo tak akorát 2 cm poprašku. Krásné nové stopy, z 95 %, ale asi bych nebral jedničkové lyže. Jel jsem:
- na Radhošť
- k Velké sjezdovce
- okruh Skalíkova louka
- velký okruh Kolem Zmrzlého (asi 2 km od startu směr kolem Tanečnice).
Všude krásná stopa. Šlo vidět, že stopy pokračují na chatu Mír, ale tam určitě až na chatu nedojedete, s klesáním sněhu hodně ubývá.
Pozor, o víkendu bude zase moc lidí skrz ledové sochy, ale diváci rádi spí, tak do 9 či 10 se na parkoviště ještě dostanete.
Případné dotazy na FB: Jan Hajzler.
Jezděte, pokud lze :) Honza
14:21
14:25
14:48
15:01

» Zobrazit všechny fotky (celkem 5) + jejich polohy na mapě

Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 20.3.2022 18:12  
Karlovice. Kolečko kolem Razuly. Úsek cca 400 m jedním směrem je ještě slušný, ale chce to morál, jezdit to tam a zpět přes dvě hodiny.
Včera Pustevny. Sice dle webu upraveno, čemuž věřím. Ale na Martiňák nesjízdné, kolem Zmrzlého též ne (jehličí). Na chatu Mír na hraně. Na závodním okruhu byly závody, tam to půjde. Takže slušné svezení jen Pohádka (okruh Velkou sjezdovkou, v délce cca 3,5 km jedním směrem).

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 5.3.2022 20:37  
Bretterschachten-kolem Malého javora-Schareben-Eck a zpět. Na parkovišti před jedenáctou jsem využil volného místa někoho, kdo zrovna odjel. Platí se šest euro za auto a přes dvě za osobu, v automatu, český návod, lze platit jen kartou. Stopy jsou v blízké a střední vzdálenosti od parkoviště koncipovány jako okruhy, v zásadě jednosměrné, na levé straně, chvíli mi to trvalo pochopit :). Dále lze jet v obou směrech, druhá půlka tratě již nebyl okruh. Úprava v zásadě denně. Pěkný zážitek, ale celkem najeto kolem šedesáti km, takže to bolí :). Jinak doporučuji.

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Železnorudsko
Vloženo 5.3.2022 20:38  
Kvilda, stopy staré týden, téměř to nemá cenu, lepší mnohem kolem Modravy. Kdyžtak napiš, doporučím, jsem tu, H
(Odpověď na dotaz uživatele Michaela z 2.3.: Ahojte, nevite prosim jak vypadaji stopy okolo Srni, Kvilda?dekuji Michaela)
Centrální Šumava - Zadov, Kvilda
Vloženo 4.3.2022 22:15  
Modrava-Březník, kolem Černé hory, Kvilda, Horská Kvilda, Filipova huť, Modrava. Začátek krásné stopy, pak byla starší údržba. Většina lidí stejně neujede desítky km, tak doporučuji zimní mapu na mapy,cz a podívat se na aktuální úpravu a vybrat si nejlepší-nejnovější stopu :)

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Modravsko a Srní
Vloženo 1.3.2022 22:08  
Start od chaty Mír, cca 1 km pěšky, dále krásná jeden den stará stopa. Na kraj okruhu Skalíkova louka, pak zpět a Pustevny. Část okruhu Velká jezdovka. Dále k Tanečnici. Poté nazpět až k chatě Mír. Něktěrá místa jeta víckrát. Potkáno na běžkách tak deset lidí :). Využity mohérové lyže, nechěl bych mazat (morký sníh, prachový, přemrzlý, vyklouzaný :). Azuro, nádhera.
13:19
13:37
13:37
14:29

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 24.2.2022 22:19  
Dnes trasa biatlonový stadion-Machúzky-Razula-Galík-Horal. Obstojné, místy trochu trávy, ale žádná hrůza. Na teplé dny, vítr, žádné připadnutí sněhu, velice fajn. Se zapadajícím sluncem si to sedá a tvrdne a zrychluje. Stopa obnovována běžkaři. Potkáno tak 70 lidí.

» Zobrazit všechny fotky (celkem 6)

Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 10.2.2022 23:22  
Velké Karlovice-od oběda až do pozdního odpoledne. Machúzky-Galík-Horal, 2x tam a zpět. Sněhu dost, při horku torchu měkčí, postupně to zrychlovalo. Stopa krásná, děkuji za úpravu. Jel jsem soupaž, jinak bych to viděl na nějaké klistr univerzál. Děkuji obci za úpravu tras.

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 25.1.2022 21:23  
Cyklostezka Zbrojovka, umělé osvětlení po konec odpolední směny (22:30), doma, zadarmo :). Převážně bruslení, možno soupaž. Lépe hroty na tyčky pro běžkování na kolečkových lyží.
https://www.youtube.com/watch?v=lvTeLIntrD0

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 20.1.2022 21:11  
Dle kamaráda sjezdkách (dnes byl), webkamery, osobní návštěve Vsackého Cábu a dalších zdrojů, tak čtvrtek o ničem.
(Odpověď na dotaz uživatele Petr z 20.1.: Zdravím. Prosím, prosím máte někdo info z Karlovic?)
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 20.1.2022 20:35  
Cyklostezska Zbrojovka ve Vsetíně. Z horní části směrem dolů (kam to šlo). Bruslení či soupaž, příjemné oživení zimní kratochvíle :)

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 27.12.2021 22:55  
Dnes pondělí po obědě: svítilo červeně parkoviště na Pustevnách, pak mi někdo říkal, že není pravda, ale věřím info tabuli. Tak zvolena uklouzaná příjezdová cesta na Martiňák. Na Pustevny oživit klasický styl, lyže s kobercem držely výborně, ale stopa rychlá, v případě kondičních možností lze dobře i soupaž. Kilometrový úsek směr Tanečnice pěkný. Rovněž fajn stopa na okrut Skalíkova louka.
Včera neděle: Velké Karlovice. Machúzky až Horal. Louky stopa skůtrem, na rolbu sněhu málo, místy ze stop vyjíždí lyže. Závěr k Horalu jen z povinnosti, nic moc. Pustevny nyní mnohem lepší.
Užívejte a makejte, dokud to jde.
Nebuďme agresivní moc, ale běžkařská stopa se upravuje pro běžkaře...
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 27.12.2021 22:50  
Aleno, můžeme případně o běžkařské technice podebatovat zde: author88@seznam.cz :) H.
(Odpověď na dotaz uživatele Alena z 18.12.: Odpověď pro Honzu Vsetin: v té sauně jsem nebyla, měla bych to trošku z ruky.)
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 20.12.2021 0:11  
Dnes Pustevny z Martiňáku. Pak k Tanečnici. Pak větší část okruhu Velkou sjezdovkou. Pak Radhošť. Stopy ze soboty. Až na výjimečná místa dost slušné, ale ne na jedničkové lyže. U Martiňáku padl mokrý sníh, nahoře více do normálního sněhu, ještš více štiplané krystalky. Jeto soupaž či na vhodných místech bruslení, nechtěl bych na to mazat :). Děkuji za úpravu. H
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 12.12.2021 22:35  
Sobota: Bruslení cyklostezka Vsetín-Zbrojovka, výborné.. Karlovice-údolí: špatné, stopa jen vychozená, hlína, tráva, zbytečné jezdit.
Neděle: Dle referencí výborné bruslení Dušná Cáb. Osobně: Martiňák-Pustevny za mě velice slušné, stopa většina trasy. K Tanečnici slušhá stopa. Velká část okruhu Velkou sjezdovkou pěkné. Na Rahošť taky fajn, převážně bruslení.
To Alena: nebyla jste pak náhodou v sauně Vsetín?
H.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 25.4.2021 21:20  
Na Pohádce pohádka...
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 24.4.2021 20:12  
Já Pustevny doporučuji.
Pustevny-Martiňák, dojel jsem až na t rozcestí (Bařiny), 0,5 km nad Martiňákem, lyže sundány tak 3x, dohroamdy možná 70 metrů. V noci si to sedlo, takže slušné. Lyže s mohérovými pásy. Potkáno pár běžkařů a pak pár kusů dobytka. Cesta má 4 metry šířky, musíte jít zrovna po 30cm široké stopě. KDyž fyzicky nezvládáte jít někde ve sněhu po turistické trase, tak si počkejte, až staje sníh či jděte na nějakou asfaltovou stezku.
Okruh kolem Zmrzlého: směr od Tanečnice, jel jsem dolů na tú úboční cestu, tam docela vytáté, pak zpět.
Okruh Velká sjezdovka: až po sjezdovku upraveno, fantazie, sněhu dost, děkuji. Pokračoval jsem ještě dva km a párkrát to prošlapal.
KDyž znáte místa, kde se sníh drží, tak si užijete v pohodě i zítra.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 17.4.2021 20:36  
Autem na Pustevny kolem oběda, zimní gumy nezbytné, místy kaše až patnáct cm, koleje.
Pustevny-Martiňák a zpět: Klouzavý asi lehce mokrý sníh, soupaž. Dost lidí mazalo, přemazávalo, něktěří mi říkali i čtyřikrát. Kdo trošku jezdíte, doporučuji koupit lyže s kobercem (mohérem), taky je mám na kopcovité terény a nedám na to dopustit. Za hodinu a půl potkáno odhadem 300 lidí, dost ani neodpovídá na pozdrav, to nebolí, nekoušu.
Okruh kolem Zmrzlého: Potkáno jen patnáct lidí, lze i bruslit.
Okruh Skalíkova louka: Potkáno tak patnáct lidí.
Všechny výše uvedené nové stopy, občas se boří hůlka, sněhu místy až k metru. A to jsem nebyl na severní straně k Velké sjezdovce, tam je i původní sníh. Letos do května!
Děkuji za úpravu.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 5.4.2021 19:58  
Napadlo tak 5 cm sněhu. Pohádka (část okruhu Velká sjedovka), v délce 3,5 km a zpět několikárát. Vícekrát Radhośť a zpět. Střídání soupaž a bruslení, bez ničení stopy. Pohoda, krásně, na parkovišti bývá max. 15 aut. Hory odpočívají, my Valaši si to tam taky užijeme, doporučuji. Ještě to nějakou dobu půjde. H.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 25.3.2021 21:58  
Chata Mír na Pustevny. Poté okruh kolem Zmrzlého. Poté Martiňák, zpět na Pustevny. Poté Radhošť. Poté zpět na chatu Mír.
Z uvedených všechnio upraveno na klasiku, krásné stopy.
Jen Radhošť úprava starší, ale v pohodě.
Krásné počasí.
Lidí z našeho Valašska akorát, žádní chachaři :)
Zásoby vlastní, na trase je i docela dost studánek. Přírodně a bez vosku (soupaž).
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 6.3.2021 21:18  
Cyklostezka Vsetín Jasenice, úsek 1 km po ledě, viz video. Valaši, přidejte sa! Honza
Styl hrozný a široký z toho důvodu, že se jede po ledě. Valaši, přidejte sa :)
https://www.youtube.com/watch?v=o2kXKYyMWWE
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 13.2.2018 20:27  
Pustevny-Martiňák: ranní ptáče, dál doskáče :)... na rozdíl od kolegy jsem po obědě měl krásnou novou stopu od rolby.. akorát ten nový sníh je pomalejší.. opět fialový vosk krásně držel.. akorát jsem oddělával jedné manželské dvojici škrabkou nalepený led/sníh z lyží, na kterých měly šupiny (pod a nad nimi), fakt nechápu, žádné stopy vosku tam opravdu nebyly :)
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 11.2.2018 21:14  
okolí Pusteven:
kolem oběda mě už nepustila PČR na Pustevny (parkoviště plné).
Tak jsem jel směr Martiňák (parkování na posledním parkovišti před zákazem vjezdu: pěšky rychlou chůzí 25 minut, takže někdo klidně 45...). Auta ze Slovenska, s pražkou značkou i na oběd tam přes zákaz jezdí.
Martiňák-Pustevny: příjemné, letos skoro nejlepší. Pro nedávné bolesti zad jsem nejel soupaž, ale dal jsem vosk: fialový swix, držel jak přibytí. Mart. tak 10 cm, Pustevny 40 cm. Ale nebylo třeba přenášet.
Pak okruh velký kolem Zmrzlého. Nepatrně kamínků, ale v pohodě.
Děkujeme za úpravu.
Psi a pěšáci do stopy nepatří. Chodili byste po té trase, kdyby to nebylo upravené rolbou a bořilo se to po kolena?! Snažte se být v souladu s přírodou, je sníh, tak co třeba zimní sporty? Pokud to zvládnete 8 km tam a zpět, tak se to dáte i na běžkách. Celou sadu turistickou nekoupíte draze...
Pěkný den. H.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 10.2.2018 19:58  
Dobrý den.
Stav z posledních dnů:
- pátek: Dušná-Cáb: na asfaltce místy asfalt; okruh kolem Cábu (kolem Ptáčnice) - v lese kameny, hřebe dále směr Tanečnice, to jsem nezkoušel, nesjízdné
- sobota: Karlovice - údolí: na loukách místy tráva, v lese na kameny, na staré lyže, se vyvětrat. Dojel jsem pak k Ladovému prameny (směr hlavní hřeben k Vysoké).. místy Ok, místy při plužení až na asfalt.. dále ještě v lese asfalt.
Dle tvrzení paní z hřebenu jedoucí-Soláň-Kotlová-hrůza. Kolem Benešek ty louky dobré..
Doporučuji raději rovné cyklostezky: Vsetín-Zbrojovka; Vsetín-Ústí-Janová..tam je to se sněhem lepší...
Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 30.1.2016 23:01  
Dnes Velké Karlovice: Machúzky, Razula, Horal.
Místy tráva, hlína, na staré lyže OK, v poledne 6,9 st. C.
Nedoporučuji´psolední 2 km k Horalu-kameny občas a téměř zledovatělé.
Zítra možná poslední den, na vyvětrání bylo dobré.
Javorníky a Vsetínské Beskydy