Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 28.12.

Vloženo 28.12.2019 23:04
Na úvod pár doplnění: Jizerská O.P.S. musí před úpravou dostat povolení, a to jak od CHKO, tak i od lesů ČR. Takže rolbaři opravdu nekoukali na pohádky, či co je níže psáno. Je dosti možné, že zrovna obsluhovali sněžná děla na stadionu v Bedřichově. Jak je také již psáno níže, rolba při rozhrnování technického sněhu na stadionu projela a blízké okolí a udělala více škody jak užitku (spousta vyhrabaných kamenů), takže jen dobře, že rolby nevyjely, ani z Jizerky. Navíc hned ráno o úpravě informovali na FB a webu.

Ve 13 hodin ze stadionu. Děla přes den neběžela, slušná vrstva technického sněhu, krizové místo tam, kde už není tech. sníh ale projela rolba (50 metrů). Nahoru až na Novou Louku bez problému na 1-lyžích. Jen pozor na hupy na kanálcích, hlavně dolů, je to docela nebezpečné. Šílené množství běžkařů, na to, že nebyla plánovaná úprava a na množství sněhu :-D.

Parkoviště centrál téměř plné, za nějakých 6 hodin jsme platili, pouze 100 Kč, při vjezdu je na závoře ceník duben - listopad, který asi očividně neplatí. Osobně dle mého není problém zaplatit těch 200 Kč, protože obec do stadionu hodně investuje (šatny, zasněžování - letos nové, světla, tratě...) + 20% jde přímo na úpravu.

Od nové louky na Krisitiánov, kde potkáváme 2 skůtry a podmínky stále více překvapují. Stoupáme na Rozmezí, kde je to už ta pravá zimní pohádka, stopy od skůtrů drží :-D. Knajpa otevřena. Zpět přes Ždárek (již neupraveno), Tetřeví boudu (sem OK), pak už klasicky kolem Máří horší, kameny ale žádné. Na Hřebínku zavírají, jsou tam autem dvojkolkou a vyrážejí rovnou po magistrále. Moc škody nenapáchali, ale je to nepochopitelné a hlavně nebezpečné. Po příjezdu na stadionu opět frčí děla naplno, asi zrovna nedávali žádné pohádky :-)))).

Na letošní zimu skvělé podmínky a já naopak oceňuji snahu OPS!
Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála