VasekP – profil lyžaře

Registrován od 23.3.2016, vložil celkem 14 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 21.1.2018 21:50  
Odpolední a večerní skate z Mořiny na Paličník, Knejpu a zpět. Jednoduše to bylo skvělý! Pás na bruslení perfektně utažený, dokonce i stopy byly po neděli v docela ucházejícím stavu. Co moc chválím z pohledu bruslaře je klasická stopa od Smědavy na Paličník pouze na jedné straně ;-)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 20.1.2018 12:44  
Tom: Z Mariánské je upraveno,vč. cest na Knejpu a Kasárenskou. Na klasiku ideální, na skate se to dost bořilo. Je škoda, že OPS najíždí stopy blízko u sebe tak, v kombinaci s měkkým podkladem je bruslení trápení. Ale uznávám, podmínky dneska přály klasikům a díky za úpravu:-)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.12.2017 16:03  
Páteřní trasy magistrály byly brzy ráno upravené na jedničku. Kdo vyrazil brzy při rozednění, užil si to :) Dopoledne silně sněžilo a hlavně začaly jezdit davy lidí, parkoviště na Mořině kolem poledne plné. Kolem Jizerky, Předělu a Smědavy je to bez problému na jedničkový lyže.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 26.3.2017 11:28  
Dnes v 6:30 skate z Jizerky na Rozmezí + kroužení po Knížecí a Promenádní. Byla to opět paráda a pocitově jedno z nej letošních lyžování. Se sklouznutím z Jizerky jsem o Velikonocích optimista. Myslím, že pokud nebude pršet, nemuselo by se ani přenášet, sněhu je opravdu dost.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 25.3.2017 11:50  
Od 6:15 skate z Mariánské - Protženka - Jizerka - Předěl - Promenádní - Jizerka - Jezdecká - Knajpa a zpět na MH. Celkově moc pěkné svezení, vytátá místa v okolí Jizerky nejsou zatím ani náznakem. Zhruba do 10h pevný podklad a kde bylo upraveno, přemrzlý manšestr. Z Mariánské Hory to ještě jde, s výjimkou úseku 150m od nástupního místa k první zatáčce, kde je spousta jehličí a bukvic, jinak bez větších problémů. Tak zase za týden! ;-)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 19.3.2017 15:31  
Mariánská hora, Protržená, Jizerka, Jezdecká, Promenádní, Písčiny, Knajpa a zpět. Úprava opravdu na jedničku, do zhruba 10h byl manšestr namrzlý, takže to jelo samo i do kopce. Sněhu je v oblasti Jizerky zatím s velkou rezervou. K tomu OPS objednala i sluníčko, takže kdo nevyrazil, zaváhal ;-)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 13.3.2017 8:21  
Doplním Lukáše a Richarda. V úseku od Souše zhruba k odbočce na Protrženku byl od čtyřkolky zničený pás na bruslení. Ve většině trasy by se s ohledem na šířku silnice přitom dalo jet mimo upravovanou pistu. Je to bezohlednost a neúcta k práci OPS. Nedělní úpravě se krom výše uvedeného nedalo nic vytknout a svezení to bylo z Mariánské až po Paličník skvělé. V daném úseku byla výjimečně šiška nebo jehličí, stále je to ale na jedničkové lyže. Včera se do odpoledne jezdilo na umrzlém manšestru a dneska to bude podobné, navíc se sluncem nad hlavou ;-) Díky JOPS!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 19.1.2017 19:30  
Z Mariánské Hory skate na Předěl přes Protrženku a Knejpu. Moc hezké svezení s výjimkou úseku ze Smědavy na Předěl, kde se to hodně boří a je částečně zaváto. Z Předělu na Palaličník je pás na bruslení zničený od tlupy pěšáků, v kombinaci s měkkým podkladem je bruslení dost nepříjemné. Úprava by hodně pomohla. Jinak velká pochvala JOPS ;-)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 5.4.2016 22:14  
Start v 7 ráno Mořiny, jasno a nikde nikdo. Teplota malinko nad nulou, přízemní lehce pod, takže sníh byl parádně ledovatý a jelo to zase jako po másle. Zároveň rychlé tání rozrušuje stopy po odpoledních lyžařích, takže bramboračka (!) to nebyla taková, jako v neděli :) Ráno se pár metrů přenášelo kolem Bunkru, odpoledne už pravděpodobně i na Jezdecké a Promenádní, možná i na cestě z Jizery na Smědavu kolem Pavlínovy louky. I tak to bylo moc hezké svezení a ještě důstojné rozloučení se sezonou.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 3.4.2016 13:55  
I dnes to bylo z Jizerky ráno ještě prima svezení, bez přenášení. Na Promenádní kolem Bunkru je už ale několik kritických míst, které buď dnes odpoledne, anebo zítra určitě roztají a bude potřeba přenášet nebo objíždět. Na Jezdecké u vyhlídky na Souš podobně. Ráno to jelo ve stopě jako blesk, bruslení a hlavně sjezdy z kopců v umrzlé bramboračce stály za to :) Na začátku týdne to na sklouznutí z Jizerky určitě ještě bude.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 2.4.2016 14:21  
Souhlas s Matesem, vyrážel jsem v 6 z Jizerky a ráno to byla velká paráda, až zhruba do desáté. Docela prima to bylo ještě i kolem Protrženky, kde s výjimkou Mariánskohorských je sněhu ještě spousty. Kolem Předělu bramboračka, ale sněhu zatím dostatek. U Bunkru u Jizerky se začínají dělat ledovatá místa, která se asi brzy změní v asfaltové fleky. Dneska to ale z Jizerky bylo v pohodě na jedničkové lyže, po včerejším sněžení nebylo po jehličí ani památky :-) JOPS moc děkuju za úpravu!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 28.3.2016 20:22  
Kolem poledne skate z Mariánské hory na Kůrovec, Předěl, Paličník, Kneipu a zpět. Problematická místa jsou asfaltka u Mariánskohorských bud a úsek Paličník-Předěl, kde sníh mizí doslova před očima, jinak sněhu dostatek. Chce to ale vyrazit brzy ráno, jinak se to pekelně boří a na slunci tahá za nohy. S ohledem na přejezd rolby z Jizerky na Bedřichov a předpověď to dnes asi byla poslední úprava.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 27.3.2016 15:28  
Vesměs souhlas s Matesem, s ohledem na teploty to dneska ráno bylo po trase úprav rolby z Jizerky parádní svezení. Kolem deváté až desáté to ale začalo hodně měknout a na slunci nejelo vůbec, není se čemu divit :) Do té doby paráda, ráno manžestr a minimum lidí, během odpoledne se přímo úměrně zhoršujícímu sněhu začínalo rojit víc a víc lyžařů. Pozor při sjezdu k Mariánskohorským boudám, dole u křižovatky ve směru od Kneipy začíná silnice vytávat. Jinak je ale sněhu opravdu spousty a nahoře je to jako v pohádce. Snad se ještě bude alespoň chvíli upravovat.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 23.3.2016 22:08  
Odpolední skate Mořina-Jezdecká-Smědava-Kneipa-Kůrovec-Promenádní-Mořina. Dnešní úpravu skryla nová nadílka sněhu, kterého je všude opravdu dost. Vytátá místa nejsou vidět ani náznakem. Kolem Jizery se držel sníh i na stromech a bylo to tam jak v pohádce, k tomu minimum lidí. Trochu se to bořilo hlavně do kopců. Přesto příjemné, ale pomalejší svezení. Pokud nezačne pršet, z Jizerky se bude možné sklouznout ještě dlouho :-)
Bedřichov a Jizerská magistrála