Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko: zpráva z 16.3.

Vloženo 16.3.2022 17:39
V noci opravdu sněžilo, ale bohužel nemrzlo. Sníh je mokrý a těžký. V 1000m napadly cca 2cm, ve vyšších polohách až 5cm, na hřebenech je to ale sfoukané. Přes den bylo zase teplo (na hřebenech 4 stupně ve stínu), takže sníh měkne dál. Už nikde není led (ani na hřebenech ani na pěšácké cestě z Medvědína na Šmídovky - tam se dá bez problémů plužit).
ZÁVODNÍ TRATĚ na Mísečkách ráno upravili (přinejmenším 5km okruh a svážnici ke střelnici) a jsou asi nejlepší. V lesních úsecích (těch je tam dost) je tam hrubší přemrzlý sníh, který celkem rychle jede. Podklad na bruslení uspokojivě tvrdý. Stopa mírně zmrzlá. Medvědínská svážnice upravená není a je pomalá.
MASARYKOVA SILNICE: Zatím projetá není, takže rozšlapaný hnůj. Na bruslení dřina, na sjezd pomalé, nahoru na klasiku to alespoň trochu drží, ale žádný skluz.
HŘEBENY (Harrachovy kameny, Labská louka, Labská bouda): Střídá se nafokuaný nový sníh (šedý) a starší sníh (bílý). Obojí měkne. Po pláních se dá jet i jít, ale je to pomalé a začíná se to bořit. Všechny cesty byly přes noc zafoukané a jsou tam jen nové stopy od lidí (jsou mokré, i ty pevné od skialpinistů). Na bruslení to není vůbec (leda trochu po silnici na Labskou boudu). Jediným pozitivem je, že tam zatím nedorazili pěšáci, takže potkáte jen dvě čisté stopy a nic jiného. Připadal jsem si jak před dvaceti lety.
Na své klistery ze včera (univerzál a červený) jsem dnes přidal ještě pevný Swix V60 a drželo to všude, kde nebyl uježděný sníh.
POZOR: Od 15. 3. je kvůli tetřívkovi zavřená cesta z Labské louky na Voseckou boudu (zelená turistická značka). Musí se to obcházet přes Českou budku a Tvarožník.
Oblast: Krkonoše Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko

Nejnovější zprávy z oblasti Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko

Vloženo 26.4.2024 22:04
Dnes, patek 26.4.2024, z parkoviste Horni Misecky s bezkami v rukou cca 2 km po asfaltu smer Vrbatka, po nazuti nadherny vyslap pres Vrbatku, po hrane Labskeho dolu na Labskou boudu, prameny Labe, Ceskou budku a po Krkonosske magistrale kolem... více
Vloženo 12.4.2024 10:02
Horní Mísečky-Masarykova silnice- Zlaté návrší-Harrachovy kameny-Kotel-rozcestí před Lysou horou otočka-zpět Zlaté návrší-Šmídova vyhlídka-Medvědín horní stanice-po sjezdovce dolů na H.Mísečky /parking/ Chladné ráno a zvědavost co zbylo ze sněhu... více
10:45
11:02
11:23
11:30

» Zobrazit všechny fotky (celkem 16)

Vloženo 8.4.2024 19:23
Dneska poslední rozloučení se sezónou, z Misecek pesky po Masarykove silnici k třetí zatáčce, pak už bylo možné nasadit lyže s přerušením kolem mohyly, nejdriv po severnim ubocim ke Krakonosove zahradce a pak skoro az na Lysou, pak zpět a k... více
Více zpráv z oblasti Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko