Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně: zpráva z 29.12.

Vloženo 29.12.2023 18:45
Z Hoffmanek na Černou horu, odtud nad Pec a po Vodovodní cestě až k asfaltce ze Strážného směrem ke Dvorské. Sněhu dost, středeční/čtvrteční úprava většinou zůstává ve velmi slušném stavu. O něco lepší je skate než klasika, protože místy chybí stopa na klasiku. Plus vítr a teplé počasí zařídily, že se místy vyskytuje jehličí.

Svážnice z Hoffmanek na Černou horu bez stopy na klasiku. Místy špinavější, asi 2 místa, která by při pokračování současného počasí za 1-2 dny vytála. Nahoře už sněhu habaděj.

Lesní část malého okruhu na Černé hoře horší - bez stopy na klasiku, podupáno, jehličí. Magistrála u Černé hory výborná. Dlouho neupravená trasa přes Zrcadlovky pohledem na odbočky hodně nevábná. Přejezd přes Lučiny nad Pec až k lesní chatě většinu času bez stopy na klasiku, ale jinak dobrý. Chtěl jsem zkusit trasu na Jelení vrch, ale po upravené trati jsem dojel jen nad Tetřeví boudy. Dál rozježděno od zásobovací techniky, tak jsem to z plánu škrtnul.

Vodovodní cesta parádní na klasiku (často 2 stopy) i skate. A to až k napojení na asfaltku ze Strážného směrem ke Dvorské. Ta je rozježděná od zásobovacích roleb a skútrů. Zkusil jsem vylézt až k odbočce na Friesovy boudy, ale tam bylo ujeto jen rolbou nahrubo, tak jsem to otočil. Ale sněhu je tam dost.

Na závěr jsem projel okruh Světlá hora, ten je slabší. Spodní pasáž většinou hodně špinavá od jehličí, bez stopy na klasiku. Mezi vytátými místy (nejhorší viz foto) se dá ale v pohodě prokličkovat, ani zde jsem lyže nemusel ani jednou sundat.

Mapa obsahuje polohu všech 9 fotek.

Oblast: Krkonoše Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně

Vloženo 25.4.2024 13:26
Paradni podminky nahore. Sla jsem skialp ale na klasiku pohoda. Upravene samozrejme nic neni, alee jak v pohadce :) od 1250 snehu spousta - Lyzarna, Liska Rozcesti, Lucni k hranicich a zpet ale videt ze jde krasne polsou stranou do spindlu
Vloženo 1.4.2024 21:19
Špidlerovka bez sněhu, po asi 2 km se dalo nasadit, po asi 3 krátkých suchých úsecích přes Luční, Výrovku, Rozcestí, Klínovky. Tam je to holý, ale dál na Planinu to zase jde. Do Spindlu jsme sešli po sjezdovce, ta je tak z poloviny bez sněhu.
Vloženo 29.3.2024 16:51
Od Tetřevích boud je to za sněhem nejblíž buď k Lyžařské boudě, tam začíná souvislá vrstva sněhu. Po cestě kolem Lesní b. lze pár set metrů jet, ale asfalt sníh užírá velkou rychlostí :( Nebo lze z Tetrevich vyrazit na magistrálu (liščí cesta).... více
11:10
11:52
14:42
14:53

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Více zpráv z oblasti Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně