Praha: zpráva z 8.12.

Vloženo 8.12.2023 11:42
Sněhu ubývá, ale po polích se stále dá z Petrovic dojet až ke Kolovratům, na klasických lyžích určených pro pražské podmínky to byl pěkný výlet. Jezděte, dokud to nesleze, a ono to sleze asi brzy - já bych měl šanci tuhle trasu zopakovat až v sobotu odpoledne a to už jí nevěřím.

Na prvním poli za Petrovicemi už dochází občas ke kontaktu s podkladovou hlínou, ale tyhle lyže s ní problém nemají. Druhé pole je o kousek lepší, co se týče množství hlíny. Pole za silnicí Petrovice - Uhříněves vypadá špatně jen na pohled, jako nebiolog tu zemědělskou plodinu neumím pojmenovat, ale jen čouhá a nedrhne. Varianta přes haldu u Uhříněvse je ale také možná, nahoře je tam docela pěkné kolečko se stopou, zbytek po cestičkách od pěších. 

Za silnicí Uhříněves - Pitkovice první pole velmi pěkné a bez lezoucí hlíny, dokonce s vyjetým okruhem. Druhé u Benic už má hlíny víc, ale přejet se dá. Mezi Benicemi a Kolovraty až k silnici z Kolovrat do Lipan většinou velmi pěkné stopy na polích, kontakt lyží s podkladovou hlínou je minimální, což neplatí pro hůlky (ne že by mi to vadilo). V průměru nejlepší lyžování je zde. Naopak za silnici Kolovraty - Lipany už jezdit nedoporučuju, některá pole jsou tam kvůli hlíně horší a některá vyloženě špatná.

Na skate v téhle oblasti není dobré nic. Na jednom poli to někdo zkoušel a dle stop to nevypadalo na úspěch. Pro klasiky jsou obecně nejlepší stopy na polích - naopak stopy u různých pěšinek bývají příliš rozdupané.

Mapa obsahuje polohu všech 7 fotek.

Oblast: Praha a střední Čechy Praha

Nejnovější zprávy z oblasti Praha

Vloženo 21.1.2024 16:17
Včera na asfaltových cestách u letiště Kbely nasněženo a na běžky to šlo.
Vloženo 14.1.2024 11:14
(Odpověď na dotaz uživatele Andy z 14.1.: Nevíte jestli je letos zasněžován technickým sněhem běžkařský okruh na Výpichu v Praze ?) Okruh již v provozu není. Projekt pražského skiparku skončil a nepočítá se s jeho pokračováním, naposledy... více
Vloženo 14.1.2024 11:24
V Hostivaři si můžete zabruslit - brusle, ne ski! Přehrada nejde, ale horní malá nádrž je parádní bruslení.
Více zpráv z oblasti Praha