Ondřej Blaha – profil lyžaře

Registrován od 26.1.2010, vložil celkem 6 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 16.1.2021 12:52  
Pro ilustraci připojuji včerejší foto lávky přes Jizeru mezi Jizerkou a Orle. Teď v prašanu to lze přejít v pohodě. Až to zmrzne a zledovatí, tak to bude pouze pro odvážné. Jinak v prostoru mezi Orle a Jakuszycemi bylo vše upraveno. Na pátek bylo překvapivě hodně lidí, asi tak na úrovni Bedřichova.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Jakuszyce a okolí
Vloženo 3.12.2012 9:22  
Okolo Božího Daru napadlo hodně sněhu a v pátek 30.11. večer rolba upravila Ježíškovské okruhy a část Krušnohorské magistrály - viz.http://gis.kr-karlovarsky.cz/klm/flex/ . Podmínky jsou perfektní na skate i klasiku, všude dostatek sněhu, šutry nekoukají. Jediná nepříjemnost je to, že na tratích bylo velké množství chodců, kteří hlavně blízko Božího Daru tratě nepříjemně rozdupali (tratě přece jenom ještě nejsou dostatečně tvrdé). Takže je lepší jezdit až tak 2 kilometry od Božího Daru, kde už je to mimo akční rádius chodců.
Západní Krušné hory
Vloženo 5.12.2010 11:38  
Na České Sibiři v pátek odpoledne upravili stopy rolbou i skůtrem - Rolbou byl upraven okruh: Jistebnice - Na skalce - Alenina Lhota - Libenice (zde je připravené parkoviště) - Sychrov - Křivošín - Jistebnice.
Ze Střezimíře jsem viděl upravenou stopu skútrem do Libenic. V Libenici se dá pěkně zaparkovat
Já jsem bruslil ten okruh upravený rolbou, má 16,5 kilometru. Na většině míst pěkné, hlavně odpoledne, kdy už to bruslaři ujezdili a podklad ztvrdl. Pouze na pár místech se rolba dostala až na hliněný podklad, tam je potřeba dát pozor, ale vždy se to dalo objet. Na modré LF Toko to krásně jelo. Stopa na klasiku taky dobrá.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 30.1.2010 23:09  
V noci z pátku na sobotu připadlo dalších 25 cm sněhu, takže od středy už celkem 70 cm. Od sobotního rána projely rolby ve prakticky všechny hlavní trasy. Jediná vyjímka je Knížecí cesta od Václavíkovy studánky až k Jezdecké - tam až odpoledne projel skútr s jednou stopou pro klasiku. Rolba projela i trasu z Polubného podél silnice na Mořinu, jelikož tam ale letos projela poprvé, tak se podklad při bruslení hodně boří. Večer připadlo další 4 centimetry a trochu zasypaly stopy pro klasiku.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 29.1.2010 18:06  
Od včerejška připadlo v Horním Polubném dalších 25 cm sněhu. Celá Knížecí od Václavíkovy studánky až k Hraniční nebyla upravena, nicméně vyšlapaná stopa pro klasiku byla dobrá. Kasárenská a Soušská silnice byla ráno projeta rolbou, od té doby ale připadlo dalších 5 cm a místy zafoukalo, takže na bruslení to moc není. Ve stopě to jelo na Toko LF červené skvěle, stoupací modrý SWIX taky neměl chybu.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 28.1.2010 14:46  
V Horním Polubném napadlo přes noc 25-30 cm prašanu. Knížecí mezi Václavíkovou studánkou a Jezdeckou není upravena, nicméně běžkaři už tam prošlapali poměrně pěknou stopu. Dále jsem pokračoval po Knížecí, nahoru po Hraniční ke kiosku a dále po Promenádní. Tento úsek byl projetý rolbou, nicméně od té doby tam připadlo tak pět centimetrů sněhu. Na bruslení to ale docela jde, protože sníh je lehký prašan.
Bedřichov a Jizerská magistrála