Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 4.3.

Vloženo 4.3.2023 19:41
Díky za parádní ranní úpravu. Převážnou část dne slabě sněžilo, i tak ale tratě zůstávají většinou ve slušném stavu. Samozřejmě úprava na neděli by zejména na hlavních trasách pomohla.

Na mé trase jen minimum slabších míst, co se týče množství sněhu a různých nečistot: Pozor při sjezdu po Darrské cestě, v té jediné zatáčce hned pod Jezdeckou jsou kamínky. Podklad místy vylézá v úseku z Mořiny dolů na Jizerku.

Nějaké nečistoty jsou i ve sjezdu směrem k Novému Městu pod Smrkem, ale není jich moc. Úprava končí tam, kde jsem to otáčel, viz mapa (u Červeného buku). Pro místní je to asi použitelné i dál, ale cestu upravenou v pondělí již projelo nějaké auto, mně nestálo za to jet dál. Na celém upraveném úseku je i stopa na klasiku a ta je v těchto místech vhodnějším stylem, protože pás pro bruslení je místy podupaný od pěších a koně - na těch tradičních místech. Tedy např. mezi Tišinou a Nebeským žebříkem je stav krásný, od Nebeského žebříku na Písčiny už zas podupáno. Podupaný zůstává i úsek Písčiny - Paličník, tedy bruslařům doporučuji tento úsek jet po směru hodinových ručiček.

Mapa obsahuje polohu všech 4 fotek.

Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála