Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 11.2.

Vloženo 11.2.2024 16:52
Na Smědavě v 13.30 +5°C, střídavě na trati mrholení a drobné srážky, ale nelilo, tak to šlo.
Žádné lyžníky profiky jsem na trati nepotkal, asi se zalekli hobíků.Jel jsem po Promenádní k bunkru, kde jsem potkal pár lyžníků-hobíků-padesátkařů, kterým chyběly stánky s občerstvením na trati.Ostatní lyžníci nevyrazili ( jen 5 jsem potkal na Promenádní a nikde dále) , asi se domnívali, že trať bude uzavřená pro závody.Dále Jezdecká je sjízdná , jen pozor při sjezdu k bunkru , na druhou stranu v pohodě.Cesta pod Černým vrchem je dobrá , místy se již napravo boří hůlky a střední část má hodně jehličí.
Cesta pod Černým vrchem je na některých mapách značena jako Knížecí, ale raději část mezi Jezdeckou a Hraniční nazývám cestou pod Černým vrchem, aby bylo vidět , která část je upravená.Stopy oproti včerejšku jsou sice rychlejší, ale stále více vystupuje jehličí v kritickým místech, takže jen béčkévé nebo céčkové lyže.Šutračky zatím nechejte pro tuto oblast doma.
Sněhu zatím dosti v uvozovkách, jen nejvíce ubývá v částech , kde je silnice tj.Jizerská,Štolpišská i Soušská.
Tak jezděte
Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála