Tomáš Matras – profil lyžaře

Registrován od 17.1.2010, vložil celkem 7 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 9.1.2016 19:26  
Louka mezi obcemi Sklené a Vlachovice je sjízdná na "praskačkách" na klasiku. Úplně nejlepší je kolečko cca 1,5 km nad Vlachovicemi. Sněhová pokrývka téměř souvislá do 10 cm, občas krtiny.
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 17.2.2010 21:47  
Obora Hvězda: dobré podmínky na skate, tvrdý podklad. Možné sjet až dolů pod letohrádek a jezdit kopce. Večer dobrá viditelnost, bez problémů jde jezdit bez světla, světelný smog města v kombinaci s odrazem od sněhu plně postačuje. Ideální vyrazit z podzemních garáží Kauflandu, za podchodem pod silnicí nasadíte lyže a jste ve stopě :-)
Praha
Vloženo 17.2.2010 21:38  
Perfektní podmínky na klasiku: Samotín, Kadov, Tři Studně, Fryšava, Samotín. Ale též dobře prošlápnuté stopy na hřebeni, Malinská skála, Křovina (odbočka na Samotín také prošlápnutá), Lisovská skála, Devět Skal, dále solidní po žluté až do Svratky. Ze Svratky najeté stopy do Kžižánek k penzionu Bukáček a dále pak na Milovy. V neděli se jel SKI Adventure z Nového Města, kvůli absenci porouchané rolby některé stopy zaváté, hlavně na otevřených pláních k Jimramovu, jinak solidní, havně v oblasti Blatin a Samotína. Vyrazte na na běžky, stojí to za to!
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 27.1.2010 8:53  
Hvězda: trocha sněhu, která připadla v pondělí výrazně zlepšila situaci a už to nebylo tak ledovaté. Na skate ideální podmínky, na klasiku zřejmě také slušné.
Praha
Vloženo 23.1.2010 16:10  
Dnes ideální podmínky: Naše trasa: Vlakem do Čachnova, dále už na běžkách - Karlštejn - Zkamenělý zámek - Miloské Perníčky - Čtyři Palice - Milovy - Blatiny - Samotín - Křovina - Lisovská skála - Křižánky - svážnice mezi Bubnovaným kopcem a Zkamenělým zámkem až do Čachnova. Perfektní svezení, ideální podmínky: sice poměrně velký mráz, ale vymetené nebe a sluníčko. Ze začátku velmi slušně šlápnutá stopa od lyžařů, z Milov strojově upraveno: http://www.obchrast.com/2010/images/23012010055.jpg až po Křovinu, viz mapa: http://lyzovani.nmnm.cz/images/mapy/mapa1024.jpg Nechají se jezdit i široké svážnice, které byly ještě před týdnem vydřené pluhem, slabě nasněžilo a je to podstatně lepší. Přijeďte lyžovat na Vysočinu, stojí to za to!
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 22.1.2010 15:17  
Hvězda: trochu ledovaté ale na skate to je pořád ještě dobré, ve stopě je lepší jezdit soupaž na klasiku se špatně maže. Dobrá je hlavní rovinka k letohrádku a i boční cesty jsou slušné. Zaparkujte v kauflandu a když projdete tunelem pod silnicí, tak tu hned začínají stopy :-)
Praha
Vloženo 22.1.2010 15:24  
Chrudim, Slatiňany: sice to do uváděné oblasti nepatří, ale blíže není nic definované. Výborné podmínky, najeté stopy skútrem od chrudimského letiště, úplně nejlepší je však vyjíždět od Komety. Oblast lesa Podhůra protkána lyžařskými stopami.
Chrast: dobré podmínky, odkolo Horeckého rybníky na skate, v lese jsem šlápnul okruh nad tratí ("houpačky")
Východní Vysočina