Východní Krušné hory: zpráva z 17.12.

Vloženo 17.12.2023 18:38
Díky za úpravu v okolí Cínovce v noci na sobotu, v neděli dopoledne z toho bylo pěkné jarní lyžování v prosinci. Vezmu to postupně od východu.

Mezi Cínovcem a Komárkou jsou ta nejhezčí místa pro klasiky - stopa často jako nová, pěkná místa převládají. Ale k nim je třeba překonat 500m dlouhý nepěkný úsek kousek za lávkou, kde rolba upravila jen okraj prohrnuté silničky. U Sedmihůrské vyhlídky je vytáto na asfalt a přenáší se 70 metrů. (Staro)nová trasa stoupající po cyklotrase 23 má místy málo sněhu, z toho důvodu je lepší ji jet směrem nahoru. A nebo vůbec, druhá trasa má sněhu víc.

Přejezd od lávky ke Krušnohorskému dvoru má sice míň sněhu, ale na loukách to tolik nevadí. Prostě nutný přejezd. Mnou v minulých letech častěji používaná varianta podél silnice má teď krátký neupravený úsek - rolba tam nemůže, protože blízko silnice je ohradník. Přes golf je to lepší. Teda dokud tam zbytky sněhu neodplavou.

Na německý L1 okruh jsem si jen zajel na pár metrů potvrdit, že je pro klasiky k ničemu. To ale fotbalikova včerejší zpráva a info o poslední úpravě minulý víkend na webu Altenbergu naznačovaly.

Z Cínovce na Vitišku je to nejlepší a jediný úsek, kam bych se nebál s novými lyžemi. Přestože stopa na klasiku je tam místy už použitější, tak kdo chce trénovat apod., tak je pro něj nejlepší jezdit jen tam. Ale mě by to nebavilo.

Před týdnem upravený okruh přes Pramenáč pro klasiky překvapivě celkem slušný. S ohledem na rozdupanost lepší jet směrem nahoru. Trojlouže na hlavním hřebenu se dá objet.

Jediný upravený okruh pod Vitiškou (k Vápenici) sjízdný bez přenášení, ale špatný. Na fotkách nejhorší a asi 5. nejhorší místo. Málo sněhu. Stopa na klasiku chybějící nebo mělká.

Od Vitišky na Moldavu (včetně zajížďky ke stadionu a nádraží Nové Město) stopa na klasiku pěkná, prostor na skate místy docela rozdupaný. Asi 20 metrů vytáto, ale dalo se objet podél cesty.

Z Moldavy do Německa na bývalou železnici nejezdit. Stopou od lyžařů se do Německa přes nádraží dalo přejet s kratším přenášením. Stopy na bývalé železnici relativně slušně vypadající (asi z pátečního rána), ale sněhu je málo a podklad tam je z kamenů, které z lyží udělají kameňačky spolehlivě. Ani k bývalému nádraží Hermsdorf-Rehefeld jsem nedojel a otočil jsem to. Dalo se to čekat, tady jsem to s průzkumničením přehnal.

Velké parkoviště na Cínovci kousek za kruhákem už je zas v provozu. I když já parkoval u lávky, před 8 ráno tam ještě místo bylo.

Mapa obsahuje polohu 16 fotek. Zbylé fotky z této zprávy (1) údaje o poloze neobsahují.

Oblast: Krušné hory Východní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krušné hory

Vloženo 21.4.2024 13:56
Moldava nádraží, mostek Zaunhaus, Rehefeld. Pěkně bílo, ale na běžky to není, jen sem tam se najde ve stínu 100m v kuse. Navíc v poledne už bylo dost teplo.
10:25
11:01
11:05
Vloženo 28.1.2024 6:23
Dobrý den, je po sněhu. Kdyby se dalo na ski, jistě tu bude dost příspěvků. (Odpověď na dotaz uživatele Ir z 27.1.: Dobrý den, můžu se zeptat na stav z dnešního dne Cínovec-Vitiska?děkuji za info)
Vloženo 23.1.2024 22:41
Podvečerní ježdění mezi Komárkou, Cínovcem a Vitiškou, stopy vymrzlé a rychlé. U Sedmihůrské vyhlídky kouká asfalt, ale ještě nebylo nutné jet příkopem, ve sjezdu od Cínovce na Sedmihůrskou silnici občas vykukují kamínky ale nebylo jich mnoho,... více
Více zpráv z oblasti Východní Krušné hory