Praha: zpráva z 3.12.

Vloženo 3.12.2023 11:57
Stopa na poli hned za Petrovicemi parádní. Díky lyžarům, co ji včera vyjezdili. Ideální i pro učení dětí, nebo důchodce, kteří se již jinam než na rovinu bojí.

Na druhém poli jsem již ráno místy prošlapával zavátou stopu, ale dá se. Nejspíš ale ne až k Pitkovicům - tahle část pole je jediné pole, kde je podle mě orba příliš výrazná a naráželo by se na hlínu.

Úsek mezi silnicí Petrovice - Pitkovice a Uhříněves - Pitkovice po poli je slepá cesta, kterou jsem teda nakonec prošlápnul a nevrátil se. Přede mnou tam byly jen stopy od zvěře. Navíc pole za silnicí Uhříněves - Pitkovice je zarostlé a nepoužitelné, musel jsem kus po chodníku. Tudy už ne. Návrat "horem" přes haldu byl mnohem lepší, přestože se většinou jede po pěšinkách sdílených s pěšími výletníky.

Dál směrem ke Kolovratům je určitě nejlepší trasa přes Benice. Většinou krásná stopa po okraji pole. Naopak můj návrat (od Kolovratů směrem k Uhříněvsi) nelze doporučit. Jsem si říkal, že tu docela zapadanou stopu projedu, ale dál byla zapadaná až tak, že jsem ji radši opustil.

Na polích u Kolovrat zatím proježděno méně stop, než 3 sezóny zpátky. Ale to je asi jen otázka času, než se to změní. Sněhu je na to určitě dost. Já a těch pár lyžařů, co jsem tam ráno byli, jsme zatím jezdili dost po cestičkách využívaných pěšími.

Celkově lepší podmínky než včera. Vlhký podklad už mi jízdu komplikoval jen výjimečně.

Mapa obsahuje polohu všech 5 fotek.

Oblast: Praha a střední Čechy Praha

Nejnovější zprávy z oblasti Praha

Vloženo 21.1.2024 16:17
Včera na asfaltových cestách u letiště Kbely nasněženo a na běžky to šlo.
Vloženo 14.1.2024 11:14
(Odpověď na dotaz uživatele Andy z 14.1.: Nevíte jestli je letos zasněžován technickým sněhem běžkařský okruh na Výpichu v Praze ?) Okruh již v provozu není. Projekt pražského skiparku skončil a nepočítá se s jeho pokračováním, naposledy... více
Vloženo 14.1.2024 11:24
V Hostivaři si můžete zabruslit - brusle, ne ski! Přehrada nejde, ale horní malá nádrž je parádní bruslení.
Více zpráv z oblasti Praha