Západní Krušné hory: zpráva z 21.3.

Vloženo 21.3.2022 19:45
Z Božího Daru jsem dojel až na Rolavu skoro bez přenášení a užil jsem si to. Je ale znát, že přišlo jaro, a nedivil bych se, kdyby se tratě upravovaly už jen v okolí Božího Daru. Největším nepřítelem je jehličí napadané v lesních úsecích.

Magistrála z Božího Daru patří mezi nejlepší úseky až k Mrtvému rybníku. Od něj až na konec lesa směrem na Abertamy je polovina trasy hodně zapadaná jehličím.

Přes pláně k Abertamům a Perninku pěkné, sníh zatím na loukách sluníčku odolává. Rozhodně lepší cesta do Perninku než Černá cesta, správně před ní na http://krusnehoryaktivne.cz/ varovali. 1x přenášení 20m, další min. 2 problematická místa a nahoře kde je sněhu dost rozjeto traktorem. Směrem dolů nebezpečné pro lyže i lyžaře.

Z Perninku na Jelení nedoporučuji kvůli extémně jehličnatému úseku od železnice po křížení se silničkou Horní Blatná - Nové Hamry. Dál přes Zaječí vrch výrazně lepší i když ne dokonalé.

Na Jelení méně sněhu, např. směrem do Německa na Kammloipe, kde ještě v sobotu projel Jiří, komplet vytáté na asfalt. Ale stejně jsem tam nechtěl :-)

Směrem na Rolavu na loukách dnes ještě bez přenášení, zítra už ne, ale je tam krásně. Zato přes les k Rolavě hodně jehličí. Sjezd přes louku dolů na Rolavu rozdupán pěšími včetně stopy na klasiku.

Místo do Německa, kde se dalo čekat jehličí, jsem zamířil po loukách na Chaloupky. 3x přecházení krátkých úseků bez sněhu po trávě a bude jich víc, ale je tam krásně. Z Chaloupek na Jelení dobrý úsek z hlediska jehličí, stopa na klasiku často chybí.

Mapa obsahuje polohu 22 fotek. Zbylé fotky z této zprávy (4) údaje o poloze neobsahují.

Oblast: Krušné hory Západní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Západní Krušné hory

Vloženo 5.2.2024 8:03
Od odbočky pod Meluzínou 2x kolečko Na Skalách-Pytlácká Rokle-Traverz-odbočka Na Dámské-Pod Macechou-Na Skalách. Podmínky relativně slušné na tu bídu kolem, přenášet se nemuselo nikde, jen asi 2x to chtělo opatrně přeťapat cca 10 m vytátý úsek pod... více
Vloženo 27.1.2024 15:24
Kolem Božího Daru už není sníh. Jediné, kde to jde je nástup do stopy Pod Meluzínou a jet směr Na Skalách, Pytlácká rokle, Traverz, tam nahoře jsou stopy nejhezčí. Stopa na klasiku krásná, asi 1.5 cm prašanu na totálně umrzlém podkladu, ale celá... více
10:22
12:40
Vloženo 23.1.2024 14:17
V noci pršelo a na to nad ránem napadalo pár cm nového sněhu. Ve výsledku to vůbec nejelo. Stopa na klasiku zapadaná nebo mokrá a skate byl prostě děsná dřina. Už dlouho jsem nemusel bruslit i z kopce. Ale dobrá zpráva je, že na většině míst je... více
Více zpráv z oblasti Západní Krušné hory