SPORTICUS - Mirek Kalina – profil lyžaře

Registrován od 4.12.2017, vložil celkem 3 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 9.12.2017 22:24  
Na magistrále jsem byl jak v pátek večer před sněžením, dnes dopoledne mezi sněžením a po úpravě, tak i dnes odpoledne ve sněhové vánici. Stav stop se tedy radikálně měnil.

V pátek večer byly tratě od Bedřichova na Kristiánov a na Máří uklouzané, stop tam moc nebylo. Výše od těchto míst (Rozmezí, Kristiánovský kopec, Ždárek) to byl krásný prašan a hezké stopy na klasiku, na bruslení se to ale trochu bořilo.

Dnes ráno to byla po noční úpravě a večerní připadnutí cca 5cm paráda jak pro klasiky, tak bruslaře. Stopy řízlé jako ve snu a mančestr.

Dnes po poledni připadlo cca 10cm nového sněhu, takže tratě dost zapadaly. Stopy na klasiku místy moc neexistovaly, někde byly vyšmajdané. Nahoře už to bylo fajn a dokonce jste mohli zažít ten krásný pocit, jak rozrážíte čerstvě napadaný sníh ve stopě a připadáte si jako pluh. Na bruslení to bylo především ve vyšších polohách dost dost hluboké.

Ale zítra ráno se to zase změní, bude to určitě skvělé, protože znovu vyjedou rolby a postupně se přidávají letos ještě neupravené cesty (třeba Soušská silnice).
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 6.12.2017 18:32  
Protože dobrých zpráv není nikdy dost, tak jedna z hor Jizerských - celé Jizerky upraveny rolbou, v podstatě je to i na dobré lyže. Sníh dole trochu mokrý, už od Šámalky umrzlý a neskutečně rychlý. Na klasiku jedině na klistry a při jízdě soupaž se boří hole, ale bruslení je za odměnu - v podstatě bez odporu. Zima zkrátka naplno začala a věřme, že jen tak neodejde. Zuzka Kocumová
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 4.12.2017 20:13  
Jizerky dostaly další příval sněhu a dokonce poprvé z Bedřichova vyjel na krátký okruh skútr! Od neděle přibylo asi 15 cm nového prašanu a tak už můžeme schovat šutrovky a vytáhnout tréninkovky :)
Skútrem bylo projeto ze stadionu na Šámalku, kolem Gregorova kříže dolů za Černou Nisu a zpět po Vládní. Kde projeto nebylo, tak byly našlápnuté celkem hezké stopy od lidí. A vůbec - už to tam prostě vypadá jako v zimě! A bude líp :) Zuzka Kocumová
Bedřichov a Jizerská magistrála