Potěšení ve stopě ve Štýrsku

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo.

V lidském těle najdeme 656 svalů - a přibližně 600 z nich aktivně využíváme při běhu na lyžích. Tento sport tak uvádí do pohybu téměř kompletní svalstvo, a to navíc šetrným způsobem, který je ohleduplný vůči kloubům.

Štýrsko se svými 15 běžkařskými oblastmi, oceněnými pečetí kvality běžeckých stop, nabízí ideální podmínky všem milovníkům běhu na lyžích. Toto ocenění je skutečným důkazem kvality - certifikované běžecké lyžařské trasy totiž podléhají přísným předpisům pro vybavení a bezpečnost. Můžete se tak s klidným svědomím soustředit na krásnou přírodu a vlastní běžeckou techniku.

C Steiermark Tourismus - Tom Lamm (1).jpg (84 KB)
© Steiermark Tourismus - Tom Lamm

Za zmínku určitě stojí tři regiony z absolutní špičky rakouského běžeckého lyžování. Běžkařská oblast Ramsau am Dachstein nabízí 150 km klasických a 70 km bruslařských/sportovních tratí. Najdete zde také nejdelší ledovcovou běžeckou stopu na světě, která vás ohromí 15 kilometry nerušených výhledů na horskou scenérii Dachsteinu.

Ti, kteří dávají přednost o něco méně náročným výzvám, volí běžecké trasy v okolí Bad Aussee a Bad Mitterndorfu. Na 160 kilometrech si tady přijde na své každý a může si vybrat tu správnou stopu podle své chuti a kondice.

Ve východním Štýrsku pak najdete idylickou a snovou síť běžeckých tratí Jogllandloipe. Ať už jste zkušení běžkaři, nebo teprve začínáte, v St. Jakob im Walde jsou k dispozici ukázkové kurzy i půjčovny vybavení, takže běžky mohou vyzkoušet i nejmenší adepti běhu na lyžích.

A když se tělo dostatečně unaví a hlava pročistí, přichází čas na malou odměnu. Není divu, že koupel ve zdejší termální vodě dovedou nejlépe ocenit právě aktivní běžkaři.

>> www.steiermark.com/dovolena

C Steiermark Tourismus - photo.austria.at (1).jpg (121 KB)
© Steiermark Tourismus - photo.austria.at