Dobesch – profil lyžaře

Registrován od 27.1.2023, vložil celkem 5 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 15.2.2024 14:41  
Jakuszyce- Stadion 11:00 4° a mrholí - na stadionu je to spíš na brusle než na lyže. Gornym Duktem směrem na Garby - všechno měkké a hodně jehličí. Jakmile jsou stromy nad stopou, tak prakticky zapadané. V jednom místě už odtáté či ledovaté přes celou šířku cesty. Obdivuji instruktory co se snaží lidi naučit plužit - ono to totiž směrem z kopce prakticky nejede, takže jak si stoupnete tak stojíte. Na té horní páteři není sice tolik jehličí ale vše je pořád měkké a skoro to mizí před očima. Dolním Duktom na stadion - prostě skvěle potrenujete styl, protože to nejde a musí se makat. Tady už stopa místy úplně mizí, hodně jehličí a vody. Do toho skupinky němců (nějaké lyžařské kurzy), co se zastaví a stojí přes celou cestu. Naše Promenádní byla včera v lepší kondici. Navíc narozdíl od CZ bruslařů, tady se prostě na stopy nekouká :-( když se nevejdu mezi ně, tak prostě zničím tu vpravo.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 15.2.2024 8:36  
Pokud je myslena Desná a ne Deštné tak tam jsme ráno narazil na sněženky :-( Bohužel z této strany připadají v úvahu jen výchozí místa Jizerka-Mořina a Souš. Auto je nutné, jinak se tam není možné dostat - tedy na Souš autobusem, ale je potřeba dopředu objednat aby na Souš zajel - a to jak ráno tam, tak odpoledne při cestě zpět.
Z Mořiny se dá jet ke Kiosku a zpět - hezká trasa pro začátečníky, ze Souše se misí dojít asi 15 minut pěšky ke stopě. Pak se dá jet na Smědavu a zpět. Aktuálně tu mrholí, tak bůh ví co do víkendu zůstane.
A nebo zajet vlakem (či autem) do Jakuszic a zkusit tamní areál - nějaké kolečko by tam být mohlo-
(Odpověď na dotaz uživatele Lída z 15.2.: Dobrý den,mám velkou prosbu,v sobotu se chystáme do Destne,přemluvila jsem kolegyně z práce na běžky,ale vůbec to tam neznám.Mohl by mi někdo poradit trasu pro začátečníky?Elán a nadšení máme,jen nevíme kudy.Diky Lida)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 15.2.2024 9:51  
Od parkoviště k Bunkru nic moc - led, jehličí rozkvrdlaná stopa...ale od Bunkru po Promenádní už celkem hezké svezení až ke Kiosku. Od Kiosku na Smědavu už spíš vrstvička ledu na asfaltu ...a po včerejším odpoledním dešti bůh ví.
(Odpověď na dotaz uživatele Marty z 15.2.: Ahoj, nevite nekdo jak to vypada z Jizerky smer promenadni do Smedavy na běžkách.)
Hranice Jizerských hor a Krkonoš
Vloženo 14.2.2024 14:22  
cca 10:45 - Parkoviště Mořina už prakticky plné. K bunkru je stopa rozkvrdlaná, jak kdyby tam projelo 30 lidí na skialpech. Směrem od bunkru už k parkovišti už stopa není místy vůbec. Ve stopě led a jehličí. Od Bunkru směrem Cestou pod Černým vrchem..díky rannímu mrazu ještě přimrzlé, ale na slunci už to měkne. Ale až k Soušské silnici celkem pěkné svězení..sice s jehlíčím ale jde to. Pak zkratkou ke Kiosku - směrem nahoru už bez stopy a na hoře vytáte místa. 100m ke Kioasku už pak slupka ledu na asfaltu . U Kiosku začalo pršet, ale stopa až k bunkru pořád dobrá. Kolem 13:40 už na parkovišti bylo tak 15% volných míst
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 13.2.2024 15:11  
cca 10:45 - na parkovišti na Souši 3 auta. Od Montanie resp.od konce Desné se dá jet, ale žádná sláva - jehličí, led stopa skoro není ..od serpentýny na břehu a odbočky na Protrženou už hezky upravené , skoro bez jehličí, lehce se boří hole,ale hezké svezení až ke Kasárenské - pak trochu horší úsek na Smědavu. Ke kiosku to celkem jde..pořád sem se těšil, že uvidím Honzu1949 a nakonec vzorně ustrojen to byl on kdo mi dýchal na batoh :-) Promenádní a kolem Cimrmana perfektní svezení - okolí měkčí, ale stopy většinou hezky přimrzlé. Darská cesta už je horší - stopy nejsou a je potřeba překonat asi 5 potoků - šišky, jehličí, lehce riozšlapáno od pidi turistů a doprovodem - ale jet se dá. Zákeřnost je na dohled Soušské silnice - tam už je asfalt skoro přes celou cestu, jediné místo kudy lze objet je plné jehličí - tak opatrně.
Bedřichov a Jizerská magistrála