Praha: zpráva z 2.12.

Vloženo 2.12.2023 12:48
Po ránu přes 10 cm nového sněhu a dál padá. Brzy jsem pochopil, že rychleji dovedu děti na autobus, když nazuju běžky už na chodníku. Za celý můj cca 16 km výlet viz záznam jsem je sundal 2x na pár metrů, při překonávání hlavní silnice Háje - Petrovice, a pak na překvapivě prohrnuté ulici k Šancím v Petrovicích. Zimní pohádku, od které ale radši nečekejte zatím extra sportovní výkon, komplikuje místy vlhký podklad a následné nalepení sněhu na lyže. Celkově lepší budou místa, kde zbyl nějaký sněhový podklad ze středy.

Miličovský les - lyžaři dopoledne začali projíždět první stopy. Tady je těch vlhčích míst asi nejvíc a moc se mi nedařilo odhadnout, kde vlhko bude a kde ne. Cesty okolo hald budou použitelné na skate až později, až je ušlapou pěší v celé šíři a něco málo na to napadne. Zatím je tam místy vyjetá slušná stopa na klasiku.

Hostivařský lesopark - tam jsou stopy v průměru o něco lepší. Cesta podél nádrže pěkně sjizdná klasikou, ale na skate bych to tam zatím spíš nezkoušel.

Pole za Petrovicemi budou podle mě tak na hraně použitelnosti. Kus jsem tam projel a na hlínu jsem se nepropadal, ale byl jsem tam první lyžař a neměl jsem morál vyjíždět stopy. Z Petrovic přes Křeslice do Miličáku sjízdné, taky jsem tam byl první. Zítra čekám o něco zlepšené podmínky.

Mapa obsahuje polohu všech 5 fotek.

Oblast: Praha a střední Čechy Praha

Nejnovější zprávy z oblasti Praha

Vloženo 21.1.2024 16:17
Včera na asfaltových cestách u letiště Kbely nasněženo a na běžky to šlo.
Vloženo 14.1.2024 11:14
(Odpověď na dotaz uživatele Andy z 14.1.: Nevíte jestli je letos zasněžován technickým sněhem běžkařský okruh na Výpichu v Praze ?) Okruh již v provozu není. Projekt pražského skiparku skončil a nepočítá se s jeho pokračováním, naposledy... více
Vloženo 14.1.2024 11:24
V Hostivaři si můžete zabruslit - brusle, ne ski! Přehrada nejde, ale horní malá nádrž je parádní bruslení.
Více zpráv z oblasti Praha