Marťas – profil lyžaře

Registrován od 13.12.2011, vložil celkem 5 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 22.1.2016 14:29  
Zdravím, včera večerní jízda klasikou... Bedřchov - Nová Louka - Hřebínek - Točna - Kristiánov - Nová Louka - Bedřichov.
Lidí pomálu, jemné sněžení a ve stopě to moc nefrčelo - ale ve steoupání perfektní odraz (hlavně z Hřebínku na točnu). Z točny na Kristiánov stopa hodně u krajnice...pravá hůlka se dost bořila - po přejezdu do levé stopy to zase byla levá hůlka :D...i vždy venkovní stopa se při odrazu dost propadala...asi to bylo tím sněžením a nebo tou krajnicí, že není dost ztuhlá.
Jen bych rád poprosil běžkaře co se vracej za tmy a nebo jezdí za tmy, tak ať si vezmou alespoň blikačku , při jízdě z kopce nejsou vůbec vidět a je to o hubu - tak předm díkec ;)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 18.1.2016 12:45  
Klasika - z Horního Maxova pod Slovankou ke Kapličce...tady stopa vyjetá běžkaři, ale v pohodě se to dalo,
od Kapličky sjezd po silnici na přehradu (dobře vypluhováno - stopa žádná), přes hráz a vzhůru na magistrálu okolo chaty věčného mlčení (tam to byl opravdový nefalšovaný freeride pár lidma vyšlápnuté stopě v hodně hlubokém sněhu - skvělý zážitek...takhle by se měla jet pravá padesátka, ať se sporťáci předvedou ;)
Pak po magistrále na rozmezí a přes čihadla na kneipu...lidí akorát. Na magistrále se krajnice hodně bořili - není divu pořádně nemrzlo v pátek ani v sobotu. Z kneipy pak sjezd do Josefáče přes Pařízkův kříž...nikde nikdo, krásná stopa, úplně čistej manžesták - ve stopě to moc nejelo jak sněžilo...ale po tom středu skvělá jízda..jak na ledovým vlnitým plechu...škoda že OPS dělá takovýhle luxusní stopy v místech, kde projede asi 15 lidí za den a nástup z Maxova si kopa lidí musí šlapat sama...stačil by fakt jen skútr chlapi...ale chápu...začala sezona a pražáci jezděj jenom magistrálu ;)...ale stejně pochvala za skvělý stopy...bez vás bychom byli všichni v .....u chaty věčnýho mlčení :D
skol
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 3.5.2013 12:56  
Na kole po jizerkach...lyze uz jsou doma zazehleny a nachystany na podzim :D...
o vikendu se chystam prejet jizerky, tak snad cestou z kopce nepotkam nejakyho bezkare :D
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 15.3.2013 17:33  
Skol, tak sem byl omrknout novou stopu z Lučan směrem na Horní Maxov.... bída a utrpení, nejen že mě smetla totální sněhová bílá tma ale stopa byla asi byla protažená tak cca týden zpátky - takže poslední drobné sněhové dýchánky stopu pohltily :-( jinak super trasa :-)
Zítra hurá na magistrálu od Kostela na severák a pak se uvidí podle lidí :-)

Skol
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 6.12.2012 12:29  
Zdravím všechny,
nevíte někdo jaký to je kolem kapličku u severáku směrem na maxov? Je mi jasný, že tyhle krajní části se dělaj až když je fakt zimní sezóna a ne tohle snezeni pro prazaky :D
Dik za info
Bedřichov a Jizerská magistrála