MaraJ – profil lyžaře

Registrován od 17.2.2018, vložil celkem 10 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 13.1.2019 21:24  
Dnes odpoledne Hartvíkov - Nad Domamyšlí - U %Cerveného Kříže - Polánka myslivna - U Hořického Kříže . Dolní Hořice - Chýnov. Kolem Hartvíkova stopa dobrá, sněhu dost. Špatné to bylo to bylo skoro všude v lese. Od Nad Domamyšlí až po rozcestí U Hořického kříže spadané stromy. Strom místy každých 50 m. Nutno objíždět, protože mnohdy nejde přejít. Stopy zapadané od sněhu ze stromů. Dolů do Dolních Hořic to jelo pěkně. Super, že byla projeta trasa až do Chýnova. Tam však sněhu málo a moc dlouho to nevydží. Lidí málo, za 3 hodiny jsem potkal max. 20.
Přírodní park Polánka a okolí
Vloženo 9.4.2018 22:02  
Špindlerův mlýn-Vrbatova bouda-Labská bouda-Vysoké kolo-Petrovka-Špindlerovka-Špindlerův mlýn. Lanovka na Medvědín nejela, bylo napsáno "revizní práce", spíš zavřená kvůli backcountry závodu. Stoupání na Mísečky dostatek sněhu, bez vytátých míst, k Vrbatově boudě také. Bouda zavřená. Kolem Labské boudy také sněhu dostatek. Za Vysokým kolem vytáté plochy. Jel jsem sjezd z Pod Smělce na Martinovku, hodně prošlapané do lidí, pak směrem na Petrovku a Špindlerovku také. Ze Špindlerovky zelenou sáňkařskou do Špindlu. Cesta nebezpečná, dost zledovatělých míst.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 31.3.2018 19:21  
Kvilda- Nová Boubská - Knížecí pláně - Bučina - Kvilda. Vlasatou cestou dost sněhu, skoro bez vytátých míst, občas jehličí. Na Knížecích pláních také dobré i stoupání na Bučinu, jen jedno velké vytáté místo. Z Bučiny na Kvildu hodně jehličí, stopa neupraven, ale dá se. Pár fotek na facebooku - https://www.facebook.com/groups/kamzasnehem/permalink/900857553419165/
Centrální Šumava - Zadov, Kvilda
Vloženo 30.3.2018 21:07  
Kvilda - Filipova Hut - Modrava - Javori pila - Polednik - Modrava - Kvilda. Cesta ke Korytku dost sněhu, obcas jehličí, stopa spatna, 20 m pred Korytkem vytato. O d Filipovi Hute dnes strojove upraveno az na Javori pilu. Dopoledne tak do 10 h stopa premrzla, jelo to. Za Javori pilou na Polednik dost sněhu, kolem vrcholu i lepsi kvalita. Cesta zpet dolu od Javori pily na Modravu mi zabrala jednou tolik času co nahoru. Vyhodou mokrého sněhu alespoň je, že vas zbrzdi při nebezpcnejsich sjezdech, kde jsou vytate plochy. Z Poledniku to slo pustit skoro bez pluzeni. Fotky z některých mist na facebooku - https://www.facebook.com/groups/kamzasnehem/permalink/900381040133483/
Modravsko a Srní
Vloženo 29.3.2018 22:39  
Kvilda - Horska Kvilda - Zhuri - U Tri jedli - Horska Kvilda - Kvilda. Večer po 18 hodine, na Kvildu krupice, hodne to jelo. Od Porucku na Zhuri se da, stopa spatna. Na Zhuri v lese odtato, nebezbecne lwdovw plotny, misty mwsjizdne. Od Tri jedli lepsi, na konci sjezdu na Horskou Kvildu u rozcesti u Daniela ledovka, konec sjezdu k silnici odtaty. Trocha fotek na facebooku - https://www.facebook.com/groups/kamzasnehem/permalink/899903110181276/
Centrální Šumava - Zadov, Kvilda
Vloženo 23.3.2018 22:48  
Zadov-Horská Kvilda-Filipova Huť-Modrava-Na Ztraceném-Ptačí Nádrž-Černá Hora-Kvilda-Horská Kvilda-Zadov. Od Zadova po Horskou Kvildu neprojeto. Od Hamrského potoka po Filipovu Huť se sníh už v půl desáté dost lepil. Dopoledne a přes poledne od Modravy přes Černou Horu až na Kvildu tak 7cm nového sněhu. Projeto běžkaři. Od Kvildy na Horskou Kvildu zapadaná stopa. Zlata Studna po Zadov strojově upraveno.
Modravsko a Srní
Vloženo 22.3.2018 21:17  
Od Modravy po Filipovu Hut zavata stopa. Dale na Horskou Kvildu jiz dobre. Pridam par fotek na facebook.
Modravsko a Srní
Vloženo 22.3.2018 21:14  
Zadov-Horska Kvilda-Antygl-Pod Oblikem-Javori pila-Modrava-Filipova Hut-Zadov. Od Zlate Studny na Horskou Kvildu strojove projeta stopa. Pozor na sjezd k Hamerskemu potoku u mostu malo snehu. Cesta udolim na Antygl nebezpečna! Mala snehu vykukuji kameny a koryta potoků. Od mostu po Rokytu neni snih. Dale na Hakesickou ceatu spatne, ale dalo se po premrzlem snehu od skutru. Smerem Pod Oblik hluboky snih bez stopy. Od Pod Obliku k Javori pile jwdna stopa. Dale na Polednik stopy take jsou. Dolu na Modravu zledovatele a někde vytate
Modravsko a Srní
Vloženo 22.3.2018 20:37  
Včera Zadov-Horska Kvilda-Kvilda-Borova Lada-Nove Hute-Zadov. Ze Zadova na Zlatou Studnu stopa menici se podle slunce nebo stinu, obcas vykukujici koren spis jen na klasiku. Na Horskou Kvildu uz sirsi vetsinou jeb jedna stopa. Z Kvildy do Borove Lady jen na klasiku. Sjezd do Borove Lady vice stop hluboky snih. Od ni na Nove Hute malo snehu na jranici po loukach. Na Plane jsem pak uz sel pesky.
Centrální Šumava - Zadov, Kvilda
Vloženo 18.2.2018 21:59  
Včera dopoledne přejezd Orlických hor ze severu na jih.
Číhalka-Polomský kopec-Masaryčka-Velká Deštná-Pod Homolí-východná cestou Pěticestí-Mezivrší-Hanička-Rokytnice.
Napíšu pouze o úsecích o kterých se tady moc nepíše.
Od Číhalky okolo se dá, ale ne na dlouho, stopa tam není. Projíždějí tam auta do Polska. Po 500 m u hranic již projetá neupravovaná stopa, lze i skate. Ráno po napadnutí nahoru jsem to jel přes sjezdovku. Odpoledne dolů již okolo kolem hranic, z toho úseku od hranic už někde čouhají asfalt a kameny. Nástup/výstup nahoře u sjezdovky tedy jistota.
Řivnáčovka průjezdná, jedna stopa, spíše jen na klasiku.
Pod Homolí-Pěticestí východní cestou dobře projetá střídavě jedna nebo dvě stopy, na skate taky dobré. Krásný výhled na Orlické Záhoří.
Od Haničky do Rokytnice po poli se dá, střídavě neupravovaná stopa. Lze dojet po sjezdovce až dolů do Rokytnice nebo po turistické až k výchozišti lyžařských stop. Ale od sjezdovky po turistické pouze po poli, cesta kamenitá.
pár fotek v horší kvalitě:
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.876390842532503&type=3
Hřeben Orlických Hor