4 tipy, kam letos vyrazit na lyže

Lyžařská sezóna ještě zdaleka nekončí, a proto vám přinášíme 4 zajímavé tipy na lyžařská střediska, kam můžete o víkendu vyrazit s kamarády či s celou rodinou.

Areál Severák v Hraběticích

Ski areál Severák nabízí deset lyžařských vleků, které jsou vhodné jak pro začínající, tak i pro náročné lyžaře. Nalezneme zde i unikátní sjezdovku, jež vede přes most přes silnici. Severák je vhodný zejména pro rodiny s dětmi, neboť tento areál zahrnuje dětský pás a dvě dětské herny.

Skipark Filipovice

Skipark Filipovice se nachází v podhůří Jeseníků, přičemž známý je zejména pro své výhodné ceny a skvělé podmínky pro lyžování. Areál disponuje třemi sjezdovkami o střední obtížnosti a dvěma vleky. Poblíž areálu je rovněž půjčovna a servis lyží.

sjezdovka.jpg (91 KB)

Areál Praděd

Středisko Praděd je významné zejména tím, že se jedná o nejvýše položené centrum lyžování v celé ČR, což zajišťuje optimální sněhové podmínky pro zimní radovánky. Areál se nachází v oblasti Jeseníků, přičemž je vhodný jak pro sjezdové, tak i pro běžecké lyžování.

Areál Bílá

Ski areál Bílá nalezneme v Beskydech, přičemž celkem nabízí osm kvalitních sjezdovek a čtyři dodatečné sjezdovky v přidruženém areálu Mezivodí. Jsou zde dva upravované běžecké okruhy, jejichž délka činí 20 kilometrů a 33 kilometrů. K dispozici je i dětský lyžařský park, jenž byl nedávno zmodernizován, a snowpark pro milovníky snowboardingu.

Tip na závěr

Ať se již rozhodnete pro kterékoli z výše uvedených míst, zvažte možnost sjednání tuzemského cestovního pojištění. Toto speciální cestovní pojištění platí na území České republiky a zahrnuje především rozsáhlé pojištění úrazu.