Markéta – profil lyžaře

Registrován od 14.4.2021, vložil celkem 2 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 6.12.2023 16:23  
Dnes parádní výlet na vyčištění hlavy. Riskla jsem to z Maliníķu, odkud byla stopa hezky prošlápnutá a cestou na Olivetskou jsem potkala jen 2 běžkaře. Houstnout to začalo až na Hřebínku, tam byla už i strojová úprava. Zklamání na Knajpě, sámoška dnes měla zavřeno a kluci uvnitř asi taky 😪 Vrchem na Smědavu, kde měli v nabídce jen polévku (+ pití, koláče a salát z těstovin), vařit začnou prý až o víkendu... Obsluha byla milá :-) Zpátky na Knajpu spodní cestou a pak přes Kristiánov na stadion. Snih byl pomalejší, ale nelepil. Kolem 14.30 začínalo lehce sněžit...
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 15.4.2021 0:27  
52 km "na pohodu" (s několika občerstvovačkami, obědem a kocháním se krajinou) 11.40 - 19.50 z Bedřichova po stopách Jizerské 50. Dole přimrzlé, nahoře měkké s hlubším sněhem. Mazala jsem (trochu historický) vosk SKIVO červený a fialový na combi běžky, ale první půlku mě to do kopce vůbec nepodrželo, furt jsem musela bruslit, takže i pro zdatnějšího amatéra (tím myslím sebe :-) docela makačka. Lepší to bylo až z Jizerky po připadnutí cca 3-5 cm sněhu, to už jsem mohla do kopce i klasikou. Jinak konečně po měsíci zákazu pro mě zase nádherný den. Počasí jak jinak aprílové (slunce, mraky, vánice), ale neskutečný relax. Lidí jak šafránu, parkoviště u stadionu poloprázdné a jak jste mě tu strašili, že je všude zavřeno, tak dnes minimálně fungovala "Sám obsluha" s čajem a sušenkou na Knejpě, dále Lukášovo velmi vstřícné okénko v Chatě pod Bukovcem (u parkoviště na Jizerce) a také skvělý kiosek na Promenádní... Ještě určitě pojedu a vy jeďte taky, stojí to za to :-)
Jen je škoda, že už se teď do Bedřichova z Prahy nedá dobře dostat autobusem...
Dodatečný dík všem za užitečné informace (zejména Honzovi 1949, kteréhož otužilce nelze v Jizerkách přehlédnout), Jizerské o.p.s. za úpravu tratí v sezóně a dalším nadšencům, co protahují i teď. SKOL!
Bedřichov a Jizerská magistrála