Brdská stopa – profil lyžaře

Registrován od 16.1.2013, vložil celkem 16 zpráv.

Co dělám kromě lyžování?

Jsem milovníkem brdského lyžování. Už jen proto, že mám tyto kopečky do slova a do písmene za domem. Jednou jsem se na internetu sháněl po informacích o stavu sněhu na těchto "nejnižších" českých hřebíncích a narazil na sněhové info na stránkách neoficiální Horské služby Brdy. Slovo dalo slovo a za tu řádku let jsme ve spolupráci s kamarády vyvinuli samostatný sněhový portál o brdském běžkaření.

Brdská stopa

Vložené zprávy

Vloženo 27.1.2014 18:39  
Ahoj, nejaký ten sníh přibyl a na Brdech se začíná pomalu ale jistě lyžovat. V neděli na Třemošné dokonce spatřeni první "pokusní" lyžaři. Sněhu je prozatím málo a navíc, není pod čerstvým dostatečně tvrdý podklad. Bedlivě budeme situaci sledovat.
Brdy a Hřebeny
Vloženo 8.12.2013 22:15  
Dobrý den a ahoj lyžníci.
Brdská stopa se hlásí do služby. I letos si můžete s námi zasoutěžit v brdských stopách o lákavé ceny. Pravidla jsou jednoduchá (...). Více informací na http://www.brdskelisty.cz/soutez/soutezte-celou-letosni-zimu-s-brdskou-stopou.html .
Brdy a Hřebeny
Vloženo 6.4.2013 22:34  
Dnes Orlov - Tok, ok. od Třemošné, cesta Obecnické sedlo - Můstek cca 3 plotny, které se jezdí po kraji a jedna se objíždí lesem. Dále super svezení. Spatřeni stopy po kolech, chudácí nechtěl bych po tom páse jet na kole. Boří se to tam. Pak sme se někudy dostali od Carvánky na Borské sedlo (více vyprávění při osobním setkání, ale fakt prdča, VLS to zkrátka nedává, psychicky), pak práve po cestě ze sedla k Vojákovi, nechá se, ale nic moc. Občas šutr. To samé od Vojáka po asfaltce. Nechá se při kraji jet, celkem slušně. Od zatáčky nad Boudou u Břízy, super až ke Sv.Jánu. Sv.Ján - Praha - Roviny = nesjízdnost, tam je to doslova úchylné. Objížďka Sv.Ján - Temná smrčina - u Hada - Roviny, super svezení - jen jedna vytátá plotna. No z Rovin, pohoda až na Zadní Záběhlou naší klasikou... Odtud se musí pěšky, dole sníh prostě není...a pro přitroublíky : " Na Zadní Záběhlé už jsem myslel na to jak si dám vínko a párek v Dobřívě, na svém oblíbeném místě, ups :-))) ". Vlčák Brdská stopa.
Brdy a Hřebeny
Vloženo 5.4.2013 16:30  
Jak to tak vypadá tak i okruh Buď fit v okolí vrcholu Prahy je sjízdný. Nicméně není to úplně ideální (...).
Brdy a Hřebeny
Vloženo 4.4.2013 20:49  
Dneska byla projeta trasa Středobrdské magistrály naším zpravodajem z Brdské stopy. Stopa je sjízdná z Olrova na Tok a k bunkrům na Jordánu a to dokonce bez sundání lyží (..). Přesná výšková měření sněhu, možná letošní posledí, jsou k nalezení pod odkazem umístěným v pravém menu této webové stránky.
Brdy a Hřebeny
Vloženo 3.4.2013 17:31  
Trasa letiště pod Hejlákem, Jordán, Tok a dále ku Praze je sjízdná. Nohoře cca 20 cm sněhu a -5°C. vypadá to, že se bude i nadále lyžovat.
Brdy a Hřebeny
Vloženo 2.4.2013 16:01  
V neděli odpoledne jsme prošli (bohužel) trasu z Malého Chlumce přes Jelení Palouky, Hradec a Stožec, Na Soudném, nad Rochotou a poté zpět po cyklostezce na Malý Chlumec. Cesty nebyly překvapivě protaženy a dokonce byly i sjízdné. Pochopitelně pouze na starých lyžích. Místy to opravdu bude dřít.

Dále Skiareál Těškov hlásí sjízdnou trasu Těškov - Radeč po červené turistické značce. Ovšem místy jsou odtátá místa. Více info na Brdské stopě.
Brdy a Hřebeny
Vloženo 21.3.2013 9:14  
I přes vydatnou sněhovou přeháňku, která přešla přes Brdy z 19.-20.3.2013, jsou tyto kopečky nesjízdné. Skoro se mi chce říci, za rok nashledanou.
Brdy a Hřebeny
Vloženo 27.2.2013 8:45  
I přes oblevu a déšť jsou Brdy stále vhodné k běžkování. Je potřeba však vybírat vhodnou trasu :-).
Brdy a Hřebeny
Vloženo 20.2.2013 21:40  
Nejfrekventovanější brdské stopy jsou sjízdné! Podrobné info v odkazech na pravé straně webu. Během uplynulých třech dnů se nám podařilo pokrýt měřením a zmapovat hlavní lyžařské trasy na území Brd od Skalky až po Třemšín!
Brdy a Hřebeny
Vloženo 13.2.2013 7:49  
Sněhová situace na Brdech se vylepšuje. Dnes by měl být v provozu i Skiareál Těškov, který bude s nejvyšší pravděpodobností i připaven na středeční závod lyžařské ligy. Sněhu přibývá a tím se tak rozšiřují i možnosti lyžování. Zatím je sjízdné okolí Orlova směrem na Tok, hřeben v okolí Prahy. Omezeně se sklouznete i z Teslín.
Brdy a Hřebeny
Vloženo 8.2.2013 10:00  
Včera hlídka neoficiální Horské služby Brdy zprovoznila na části okruh "Buď fit" v okolí vrchu Praha ve Středních Brdech. Není to Bůh ví jaké lyžování, ale dá se. Navíc dneska sněží.
Brdy a Hřebeny
Vloženo 30.1.2013 20:06  
Skiareál Těškov je ode dneška mimo provoz. Obleva prozatím přerušila lyžování.
Brdy a Hřebeny
Vloženo 26.1.2013 12:12  
Ski areál v Těškově má protaženy stopy mezi Těškovem, Holoubkovem, Volduchy a až do Habru. Jezdí se podél potoku Chejlavy a podél dálnice až d Volduch, poté se nechá jet až do Habru podél Voldušáku. Skvělé lyžařské podmínky. Info o areálu viz odkazy k oblasti (...)
Brdy a Hřebeny
Vloženo 18.1.2013 19:14  
Jižní a Střední Brdy jsou sjizdné. Raději však volte staré lyže. Pozor v lesních úsecích na vyčnívající kamení. S Hřebeny je to horší, je na nich méně sněhu.
Brdy a Hřebeny
Vloženo 17.1.2013 13:26  
Aktuální telefonická zpráva z okolí brdské Prahy hlásí cca 16 cm sněhu a možnost lyžování na otevřených cestách a na starých lyžích. Výchozí místo je parkoviště v Nepálu.
Brdy a Hřebeny