Petr Mareček – profil lyžaře

Registrován od 5.12.2009, vložil celkem 7 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 4.12.2021 12:59  
Na bruslení jsou upraveny okruhy na loukách pod Amerikou (u zásobníků sněhu vedle silnice na Vlachovice). Čtyřkolka s uhlazovačem dál jela na Vlachovice, kde je na loukách pod Bílou skálou také pár pytlíků. Potom se vracela lesem přes Ochozu okolo Černé skály a buku po hřebeni zpět do VA. Začátek je trochu rozdupaný od pěšáků, ale jinak slušné. Jinak šlo bruslit i na loukách, kde je zvlněná souvislá sněhová pokrývka 10 - 20 cm (pár vyfoukaných místeček se samozřejmě najde), někde se trochu proboříte. Na klasiku jsou od turistů vyjeté stopy na různých místech.
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 5.12.2012 13:40  
Dnes dopoledne první lyžovačka na prošláplých stopách na loukách mezi Vlachovicemi a Skleným. Ve vrcholových partiích Žďárských vrchů je momentálně asi 8 cm sněhu. Bohužel země ještě není dostatečně promrzlá a stopa tak není kvalitní. Takže jsme najely stopy ve vyjetých kolejích zemědělského stroje, což dnes bylo ideální. Předpověď je pozitivní - má mrznout a něco snad i připadně.
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 17.12.2011 19:42  
Na Fryšavském ledovci se dá slušně jezdit klasika (samozřejmě vyšláplá) i bruslení. Na loukách je zde 10 cm sněhu a postupně připadává další. Obkroužíte zde 3 km
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 19.1.2011 18:06  
Po oblevě téměř všechen sníh na Novoměstku roztál. Je však místo, kde si slušně zalyžujete (bruslení). Jedná se o tzv. Fryšavský ledovec a okraje polí a luk u lesů na sever od silnice Fryšava - Sklené. Na sněhu, který zde zbyl, se neproboříte a můžete na něm podél lesů ujet něco přes 3 km. Autem můžete přijet na parkoviště na Třech Studních, na Fryšavský ledovec dojdete po asi 900 m chůze po modré turistické značce směrem na Brožovu skalku. Ideálnější je zaparkovat na Fryšavě a vydat se od restaurace SZ směrem po trati, kterou jezdívá rolba. V areálu u hotelu SKI se právě naváží umělý sníh pro víkendové MČR v biatlonu.
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 17.12.2010 10:45  
Na Novoměstku se včera upravily stopy Sklené, Fryšavu, Samotín, Milovy, Sněžné, Krátkou, propojka na Samotín, Kadov, Medlov, Tři Studně a Medlovské údolí v délce přes 50 km. Jel jsem až na Fryšavskou hájenku a všude super stopa a 60-70 cm sněhu. Dnes vyjela rolba na Radňovice a z Vlachovic udělá stopu na Tři Studně. Zítra ráno se dokončí soustava stop na Studnice, Kuklík a Odranec. Pozor! Stopy jsou upravovány pouze na klasiku, takže kdo si chce zabruslit, musí zavítat do lyžařského areálu ke SKI na závodní tratě. Upraveny jsou všechny tratě na klasiku i bruslení.
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 13.12.2010 16:50  
V lyžařském a biatlonovém areálu u hotelu SKI se dnes upravily všechny tratě od 1km do 5 km. Tratě jsou upraveny v šířce 5m zatím jen na bruslení. Odpoledne se upravil i okruh Na Americe (5km) kde je stopa i na klasiku. Na Novoměstsku napadlo přes víkend asi 40 cm nového sněhu, takže jsou ideální podmínky. Zítra už má rolba upravovat stopy na Tři Studně, Fryšavu.
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 3.12.2010 18:04  
Dnešní sněžení nebylo zase až tak intezivní, ale každý cm je dobrý. Okruh Na Americe je velice slušný, vhodný na klasiku i bruslení. Navečer rolba projela množství tratí v lyžařském a biatlonovém areálu, zatím vše jen na bruslení. Zítra ráno rolba vyrazí směr Vlachovice, Tři Studně a Fryšava a uvidí se kde se bude dát vyříznou stopa. Mělo by už fungovat sledování rolby online, takže se stačí podívat na: http://lyzovani.nmnm.cz
Žďárské vrchy a Novoměstsko