Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 27.12.

Vloženo 27.12.2023 19:16
Sice 7x překonávání potoka s lyžemi v ruce, ale jinak naprostá paráda. Díky moc Jizerské OPS za úpravu (a všechny další úpravy v předchozích dnech, proto obleva nezanechala následky). Tratě zůstávaly ve velmi slušném stavu i odpoledne.

Kde je těch 7 potoků se sundaváním lyží? Vhodnou volbou trasy se jim většina lyžařů vyhne :-) 2x na Darrské cestě - u jednoho z nich jsem nenašel jiné řešení, než metr dlouhý skok. Druhý už je pohodovější. A další místa s objížděním, překračováním na lyžích, kličkováním. Dolů po Darrské nedoporučuju, ani nahoru to není pro každého. Dále 2x na Jezdecké při sjezdu k bunkru (zvlášť po ránu to chce dávat pozor). Dole na Jizerce při sjezdu z Mořiny. Na Kasárenské se přechází 10 m po asfaltu, to je tu už několikrát zmíněno. Tradiční potokobažina těsně nad Smědavou se snad ani nepočítá, obejde se pohodlně přes parkoviště. Kvůli kamenům jsem sundaval lyže jen na jediném místě, dle očekávání na Jizerce na mostku u Staré Pily.

Méně tradiční místa: Trasa do Pekla je ve skvělém stavu - stejném jako vše upravené v noci na dnešek, přestože dle GPSek tam rolba byla naposled 24. prosince. Stopa chybí jen posledních 50 metrů, aby někoho fotka nezmátla. K Václavíkově studánce taky velmi dobré, až posledních 100+ metrů k silnici rolba nejela. Trasa podél silnice na Jizerku vypadala dost nevábně, z plánů jsem ji vyškrtl (a pohledem z Jizerky nevypadala líp). Z Jizerky směr Orle úprava končí přesně tam, kde jsem to otočil. Směrem dolů k Orle byly ideálním obutím asi nesmeky, rozhodně ne běžky,

Mapa obsahuje polohu všech 14 fotek.

Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála