Jakuszyce a okolí: zpráva z 2.12.

Vloženo 2.12.2017 17:59
Jakuszyce na aktuální možnosti paráda, potvrzuji 15-20 km najetých asi v noci na sobotu, mile mě překvapily velmi kvalitní stopy na klasiku. Lyže kameňačky jsem bral spíš zbytečně, když si člověk dává pozor a má trochu štěstí, lyžím neuškodí. I když na pár je ve stopách ještě podkladová špína a vyplatí se z nich vyskočit.

Vše, co je upraveno, jsem projel a je vidět na GPS záznamu. Jen do něj tolik nepatří delší trasa Jakuszyce - Orle (okolo kopce), kde sice asi něco jako rolba taky zavítalo, ale od té doby tam projelo mimo jiné několik aut. Doporučuji se tomuto úseku vyhnout, i když i ten je sjízdný.

Na skate (z pohledu klasika) je to nejlepší spodním duktem a pak do lomu, popř. na okruzích na stadionu, na klasiku je to stejně pěkné všude.

Použít se dá i pár stop vyjetých od lyžařů, spolujezdec z auta vyrazil z Orle směr Chata Gorzystow a byl se stopou spokojen.

Parkování za 100 Kč nebo 10 Zlotých, bufet i WC na stadionu zavřené (ale najíst se dá v hotelu kousek přes silnici), Orle otevřeno (fronta na půl hodiny - z doslechu)
Oblast: Jizerské hory Jakuszyce a okolí

Nejnovější zprávy z oblasti Jakuszyce a okolí

Vloženo 15.2.2024 14:41
Jakuszyce- Stadion 11:00 4° a mrholí - na stadionu je to spíš na brusle než na lyže. Gornym Duktem směrem na Garby - všechno měkké a hodně jehličí. Jakmile jsou stromy nad stopou, tak prakticky zapadané. V jednom místě už odtáté či ledovaté přes... více
Vloženo 14.2.2024 20:06
Dnes jsme jeli s dětmi z Jakuszyce směrem ke kamenolomu, lze klasika i skate, od kamenolomu zpět, protože dále to už nebylo nic moc. Ráno bylo docela chladno, tak sníh držel, po 12h déšť. Celkem 12 km bez nutnosti sundání lyží. (Odpověď na... více
Vloženo 13.2.2024 15:47
Poláci poctivě upravují a mají firn v podkladu, ale už žádný úsek tratě není bez problémů hlavně s jehličím. Projel jsem celou páteř od Orle na Garby. Prudší stoupání nad Orle je problematické kvůli jehličí nikoli kvůli strmosti, ale jehličí je i... více
Více zpráv z oblasti Jakuszyce a okolí