horal Mila – profil lyžaře

Registrován od 27.1.2015, vložil celkem 6 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 26.2.2016 10:33  
Mezivrší - Pěticestí -Homole a zpět po červené přes Komáří vrch. Čerstvý prašan 10-15 cm pod stromy méně. Stopy neupraveny a rozblestané, částečně rozdupané. Na skate velmi náročné. Od Pěticestí směr Homol i Orlické Záhoří dobrá stopa. Po červené přes Komáří vrch kameny a vytátá místa.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 22.2.2016 18:37  
Chtěl bych zde také vyjádřit svůj názor k úpravě stop. Protože na běžky v oblasti Rokytnice vyrážím často, mám docela dobrý přehled jak se stopy upravují. Nové cedule se objevily minulý týden a jsou dost zavádějící. Stopa se mezi Haničkou a Pěticestím se projíždí max jednou týdně a to v pátek. Pokud nasněží třeba v úterý 30 cm jako minulou zimu tak se čeká do pátka na rolbu. Někdy se najde dost lidí co to protlápnou. Tuto zimu už jsem v tomto úseku potkal davy lidí co jsou schopni pošlapat stopu 10 minut po rolbě, jezdce na koních, bikery, skutry všeho druhu, čtyřkolky, i traktor, auta a vojenská vozidla. Pokud se všechny tyto dopravní prostředky prohání upravenou stopou tak to vypadá jak to vypadá. Takže buď dotovat ,platit a zakázat vstup a vjezd všem neběžkarům a pokuty využít na úpravu stop. Nebo neplatit a neupravovat a neřešit . V době školních prázdnin by rolba mohla klidně jet i v týdnu po nasněžení jako minulý týden. V oblasti Deštného se tak dějz. Na závěr si lze jen přát ať pořádně nachumelí.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 20.2.2016 9:39  
Mezivrší - Pěticestí se dalo jet 5 cm nového sněhu, Peticestí - Homole napadlo dobrých 10 cm sněhu takže dobrá jízda. Stopy neprojety ale dalo se dobře jet. V useku Peticestí - Mezivrší pokračuje devastace stop motorovými vozidly - tentokrát směrem od sjezdovky na Zakletém asi čtyřkolka.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 16.2.2016 21:24  
Mezivrší - Pěticestí by to bylo dobré kdyby zde nějaký dobrák neprojel včera autem až na Pěticestí a pak na Orlické Záhoří. Prohrabané koleje 10- 15 cm. Nedá se jet, ve sjezdech a v zatáčkách hrozně nebezpečné. Vyhozené pěníze za upravu stop. Pod Komářím vrchem spadlý měnší strom. Od Pěticestí dál směr Deštnou již bez kolejí.
A zpět po čevené přes Komáří vrch na Mezivrší dobré ale málo sněhu místy kameny.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 1.3.2015 12:27  
Hanička- Peticesti a zpět- skate
Sněhu stále dost ,na hřebenu i vrstva novějšího sněhu, prekvapive bez ledovych mist, cela trasa stále dobré sjizdna, stopy spise neupravené, v lesních úsecích jehlicí, pod 800 m.n.m začíná sníh tát.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 27.1.2015 19:38  
Hanička cca 15 az 20 cm noveho sněhu, rolba sem dnes nedorazila. Asi nejdřív v pátek. Lide raději vyrážejí smer Anenský vrch pěšky. Kdo chce vyrazit na upravenou stopu musí do Orlickeho zahoří nebo okolí Deštného kde se upravuji nyní denně. Bohužel stejný stav jako loni když napadne sníh v okolí Rokytnice si během týdne těžko zabezkujete.
Hřeben Orlických Hor