Rychlebské hory: zpráva z 31.12.

Vloženo 31.12.2023 16:53
Na Paprsku upraveno nejvíc km tratí na Moravě. Úprava v noci na dnešek pomohla v rámci možností zakrýt jehličí, díky za ni. Na současné možnosti většinou pěkné lyžování. Nové lyže ale nechte doma, pokud tedy nechcete jezdit jen po magistrále z Palaše na Císařskou popř. kus za ní směrem k Černému potoku.

Můj GPS záznam odpovídá dnešní úpravě, oproti ní jsem jel navíc pouze hraniční úsek okolo Travné hory upravený před 2 dny, který je taky v dobrém stavu. Celé lyžování bylo bez přenášení, i když někteří lyžaři na pár místech raději přenášeli.

Ve Velkém Vrbně je jen technický sníh na sjezdovce. Louka je bez sněhu, sníh i úprava okruhu Milíře začíná až na okraji lesa, viz začátek mého záznamu. Milíře střídají úseky krásné a jehličnatější, vyloženě špatných je asi jen 100 m. Směrem k Ostružné úprava brzy končí, tam jsem to otočil i já. Sjezd do Petříkova Levým údolím nejprve krásný, v prudších pasážích to je sice na pohled taky slušné, ale kamínků je tam hodně.

Stoupání od Císařské chaty po na Travnou horu velmi dobré, naopak část následujícího sjezdu do Polska po trase Šengenu dost hnusná, zhruba k odbočce na Bielice. Zbytek Malého Šengenu už většinou pěkný, stejně tak upravená část Velkého Šengenu. Celý Velký Šengen objet nejde - bavil jsem se s lyžaři, kteří dál pokračovali asi 2 km a pak se vrátili, kvůli jehličí a pak nedostatku sněhu bylo prý sjízdných sotva 100 m.

Mapa obsahuje polohu všech 11 fotek.

Oblast: Jeseníky Rychlebské hory

Nejnovější zprávy z oblasti Rychlebské hory

Vloženo 24.2.2024 16:25
Ještě jsem dnes ráno na Paprsku odroutil na úseku Rampa-Císaŕská bouda rovných 20km, ale už to jde vážně dost do háje i zde a je to spíš už pro skalní a na starší lyže.
Vloženo 23.2.2024 19:02
Po nočním dešti dostaly i poslední zbytky stop na Paprsku pořádně zabrat. Pokud nenasněží, nemá už moc smysl sem zatím jezdit.
Vloženo 22.2.2024 15:51
Na Paprsku 0°C, celodenní sněžení. Ve stopě uježděné, poměrně rychlé mejdlo. Přestože neproběhla úprava, byly dnes na magistrále dobré podmínky i pro skate.
11:43
12:03
Více zpráv z oblasti Rychlebské hory