Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 1.3.

Vloženo 2.3.2020 6:04
Sněhu dost, s ohledem na březen, charakter letošní zimy a překonávání teplotních rekordů v nížinách. Na trase mého výletu jediné vyloženě špatné místo: od rozcestníku Bedřichov - Hájovna směrem k Josefodolské přehradě je prvních cca 150 m s vyhrabanou hlínou a kameny, směrem dolů bych sundaval i kameňačky. Místa, co zaslouží pozornost: od Prezidentské k Hraběticím místy tráva, hlína, kameny, voda - většinou stačí dávat pozor, nejhorší pod Lesankou, tam se objíždí bažiny mimo stopu od rolby. Od odbočky k Jablonecké chatě na Hrabětice už je to ok = parkoviště není špatný nástupní bod. Hráz Josefodolské přehrady v první části prohrnutá, ale na "chodníku" sněhu dost (fotka z rána je spíš na zmatení, to se ještě dalo po prohrnutém na kameňačkách bruslit,odpo na kameře již bez sněhu). V pondělí se podle mě budou přenášet tak 2m + na druhé části hráze bylo pár metrů s tenkou vrstvou sněhu, tam se uvidí. Od Protrženky dolů na Bílou Desnou v pohodě, až těsně před mostkem bylo v polovině šířky vytáto na asfalt, v pondělí bude po celé šířce. Okolo Máří 4 místa, kde bylo potřeba vystoupit ze stopy na klasiku, protože se už dostala na asfalt. Tipuju, že jedno z těch míst bude v pondělí na hraně, co se týče přenášení. Místy se tam píchá hůlkami do asfaltu, ale většina úseku okolo Máří byla ok. Na Olivetské vystrkují růžky bažiny, ale zatím byl vidět jen na okraji cesty a v podstatě do ní nezasáhly.

Zbytek bez problémů, moje trasa je tak nějak jasná z výčtu bodů výše, ale kdyžtak je na https://strava.app.link/Q3ig11vcw4. Sníh dost pomalý, v místech pod stromy navíc kapal do stop tající sníh (na pondělí ho myslím na stromech moc nezůstalo), ale celkově paráda i díky velkému rozsahu úpravy v noci ze soboty na neděli.

Mapa obsahuje polohu všech 6 fotek.

Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála