Kubeš Petr – profil lyžaře

Registrován od 27.11.2017, vložil celkem 7 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 28.12.2018 19:47  
Vlhký sníh s téměř klistrovou stopou. Měl jsem mikrokontakt, který v horních partiích držel skvěle, směrem k Porubě to bylo horší. Na hladké lyže bych asi použil žlutý holmes nebo VR60. Stopy jsou upravené, bohužel spodní voda na řadě z nich zanechala stopy, obvzláště to platí o cestě dolů k Porubě, kde už koukají občas kameny. Její přípojka vycházející za rozcestím Cicha rovňa a lomu je celá zborcená a podemletá - tam bych už nejel. Kdo bude mít zájem o přihlášení na Piasty, hledejte bílé kontejnery na horním parkovišti s velkým žlutým logem a připravte si hotovost.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 25.12.2018 18:54  
Klasikou z Mariánské Hory nad Albrechticemi polozapadanou stopou na Protženku - kiosek má otevřeno, následně Knajpa, Točna, Kristiánov, Rozmezí a přímo k autu. Sníh vhodný pro mikrokontakt, ve spodních partiích mírně namrzal, na mejdlíčkách ve stopě hřebíky a bez námraz ( jinak se mazala VR 50 i 55 ). Na parkovišti na M. Hoře nově parkovací automat na kovové mince, 50 na den, nyní ale nefunkční.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 25.12.2018 11:08  
Čerstvý sníh padající s mrholením do protažených stop ( -4°C ), takže jsem si přivezl k autu na oblečení pěknou krustu. Jel jsem od Souše ma Rozmezí, zpět se vracel přes Protrženku a pak shodnou cestou po smědavské silnici nazpět. Na Souši vás bude čekat překvapení v podobě parkování. Původní parkovací automat z loučky za budovou hrázného byl přesunut pod hráz, kde se parkovalo zdarma. Je to zřejmě z důvodu v budoucnu budovaného parkoviště nad silnicí v témž místě, kde jsou zřetelně vidět terenní úpravy svahu. Pozor, automat je na na kovové mince, jednotná cena 50 kč.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 15.12.2018 18:55  
Prozatím parkování zdarma, je to ale vyváženo malým počtem kilometrů najetých stop, chybí zřejmě sníh. Vyjma začátku cesty na Orle je to ideální pro bruslaře. Na klasiku byl dnes zvláštní sníh a vysoká vlhkost, nedržela VR45 ani Rhode -2-8, nejlepší vyšla V45 - modrý extra. Kdo byl zvyklí na stadion, tak je z něho jen torzo, zůstaly jen garáže pro skůtry a nové buňky sociálek, příští rok zřejmě dojde ke stavbě zázemí uspokojujícího Světový pohár.
https://www.google.com/search?q=stadion+jakuszyce,+projekt+architektoniczny&client=firefox-b&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=RvNltV8vBKN5yM%253A%252CAs16JR5t6EGPxM%252C_&usg=AI4_-kQfRAGBtfnoV0NlQjOeeK8PK4c8-Q&sa=X&ved=2ahUKEwiurLS7s6LfAhVEaVAKHRyzADMQ9QEwAXoECAYQBA#imgrc=RvNltV8vBKN5yM:
Jakuszyce a okolí
Vloženo 11.12.2018 19:21  
Ze stadionu klasikou na Smědavu a zpět, buď po projeté stopě od skůtru nebo zapadaných stopách od lesnické techniky. Díky tomu se hole nebořily, docházelo jen k mírnému propadání při odrazu. Sněhu od 20 do 35 cm, klidně na jedničkové lyže. Sníh suchý prachový, občas vlhký odspodu.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 29.11.2017 13:42  
Nově projeté tratě širokou rolbou vrchem k horní křižovatce a pak okolo vršku na stadion. Občas se to boří, vyjímčně kámen. Stopy pouze v okolí stadionu, teplota -1, vyšší vlhkost, ve stopě prasátka, na něž fungoval velmi slušně oranžový ski go.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 27.11.2017 20:15  
Dnes ze Souše prošlápnutou stopou z minulého týdne při kraji silnice. Občas rozjeto od vozidel nebo poškozeno chodci, hole se chvílemi více boří ale je to vcelku příjemná turistika s možností svižnějšího svezení před sedlem nad Smědavou. Sníh čerstvý na zmrzlém podkladu s vyšší vlhkostí, cca 20cm, pod lyží tak 10cm - Swix 45 a Ski go oranžové ( v horních partiích lepil ). Neupravené parkoviště před hrází, do stop nutno dojít pěšky. Montanie nyní v přestavbě.
Bedřichov a Jizerská magistrála