Ondřej Vacek – profil lyžaře

Registrován od 13.1.2017, vložil celkem 45 zpráv.

Co dělám kromě lyžování?

Jsem meteorolog na České Sibiři. Přináším vám nejen podrobné info o počasí na České Sibiři, ale i webkamery a aktuální informace o sněhových podmínkách. Web: Počasí Česká Sibiř https://www.pocasiceskasibir.cz

Aktuální meteodata z oblasti Česká Sibiř

Vložené zprávy

Vloženo 10.12.2023 20:34  
V nedělí po 13:00 hodině jsem jel trasu Libenice(centrální parkoviště)-Sychrov-Křivošín-Jistebnice-Na skalce-Alenina Lhota(zde jsem se občerstvil v penzionu Luis)-Libenice(centrální parkoviště). Ujeto cca 21 Km a návrat v 17:00 hodin. I přes oblevu jsou na většině míst trasy velmi slušné-tvrdé. Jen místy, především u lesa je trochu nafoukaného listího. Počasí velmi slušné oproti sobotě, kdy byla silná mlha. Překvapilo mě, že jsem na trase potkal jen málo běžkařů (asi 10). Pokud máte chuť vyrazit, tak začátkem týdne to ještě půjde, potom se uvidí jak bude silná obleva.
14:05
14:54
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 10.12.2023 20:42  
Zpráva od kolegy Lukáše Budiše: Okolí Chlistova - Kvalita sněhu tak za 2. ale stopy jsou i v lese a dalo se jezdit.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 26.11.2023 11:01  
Zima dorazila také do středních Čech a již je naplánována údržba běžkařských tras :-)
Na trasách leží 4 až 8 cm sněhu. Pokud se počasí výrazně nezmění - zatím to vypadá velmi dobře :-), tak v týdnu opět připadne sníh. Zatím je naplánována první úprava tras na následující víkend (pátek 1. 12. nebo sobota 2. 12.). Je v plánu "zkušebně" upravit trasu Ounuz-Cunkov-Libenice. Jakmile bude provedena úprava tras, dáme vědět. Pokud máte chuť na běžky nyní, můžete vyrazit a vyšlápnout si cestu. Momentálně je dobré zaparkovat v Cunkově, jelikož centrální parkoviště v Libenicích není zatím prohrnuté.
Také tuto sezónu můžete sledovat aktuální stav prostřednictvím kamer Libenice, Cunkov..., přinášíme Vám také sněhové zpravodajství a aktuální počasí z místních meteostanic. Vše naleznete na stránce Počasí Česká Sibiř https://www.pocasiceskasibir.cz (tento odkaz naleznete kdykoliv na této stránce v sekci užitečné odkazy)
Přeji nám všem dlouhou a bohatou zimu na sníh. Přeji Vám příjemné zážitky na běžkách :-)
(Fotky: Díváte se na záběr z kamer ze dne 26. listopadu v čase 10:30 hodin.)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 4.2.2023 18:50  
Kam na běžky? No přece do Cunkova a na Ounuz(Javorová skála). Dnes odpoledne jsem byl na běžkách. Sluníčko se střídalo s občasným sněžením. I přes oblevu v okolí lze si parádně zaběžkovat. V Cunkově leží 6 cm a na vrcholu Ounuz (Javorová skála) ve výšce 702 metrů nad mořem je dokonce 14 cm a stopa velmi příjemná, zmrzlá a vyšlapaná od běžkařů. Doporučuji start ideálně z Cunkova u penzionu "U Bizona" (možnost občerstvení v hospůdce) a vyrazit směrem na Ounuz. Podmínky budou v následujících dnech dobré, jelikož se očekává celodenní mráz. Aktuální stav můžete sledovat také prostřednictvím kamery Cunkov(Webkamery-Česká Sibiř). Bohužel v Libenicích (centrální parkoviště) a na dalších místech nelze v současné době nastoupit na trasu(bez sněhu). Nízká sněhová pokrývka neumožňuje strojovou úpravu běžkařských tras na území Čertova břemene, ale přesto si lze parádně zaběžkovat v přírodě bez velkého počtu lidí. Tak neváhejte a přijeďte :-)
14:42
14:43
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 30.1.2023 8:40  
V neděli jsem vyrazil na trasu Libenice-Cunkov-Ounuz. Leží zde 2 až 6 cm sněhu. Podmínky jsou velmi dobré(viz fotky). Trasy jsou vyšlapané od lidí a to z toho důvodu, že zatím není možná úprava tras rolbou(nízká sněhová pokrývka). V parkovišti Libenicích bylo v 15:00 hodin 20 aut a v Cunkově (penzion "U Bizona") v 16:00 hodin 15 aut. V první polovině týdne má ještě slabě sněžit a teplota bude většinou pod nulou. Dle výhledu se má na víkend výrazněji oteplit. Tak pokud máte chuť a chcete si užít přírodní běžkování téměř bez lidí, neváhejte vyrazit. Pohodlně můžete zaparkovat v Libenicích nebo v Cunkově. Aktuální stav můžete sledovat také prostřednictvím kamer https://www.pocasiceskasibir.cz/kamery nebo kdykoliv naleznete odkaz na této stránce(užitečné odkazy).
15:53
16:15
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 31.1.2022 14:00  
Na Ounuzu dnes ráno leželo 5 cm sněhu. Od 12:00 hodin v této oblasti vydatně a trvale sněží - sněhu je tedy více. Dle aktuální předpovědi na stránce Počasí Česká Sibiř může do středy napadnout až 20 cm sněhu. Pokud vám nevadí, že není trasa strojově upravená, můžete vyrazit. Údržba se obvykle plánuje na víkend. Ideální je zaparkovat na Cunkově - penzion "U Bizona". Přeji příjemné zážitky na České Sibiři :-)

(Odpověď na dotaz uživatele Jitka z 31.1.: Jak to vypadá nyní se sněhem na běžky okolo Ounzu?Dá se ještě?Díky)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 26.1.2022 20:42  
Ve středu 26. ledna po dvanácté hodině odpolední start Jistebnice, přes Aleninu Lhotu a cíl Cunkov. Povrch horší oproti předchozí trase (viz příspěvek níže), ale sjízdný. Jsou úseky, kde lze mimo trasu objet. Jakmile napadnou 2 cm sněhu bude povrch opět velmi dobrý. Počasí: Stopa pěkně přimrzlá a bezvětří. Na trase jsem nikoho nepotkal (tam i zpět). S pozdravem Ondřej Vacek (Počasí Česká Sibiř).
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 25.1.2022 19:16  
V úterý 25. ledna po čtvrté hodině odpolední start Cunkov a cíl Ounuz. Povrch velmi dobrý, tedy téměř stejný jako o víkendu. Obleva se téměř neprojevila - místy dokonce ledovka. Na parkovišti v Cunkově "U Bizona" jediné auto. Sněhová pokrývka: Cunkov 8 cm a Ounuz 12 cm. Většinu dne meteostanice Cunkov ukazovala jeden stupeň pod nulou (teplotu zjistíte v pravém horním rohu na snímku kamery). Lidi kde jste? Podmínky jsou slušné a do konce týdne nehrozí, že sníh sleze úplně. Přeji příjemné zážitky na České Sibiři. S pozdravem Ondřej Vacek, autor Počasí Česká Sibiř.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 22.1.2022 10:09  
Sněhové podmínky prozatím neumožňují souvislou úpravu tras. Vlivem silného větru jsou lokality na otevřených stanovištích pouze s několika cm sněhu. V průběhu dopoledne se společenství Čertovo břemeno pokusí strojově upravit pouze nejvýše položenou lokalitu Cunkov-Ounuz.

Doporučuji tedy o víkendu zaparkovat v Cunkově na parkovišti - Penzion "U Bizona" - hospůdka otevřena do 17:30 hod.

Na České Sibiři leží 5 až 12 cm, ale jsou místa kde to je dost vyfoukané vlivem silného větru.

Obrázek - Novinka letošní sezóny - kamera Cunkov - aktuální snímek na Počasí Česká Sibiř https://www.pocasiceskasibir.cz

Užijte si zimní radovánky na České Sibiři :-)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 10.12.2021 19:26  
(Odpověď na dotaz uživatele Veronika z 10.12.: Prosím, jak to vypadá se sněhem? Děkuji.)

Dobrý den, sněhová pokrývka, která napadla rychle odtává, zatím nejsou pro běžkování podmínky.
Při změně dáme aktualizaci.To je info od provozovatele údržby tras.

Já jsem dnes vyrazil do přírody a podmínky jsou dobré. Jel jsem vlastní okruh cca 4 km a byla to nádherná kochačka :-) Pokud Vám nevadí, že si musíte prošláplnou stopu, může být víkend na České Sibiři vhodný pro zimní radovánky. Aktuálně se teplota pohybuje kolem -4 °C a leží zde 5 - 8 cm. Obecně na Cunkově - penzion "U Bizona" je většinou více sněhu. V provozu je také občerstvení. Můžete se případně kouknout i na kamery: https://www.pocasiceskasibir.cz/kamery
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 11.2.2021 14:03  
Dnes proběhla kontrola stavu sněhové pokrývky na běžeckých trasách. Vlivem větru dochází k nerovnoměrnému rozmístění sněhu, některé lokality mají pouze 5cm sněhu. Po dohodě s rolbařem se pokusíme v pátek dopoledne upravit pouze trasu z Cunkova na Ounuz včetně okruhů...
Další vývoj počasí, můžete sledovat na stránce http://pocasijesetice.cz


(Odpověď na dotaz uživatele TaS z 11.2.: Dobrý den, prosím, budou se dnes ve čtvrtek protahovat stopy jak bylo 8. 2. avizováno Ondřejem Vackem.
Děkuji. T.)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 8.2.2021 19:00  
Trasy zatím upraveny nejsou. Dnes v noci přibylo 10 - 15 cm nového sněhu. Například Ješetice hlásí 11 cm a Nadějkov 9 cm. Další sněžení (dle aktuálního výhledu modelu) se očekává v druhé polovině noci na úterý a ve středu odpoledne. Úprava stop proběhne s největší pravděpodobností během čtvrtečního odpoledne... Aktuální stav počasí a kolik připadlo sněhu můžete sledovat například prostřednictvím nedaleké meteorologické stanice: http://pocasijesetice.cz
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 31.1.2021 18:12  
Upraveno rolbou: Jistebnice-Cunkov-Ounuz-Libenice-Křivošín. Stopa je tvrdá, bohužel po oblevě v týdnu je místy zledovatělá. Centrální parkoviště v Libenicích bylo dnes odpoledne úplně plné a auta stála i na hlavní silnici. Sněhu je dostatek a podmínky jsou v současné době velmi dobré a jde o pravděpodobně nejlepší stav v této sezoně. Doporučuji návštěvu začátkem týdne, kdy bude přes den poměrně chladno a stopy budou stále ideální.
Aktuální stav počasí a sněhovou pokrývku můžete sledovat například prostřednictvím nedaleké meteorologické stanice: http://pocasijesetice.cz
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 28.1.2021 17:53  
Běžkařské trasy mají perfektní podklad a v týdnu bylo málo lidí. Dnes krátce před čtvrtou hodinou odpolední začalo intenzivně a trvale sněžit. Aktuálně napadlo 5 cm nového sněhu a stále sněží. Dle radaru bude sněžit intenzivně nejméně další dvě hodiny. Aktuální stav počasí a sněhovou pokrývku můžete sledovat například prostřednictvím nedaleké meteorologické stanice: http://pocasijesetice.cz
Úprava tras je naplánována na pátek.
(obrázek - autor: Čertovo břemeno)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 22.1.2021 18:49  
Dobrý den, dnes odpoledne jsem byl na běžkařských trasách. Byl to super zážitek. Popis "mé" cesty, rozsáhlou fotogalerii a další informace si můžete přečíst na http://pocasijesetice.cz

Ano, sněhu je dostatek i po oblevě :-)
(Odpověď na dotaz uživatele Jitka z 22.1.: Dobrý den, nevíte někdo, jestli je ještě v provozu okruh kolem Nadějkova? Chceme to zítra zkusit. Díky moc za informaci jestli je tam ještě stopa/sníh. :))
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 21.1.2021 8:22  
Dobrý den, byl jsem včera na trase Libenice - Cunkov. Pár bruslařů jsem potkal, ale trasa není upravena rolbou a místy to na bruslení není. Myslím, že to pro Vás bude pohodlnější až trasu upraví rolba. K úpravě dojde pravděpodobně dnes odpoledne. Více informací na http://pocasijesetice.cz a https://certovo-bremeno.cz


(Odpověď na dotaz uživatele Jan Jiskra z 20.1.: Dobrý večer,
dá se bruslit, nebo jsou projeté jen stopy?
Díky za informaci)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 20.1.2021 10:58  
Dobrý den, dnes jsem byl na běžkařských trasách. Jaký je aktuální stav a kde se lze občerstvit nebo jaké je aktuálně počasí? Informace naleznete i na stránce meteorologické stanice Ješetice: http://pocasijesetice.cz
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 16.1.2021 23:06  
Ano, rolba dnes trasy upravovala. Jaké je a bude počasí v této lokalitě? Jaké jsou možnosti parkování nebo občerstvení a doplňující informace k běžkařským trasám můžete nalézt i na stránce meteorologické stanice Ješetice: http://pocasijesetice.cz
(obrázek: Dnes došlo i k úpravě stop (velké poděkování J.Bendovi) pomocí traktoru: Nadějkov-Mozolov-Chyšky-Růžená-Busíny-Nadějkov - autor: Čertovo břemeno.)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 15.1.2021 11:31  
Dobrý den, právě jsem aktualizoval stránky, kde naleznete informaci o dnes upravených trasách, možnosti občerstvení na trase, jaké bude počasí o víkendu apod. Stránky budou průběžně aktualizované. Více v obsáhlém příspěvku na stránce meteorologické stanice Ješetice: http://pocasijesetice.cz
(páteční dopolední záběr po úpravě trasy - autor: Čertovo břemeno)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 10.1.2021 17:53  
Dobrý den, dnes jsem byl osobně na běžkách. Jak byla trasa upravená? Jaká je kapacita parkovišť? Kde bylo otevřené občerstvení? Jaké bylo počasí při mé "cestě"? Více v obsáhlém příspěvku na stránce meteorologické stanice Ješetice: http://pocasijesetice.cz
(fotka z mobilu: pohled z Ounuzu na penzion U Bizona)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 9.1.2021 19:21  
Dobrý den, dnes jsem byl osobně na běžkách. Jak byla trasa upravená? Jaká je kapacita parkovišť? Kde je možné se v neděli občerstvit? Jaké bylo počasí při mé "cestě"? Více v obsáhlém příspěvku na stránce meteorologické stanice Ješetice: http://pocasijesetice.cz
(fotka z mobilu: Cunkov)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 8.1.2021 18:06  
Dnes jsem vyzkoušel sněhový podklad. Trasa nebyla upravena a povrch přimrzlý, tráva neprosvítala a jelo se velmi dobře. Meteorologická situace: zataženo až oblačno, během dne občasné slabé sněžení, vítr mírný/bezvětří.
Více v obsáhlém příspěvku na stránce meteorologické stanice Ješetice, kde naleznete i aktuální stav tras, upravené parkoviště, možnost občerstvení na trase a samozřejmě aktuální počasí: http://pocasijesetice.cz nebo pokud máte facebook: https://www.facebook.com/ceskasibir
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 7.1.2021 11:39  
Bohatá sněhová pokrývka :-)
Kolik napadlo sněhu a budou upraveny bežkařské trasy Čertovo břemeno?
Zimní pohledy kamer...
Více v obsáhlém příspěvku na stránce meteorologické stanice Ješetice: http://pocasijesetice.cz nebo pokud máte facebook: https://www.facebook.com/ceskasibir
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 28.2.2020 15:37  
V noci na České Sibiři výrazně sněžilo. V Ješeticích leželo dnes ráno 15 cm sněhu. Dle provozovatele, ale bohužel není pevný podklad (nemrzne) pro úpravu běžkařských tras. Zatím to vypadá, že letošní sezona vůbec nezačne :-( Obrázek: Dnešní polední pohled na Čertovo Břemeno. Aktuální situaci můžete sledovat na stránce meteorologické stanice Ješetice: http://pocasijesetice.cz/ a na facebook stránce https://www.facebook.com/ceskasibir
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 19.1.2020 19:05  
Dnes ráno po dlouhé době napadl na České Sibiři sníh. Sněhová pokrývka dnes ráno: 2 cm. Většina během dne odtála. Zatím to na běžky není :-( Zajímavý příspěvek si můžete přečíst na https://www.facebook.com/ceskasibir . Aktuální situaci můžete sledovat na http://pocasijesetice.cz/
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 14.11.2019 22:53  
Na České Sibiři napadl první sníh. Minulý rok byla zaznamenána první souvislá sněhová pokrývka až 20. listopadu. Vyrazíme na běžky letos dříve? Můžete si přečíst zajímavý příspěvek na https://www.facebook.com/ceskasibir a graf, kdy leželo sněhu nejvíce několik let zpětně si můžete prohlédnout na stránce www.pocasijesetice.cz. Obrázek: Jistebnice 13. listopadu 2019
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 8.2.2019 21:20  
Myslím, že v sobotu 9.2. lze stále využít běžkařských tras. Samozřejmě, že místy již musíte počítat s občasnou malou objížkou, ale v sobotu bude zejména dopoledne stále dostatek sněhu. V pátek bylo provedeno rozsáhlé měření sněhové pokrývky na České Sibiři. Podívejte se na: https://www.facebook.com/ceskasibir Počasí živě z nedaleké meteorologické stanice: http://pocasijesetice.cz/
(Odpověď na dotaz uživatele Honza z 8.2.: Ahoj...chci se zeptat, jak to dneska šlo, dá se stále vpohodě jezdit? Chtěl bych si zítra dopoledne zajezdit, ale nevím jaká bude stopa s teplotou nad nulou...
Děkuji)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 6.2.2019 19:03  
Rolba je opravená. Dnes byla provedena úprava běžkařských tras mezi Jistebnicí, Aleninou Lhotou, Ounuzem, Libenicemi, Střezimíří, Meznem, Borotínem, Novým Kostelcem a zpět do Jistebnice.
Jsou vynikající sněhové podmínky.
Počasí na České Sibiři - Ješetice: sněhová pokrývka 22 cm. Sněhu je dostatek. V pátek bude provedeno rozsáhlé měření sněhové pokrývky na České Sibiři. Sledujte: https://www.facebook.com/ceskasibir Počasí živě z nedaleké meteorologické stanice: http://pocasijesetice.cz/
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 31.1.2019 12:08  
Aktuální situace z hlediska počasí: V týdnu sníh odtával minimálně. Sněhová pokrývka je zde stále dostatečná. Dobrá zpráva je, že podle modelů se pravděpodobně v neděli dočkáme po delší době nové sněhové pokrývky :-) Na České Sibiři bylo na více místech provedeno měření celkové sněhové pokrývky (vč. Cunkova a Libenic). Přehled naleznete na https://www.facebook.com/ceskasibir, kde můžete stránce dát "To se mi líbí" a sledovat Počasí na České Sibiři. AKtuální počasí z nedaleké meteorologické stanice můžete sledovat na http://www.pocasijesetice.cz
(Odpověď na dotaz uživatele KocIQ z 30.1.: Poprosím o info, zda je ještě pořád dost sněhu na to vyrazit po polích (vím, úprava nebyla) ze Střezimíře (nebo z jiného nádraží) na Libenice. Mockrát děkuji.)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 28.1.2019 9:49  
Na trasách je stále spoustu sněhu. V neděli jsem provedl na několika místech měření sněhové pokrývky. Podrobně na Počasí na České Sibiři: https://www.facebook.com/ceskasibir/ - Pokud se Vám stránka líbí můžete dát "To se mi líbí" a sledovat počasí na České Sibiři. Hledáte aktuální počasí? Více na http://www.pocasijesetice.cz , kde naleznete živá data.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 21.1.2019 7:44  
Trasa Libenice-Alenina Lhota-Ounuz a zpět.
Stále velmi dobré podmínky. Mírně přimrznuté, pro některé zejména z kopce nebezpečné. Bez voskování a parádní svezení! Místy již vykukuje tráva, ale nic extrémního, lze i objet.
Stav počasí v neděli 14:00 hod.: -3°C, zataženo, mírný vítr.
I tento týden má mrznout, tedy je velká pravděpodobnost, že o víkendu opět vyrazíme :-)
Vývoj počasí můžete sledovat podle nedaleké meteorologické stanice Ješetice: http://www.pocasijesetice.cz
Můžete se přidat také k početné skupině Počasí na České Sibiři: https://www.facebook.com/ceskasibir/
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 19.1.2019 8:51  
Nevím, kde vzal pan Láďa sněhovou pokrývku 10 až 30 cm. Těch 30 cm na České Sibiři letošní sezonu vůbec neleželo. Maximum bylo 22 cm dne 12.1. následně přišla obleva. Aktuálně zde leží nesouvislá sněhová pokrývka. Údaje z nedaleké meteorologické stanice Ješetice - www.pocasijesetice.cz. TIP: Přidejte se ke skupině Počasí na České Sibiři - www.facebook.com/ceskasibir . Poslední zprávy ze stopy jsou: Vzhledem k současným sněhovým podmínkám byla včera upravena pouze trasa Jistebnice - Ounuz se zajížďkou na Brtec a Veletín a dále na Libenice a zpět do Jistebnice. Bude upravena také trasa z Jistebnice na Kostelec a na Nový Kostelec. Zde můžete využít nástupního místa na Novém Kostelci a parkoviště u hřbitova na Kostelci.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 12.1.2019 21:37  
Dobrý den, jel jsem dnes odpoledne trasu z Libenic do Cunkova. Trasa byla stále ještě sjízdná, ale místy již lehce kouká hlína. Doporučuji nejlépe vyjet v dopoledních hodinách, jelikož odpoledne dle mé meteostanice již může pršet. Aktuálně teď večer ještě připadl 1 cm sněhu. Možná bude ještě v noci sněžit. Aktuální stav počasí můžete sledovat na www.pocasijesetice.cz (meteorologická stanice Ješetice, která je umístěna nedaleko Libenic) nebo se přidejte ke skupině na www.facebook.com/ceskasibir , kde pravidelně informuji o počasí na České Sibiři.
(Odpověď na dotaz uživatele Dan z 12.1.: Dobrý den,
jak to prosím vypadá po dnešních plusových teplotách? Lze se s dětmi lehce projet z Strezimire či Libenic?
Děkuji
Dan)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 11.1.2019 10:15  
Prosím, zavolejte na tel.: 724 189 516. Informaci dostanete přímo od správce tratě.
(Odpověď na dotaz uživatele Tomáš z 11.1.: je protažená trasa i u Brtce?)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 4.1.2019 13:49  
Ve čtvrtek odpoledne na České Sibiři intenzivně sněžilo.
Jaké jsou aktuální podmínky?
Více v obsáhlém článku na www.facebook.com/ceskasibir
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 14.12.2018 16:26  
Na České Sibiři leží 12 cm sněhu (zaznamenala meteorologická stanice Ješetice - www.pocasijesetice.cz), ale o tomto víkendu nebudou trasy upravovány. Kdyby napadlo ještě cca 5 cm a bylo umrznuto, tak by byla úprava tras pravděpodobně možná.

Sledujte aktuální počasí na České Sibiři na www.pocasijesetice.cz nebo ve skupině na facebooku, kde je 700 členů. - www.facebook.com/ceskasibir
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 10.3.2018 14:37  
Tak to bohužel vypadá, že je po sezoně. Na České Sibiři leží v současné době nesouvislá sněhová pokrývka a proto není úprava tras již možná. Aktuálně nám meteorologická stanice Ješetice (www.pocasijesetice.cz) hlásí téměř 15 °C!
Jaká byla uplynulá meteorologická zima na České Sibiři?
Článek naleznete na www.facebook.com/ceskasibir - dejte stránce "To se mi líbí" a budete mít vždy aktuální přehled o počasí na České Sibiři.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 16.2.2018 17:34  
Bohužel, ale sněhu zde není dostatek. Více informací na www.facebook.com/ceskasibir/ nebo z nedaleké meteorologické stanice Ješetice www.pocasijesetice.cz


(Odpověď na dotaz uživatele Jirka z 16.2.: Jak to vypadá se sněhem,bude se na víkend upravovat stopa?vypadá to že sněhu bude dost)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 26.1.2018 20:07  
I na Českou Sibiř dorazila bohužel obleva. Místy leží ještě nějaký ten sníh, ale je to zledovatělé. Více informací ve skupině počasí na České Sibiři: www.facebook.com/ceskasibir/
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 21.1.2018 0:32  
Jsou upraveny nasledující trasy: Libenice-Jistebnice-Ounuz-Libenice a Sychrov-Borotín-Kostelec-Orlov-Sychrov. Panují zde velmi dobré podmínky. Podle nedaleké meteorologické stanice Ješetice zde leží 12 cm. Odpoledne a v noci opět sněžení. Jak se obléct? Sledujte aktuální počasí a předpověď na České Sibiři: www.pocasijesetice.cz nebo se připojte ke skupině Počasí na České Sibiři: https://facebook.com/ceskasibir/ Přeji Vám přijemný zážitek na běžkách na Čertově Břemeni!
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 19.1.2018 18:21  
Aktuální informace od provozovatele:
V nejvýše položených místech našich tras došlo ke zlepšení a v dnešních odpoledních hodinách byla upravena trasa "Libenice-Jistebnice-Ounuz-Libenice". Další trasy stále nelze upravit.

TIP: Sledujte aktuální stav počasí na www.pocasijesetice.cz a nebo se připojte ke skupině Počasí na České Sibiři - www.facebook.com/ceskasibir
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 19.1.2018 16:09  
Běžkařské trasy Čertovo břemeno - 19.01.2018

Běžkařské trasy se nebudou upravovat na nadcházející víkend. Z důvodů čtvrteční oblevy.

V současné době leží na České Sibiři 10 cm sněhu (Ješetice) a to podle informací provozovatele není dostatek na úpravu trasy.

TIP: Sledujte aktuální stav počasí na www.pocasijesetice.cz a nebo se připojte ke skupině Počasí na České Sibiři - www.facebook.com/ceskasibir

(Odpověď na dotaz uživatele Mahy z 18.1.: Ahoj, dá se jezdit? upraveno/neupraveno, skate?)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 14.1.2017 21:20  
Dobrý den Pavle, jsem velmi rád, že se Vám oblast líbí.
V této nádherné oblasti žiji :)
V turistické oblasti Toulava je spoustu možností co vidět a co zažít. Více o oblasti na toulava.cz.
Svůj dnešní zážitek z trasy komentuji na facebook.com/ceskasibir
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 13.1.2017 16:49  
Ještě doplňující informace k aktuálnímu stavu: Právě jsem mluvil s provozovatelem p. Sovou po telefonu a říkal, že níže uvedené trasy jsou již protaženy a kvalita je dobrá :)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 13.1.2017 16:37  
Ahoj všem, během dneška mělo dojít k úpravě běžkařských tras.... Nejvýhodnější start podle provozovatele je z Libenic, kde je upravéné parkoviště. Zde je seznam tras, které budou protaženy: Rolba: Borotín – Kostelec – Podol – Orlov – Jistebnice // Jistebnice – Křivošín – Smrkov – Libenice // Libenice – Cunkov – Ounuz – Alenina Lhota – Jistebnice, Libenice – Borotín //Skútr: Libenice – Střezimíř

Místy se stopa nedrží zcela map, důvodem jsou sněhové podmínky.

Přináším Vám meteorologické zpravodajství z meteostanice Ješetice, která se nachází 10 km od Libenic: Celou noc bylo nad nulou a od půlnoci do šesti hodin ráno se střídal sníh s deštěm. Dnešní nejvyšší teplota byla 2,7°C. I přes mírnou oblevu tady v Ješeticích leží 14 cm sněhu. Aktuálně se ochlazuje a v noci bude mrznout. V sobotu se denní teplota bude pohybovat okolo 0°C. Sejdeme se na stopě :) // Vývoj teploty můžete sledovat na stránkách pocasijesetice.cz nebo se přidejte ke skupině na facebooku: facebook.com/ceskasibir
Česká Sibiř - Čertovo břemeno