Petr Horník – profil lyžaře

Registrován od 3.12.2016, vložil celkem 93 zpráv.

Běžkařské trasy na Sněžníku

Vložené zprávy

Vloženo 27.1.2024 9:08  
Trasy a sníh v Jizerkách přes noc přimrzly a jsou stále sjízdné. Program a tratě dnešního závodního odpoledne a večera v rámci Bedřichovského Night Light Marathonu tak zůstávájí beze změny.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 17.1.2024 10:27  
Dopoledne ze stadionu velký okruh z Bedřichova přes Novou Louku, Kristiánov, Rozmezí, Krásnou Máří a Hřebínek. Ráno proběhla čerstvá úprava, která už ale stihla zapadat. Všude dostatek sněhu, dokonce i okolo Krásné Máří. Na stadionu jsou velké zásoby technického sněhu a sníh se naváží na trasu mezi Stadionem a Novou Loukou.

Příští pátek a sobotu se jede v Jizerkách oblíbený Night Light maraton s čelovkami. Všechny informace jsou tady: https://www.ski-tour.cz/propozice/bedrichovsky-night-light-marathon
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.1.2024 14:38  
Aktuální info z Horních Míseček:
Závodní okruh na 7 kilometrů je aktuálně poměrně dobře sjízdný, na trase jsou ale cca 2-3 místa, kde je nutné přenášet. Tato místa se však aktuálně zahazují sněhem tak, aby byly do pátku připraveny. Trasa je čerstvě očištěná od jehličí a šišek. Dobré podmínky a svezení jsou také na svážnici směrem k medvědínským sjezdovkám. Přikládám také dnešní a včerejší fotky.

Ještě přikládám pár informací k víkendovým závodům:
- Základní okruh bude veden po standartní trase 7,5 km (obdobně jako minulý rok)
- 10 km trasa povede také po sedm a půlce, ale před stadionem, po výjezdu kopce, se závodníci vydají na svážnici směrem ke sjezdovkám, kde se před červenou sjezdovkou otočíme a pojedeme zpět do cíle / průjezdu do dalšího okruhu dle dané distance závodu. Aktuálně děláme na místě všechno pro to, aby byly tratě o víkendu v co nejlepší kondici.

Detailní a aktuální informace k běžkařskému víkendu na Mísečkách najdete tady: https://www.ski-tour.cz/propozice/horni-misecky

Těšíme se a skol!
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 19.12.2021 20:56  
V 10 hod. z Bedřichova. Na stadionu sněhu dostatek (technický, kvalitu ale kazí část pod sněžnou sprchou, která zřejmě nějaký část chrlila vodu, která zmrzla). K buku jakžtakž dobré, Láďa Mizera dohazoval neustále sníh, velký dík!. Nehorší je to od buku k rozcestí u Nové louky, tam už se to cestu zpět skoro ani nedalo a jedete po vodě/písku. Od NL (krom louky) podmínky lepší, od Kristiánova ještě lepší, úsek Rozmezí - Smědava z obou stran také v pohodě.

Snad nám připadne, skol!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 1.12.2021 10:30  
V 16 hodin z Bedřichova na Novou louku, Hřebínek a Točnu.
Překvapivě hodně sněhu, lyže neodnesly ani 1 škrábanec. Mezi NL a Hřebínkem probíhá těžba dřeva - potkal jsem harvestor. Z Hřebínku na Točnu už téměř nikdo, z Točny na Bílé Buky (malý okruh) nebylo projeto vůbec. Sníh byl spíše mokrý a jel jsem na skinech. Myslím, že nahoře to už vydrží i současnou menší oblevu, a pokud dostatečně připadne, první úprava alespoň na skate by mohla být za rohem. Stadion byl navíc utažen na skate.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 1.3.2021 9:25  
Závěrečných 54 km a top závěr letošní sezony.
V 10:30 z Maliníku po Vládní, která je bez stopy kvůli obsluze přehrady - na Bedřichovskou přehradu - zde poněkud mrtvo -dál vedle chodníčku, na NL, Kristiánov, Rozmezí, Smědavu na Paličník a zpět přes Promenádu, Knajpu, na Sedlo Holubníku, Bílé Buky, Hřebínek a zpět přes Závory okolo Bedřichovské přehrady.

Sněhu bylo všude dost, nebylo jediné vytáté místo. Tam, kde nesvítilo slunce byla stopa v top stavu i večer - přiložená fotka je focena na malém okruhu v 16:15

Doporučuji alespoň někdy odjet z magistrály a vyzkoušet turistiku - třeba právě na Sedlo Holubníku.
V 10:30 na Maliníku cca 5 míst. Kiosky byly téměř vyprodané, asi připravené na ukončení provozu, v následujících dnech bych na ně nespoléhal. Chápu, že si lidi chtějí na horách odpočinout, bez roušky, ale myslím, že by se stálo trochu zamyslet, a alespoň nějaké rozestupy dodržovat, 150 lidí na ploše 30x30 metrtů je opravdu hodně, škoda, stačila by trocha ohleduplnosti, a hned bychom byli úplně jinde :). Nahoře je 70 cm, pokud to vždy na noc přituhne, vydrží to ještě nějaké týdny, ale tát to bude bohužel bez přítomnosti většiny z nás.

Počasí bylo výborné, prostě skvělé rozloučení se sezonou.

OPS včera upravila základní trasy a upravovat je v plánu i nadále, v závislosti na stavu stop. TOP práce OPS v této zimě, zejména v únoru. Je super, že se letos podařilo znásobit zasněžování na stadionu o 2 vypůjčená děla celkem na 4, myslím, že se jich do budoucna uživí ještě víc, kor při rozhrnování sněhu směrem na NL.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 21.2.2021 18:30  
Přejezd Lužických hor - z Luže na Polevsko.
Vyrazili jsme v 11 hodin od Chaty Luž. Byli jsme tady na běžkách prvně, a proto jsme se nejprve vydali prozkoumat terén s tím, že se vrátíme k autu, zujeme lyže a vyšlápneme si pěšky na vrchol Luže. Ale vzhledem k tomu, že cesta nahoru vypadala docela dobře jsme se nahoru vydali na běžkách, nebyli jsme jediní a dobře jsme udělali. Nahoře krásný výhled. Cestu dolu stejnou cestou (na Německou stranu kvůli hranicím docela poctivé zábrany a zákazy vstupu), na rozhlednu se ale může v pohodě.

Dál pokračujeme po "Hřebenovce" na Ptačinec po čerstvě upravené trase od rolby, která vede stále na hranicích. Od Ptačince sjíždíme na Stožecké sedlo a dál ke Kaufmanovu Buku - zde končí úprava, a začíná úplný tankodrom - 30 cm hluboké koleje od harvestoru, ale je to zmrzlé a také jsme s podobnými podmínkami počítali, proto je sjíždění až k železničnímu viaduktu (cca 2,5 km) velkou zábavou. Sněhu všude dost, občas se jede po jehličí nebo kůře po těžbě. Přecházíme hlavní tach u Nové Hutě a po pár set metrech přichází poměrně čerstvá stopa, která odsud vede až na Kočárovku (je tam úsek s těžbou).

Dál na Jedličnou a Ledovec už magistrála a spousta lidí, super podmínky.

V úseku Stožecké sedlo - Kočárovka jsme potkali 1 lyžaře.

Tento přejezd má asi 23 km a bude sjízdný asi i následující dny. Nepřenášeli jsme nikde mimo silnice a 1 úsek těžby - jinak se dá jet, at už po sněhu, ledu, vodě, kůře nebo větvičkách :) Je to super zážitek to takto spojit 2 konce hor a všem ho doporučuji.
Lužické hory
Vloženo 16.2.2021 9:39  
Včera večer byla upravena po víkendu magistrála až na Rájecké sedlo a některé malé úseky rozbité po víkendu. Má se oteplit, takže doporučujeme využít poslední kvalitní sníh.

HUDY Team
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 12.2.2021 17:49  
SNĚŽNÍK -👌Dnes jsme upravili všechny trasy. Čeká nás parádní víkend. ✅Nezapomeňte, že již od zítra můžete využít posílené autobusy na Sněžník.
Mapa úpravy na www.skimapa.cz
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 9.2.2021 21:30  
Dnes Cínovec - Vitiška - Stadion Nové Město - nádraží Moldava - a zpět, přes Pramenáč.

Vše až na Moldavu projeto rolbou včera po sněžení, takže je na tom tak 7 cm suchého prašanu, pod tím pevná deska. Magistrála byla odpoledne už pěkně uježděná, okolo Nového Města je to na skate horší, klasika ok. Čím víc lidí tam teď projede, tím to bude lepší. Na Pramenáč neprotaženo asi pěknou řádku dnů/týdnů, hůlky se bořily hodně, což je poměrně škoda, je to pěkný okruh a ulehčuje magistrále.

Další úprava rolbou dle rolbaře proběhne až v pátek v noci, což chápu. Peněz není nekonečné množství a je pod tím dobrý pevný podklad. Ale myslím, že vzhledem k tomu, že už moc padat nemá by nebylo na škodu doupravit alespoň okruhy 5 a 10 km. Je jedno, jestli se udělají nyní nebo v pátek..

Každopádně super ježdění, kdyby se mě někdo na trase zeptal, jaká je teplota, řekl bych -3, když je člověk zahřátý a má šátek, mráz nevadí. Bylo -12.

Nevíte někdo, jestli se neplánuje nějaká alespoň částečná rekonstrukce nádraží na Moldavě?
Východní Krušné hory
Vloženo 9.2.2021 10:36  
NOVINKA - SNĚŽNÍK: NOVINKA - VÍCE AUTOBUSŮ NA SNĚŽNÍK!
🤙Zlepšujeme dostupnost běžkování na Sněžníku. Nově pojedou autobusové spoje Děčín - Sněžník o víkendech každé 3 hodiny, což je ideální interval pro běžkaře!
❄Posílená autobusová linka vyjede již tento a příští víkend. V případě dostatečného zájmu bude projekt v případě dostatku sněhu pokračovat i další zimní sezony.

https://mmdecin.cz/zpravy/deni-ve-meste/item/3667-na-sneznik-pojede-vice-autobusovych-spoju
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 8.2.2021 17:14  
👌Běžkaři, upraveno je úplně vše, co na Sněžníku máme. Podmínky jsou super, a pokud stopa pořádně zmrzne, tak nám i vydrží.
Na Sněžníku v posledních dnech připadlo cca 30 cm. Aktuálně tady máme 50 čísel sněhu.

✅Tak skol.
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 8.2.2021 13:19  
SNĚŽNÍK ON-LINE: upravujeme! 😀
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 5.2.2021 20:06  
SNĚŽNÍK: Běžkaři,
dneska se podařilo upravit většinu tras! 👉❄Kromě magistrály ze Sněžníku na Rájecké sedlo jsme zajeli i na Oborský rybník a další trasy - mrkněte na mapu úpravy na http://skimapa.cz/oblast/krusne-hory-vychod
🤙Podmínky jsou dobré, drobně sněží, sněhu je dostatek, předpověď vypadá perfektně.
❄Další úprava proběhne pravděpodobně začátkem týdne.

🎉Máme pro vás taky 3 novinky:
1️⃣ Během víkendu na naše informační tabule nalepíme nové samolepky, které odkazují na stránky, kde naleznete aktuální informace 🙂
2️⃣ Na mapy.cz jsme doplnili upravované trasy, které tu nebyly zakresleny - mrkněte sami https://mapy.cz/zimni?x=14.0711589&y=50.7955206&z=14
3️⃣ Na příští víkend pro vás připravujeme ve spolupráci s městem Děčín ještě 1 velkou novinku, týká se to dopravy. Držte palce, snad to vyjde! Budeme vás informovat začátkem týdne.

Ještě tradiční prosba pro bruslaře, prosíme, u nás jen soupaž, nebo na vás čekají super trasy směrem od Turistické chaty na Rájec. Díky.
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 4.2.2021 19:08  
SNĚŽNÍK: Běžkaři,
současná obleva zasáhla i Sněžník, roztálo nám aktuálně 20 cm sněhu. 😌
✌Ale nebojte, dalších 20 nám tady ještě zbývá, takže jsme oblevu přežili 🙂
❄👉Navíc, o víkendu nás čeká ochlazení, příští týden pořádné mrazíky a dokonce nám určitě nějaké centimetry připadnou.
🎉🎉Běžkování na Sněžníku může tak může dál pokračovat naplno.
👉Zítra odpoledne se pokusíme upravit magistrálu - pouze pokud tím neuděláme více škody než užitku 🙂
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 31.1.2021 20:40  
Sněžník - Rájec - Petrovice - Krásný Les - Adolfov (Projekt zapomenuté pohraničí)

Na Sněžníku šlo parkovat na silnici Tisá - Sněžník, stále tam bylo několik míst, ale takhle narváno jsem tady ještě nezažil (asi jsme to hodně zpropagovali :D).

Stopy na Sněžníku stále pevné a v super kvalitě, úprava zatím není nutná. Obrovské návaly lidí, takže rychle pryč směrem na Rájecké sedlo - odsud již super i pro skate, končí tady skútr a začíná rolba, která dělá jen jednu stopu - je tu již méně lyžařů - na Rájec a do Petrovic a dál až na Adolfov. Vše upraveno, od Petrovic do Krásného lesa jsme potkali maximálně 10 lyžařů, klid a pohoda. Podmínky výborné. Pokud nechcete přijít o skluznici, nevjíždějte do tunelu pod dálnicí, rolba tu vyhrabala kameny.. Na Adolfově situace podobná jako na Sněžníku, auta podél silnice.

Opravdu doporučuji projet úsek Adolfov - Sněžník, je to doslova zapomenuté, přitom je to nádherné. Je to trochu nahoru a dolu, ale stojí to za to, kor když si chcete odpočinout od davů. Je to na skate i klasiku, informace o stavu stop jsou na Skimapě.
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 30.1.2021 10:22  
SNĚŽNÍK - dnes ráno jsme pro vás upravili všechny trasy, kromě cca 2 km okolo Oborského rybníka.
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 29.1.2021 22:35  
SNĚŽNÍK: Zlepšujeme pro vás informovanost! Právě jsme vylepšili komunikaci a zrychlili nahrávání dat na Skimapu - úpravy zde nově budou dříve a objevují se tu i plánované úpravy - již nyní na http://www.skimapa.cz/oblast/krusne-hory-vychod
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 29.1.2021 22:32  
Dobrý den, na Sněžníku prosím nebruslete, viz report níže, ve zkratce jde o to, že za
1. Máme tady složení běžkařů takové, že 95% jsou klasici.
2. Vzhledem k návštěvnosti tras - kdybychom vyřízli jen 1 stopu, stejně si klasici t druhou sami vyrobí.

Doporučuji trasy od Turistické chaty na Rájec a dál na Petrovice - jezdí tu rolba, je tu méně lidí a je tu prostor na skate - http://www.zapomenute-pohranici.cz/

To znamená, že v okolí Tisé bruslit lze.
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 29.1.2021 19:31  
BĚŽECKÉ TRASY SNĚŽNÍK
Dnes jsme pro vás upravili všechny trasy! Sníh padal trochu ale i po úpravě, a proto pro vás magistrálu ze Sněžníku až na Rájecké sedlo upravíme zítra ráno znovu. ❄️❄️❄️
🎉Překonali jsme hranici 50 centimetrů sněhu
✌Sníh byl mokrý a těžký, některé úseky jsme proto museli projet dvakrát, skůtr najezdil 37 kilometrů
🎉Parkování možné na silnici mezi Tisou a Sněžníkem

Váš HUDY Team❄️
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 27.1.2021 20:19  
Sněžník - úprava páteřní magistrály od Rájeckého sedla na Sněžník proběhla včera odpoledne.
Přikládám dnešní fotky, podmínky super, lidí minimum, využijte, že tu máme sníh.
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 24.1.2021 21:32  
Sněžník:
Dnes dopoledne jsme pro Vás upravili zbytek stop, které jsme včera nezvládli. Takže celý Sněžník je na klasiku v rámci možností upravený.
✅dostatek volných míst na parkování na Silnici Tisá - Sněžník - i o víkendech
✅upraveno přes 25 km tras, navazujeme na Krušnohorskou Lyžařskou magistrálu - viz podrobný report Martina

Magistrála je o víkendu téměř na hranici své maximální kapacity, vyzkoušejte i trasy níže směrem k Oborskému rybníku.

A osobní report z dnešního běžkování už psát nebudu, protože ten od Martina obsahuje vše podstatné. Doplním pár fotek z dnešního dopoledne :)
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 24.1.2021 9:07  
Dobrý den, podrobně to vysvětlujeme v postu na Facebooku: https://www.facebook.com/bezkysneznik/posts/2670824649895548
Ve zkratce jde o to, že za 1. Máme tady složení běžkařů takové, že 95% jsou klasici.
2. Vzhledem k návštěvnosti tras - kdybychom vyřízli jen 1 stopu, stejně si klasici t druhou sami vyrobí.

Doporučuji trasy od Turistické chaty na Rájec a dál na Petrovice - jezdí tu rolba, je tu méně lidí a je tu prostor na skate - http://www.zapomenute-pohranici.cz/

Díky za pochopení.
(Odpověď na dotaz uživatele Jarda z 24.1.: Sněžník. Skate. Pane Horníku, můžu se zeptat. Proč na tak úzkých cestach jako jsou na Snezniku děláte 2 stopy? Skateru je čím dál tím víc. Proč neuděláte jednu stopu a zbytek na skate a turistiku? Nic ve zlém, ale Navíc na Sněžníku je to spíš chození ve stopě než bezkovani a nejvíc si stopy ničí sami běžkaři klasici. Děkuji za odpověď.)
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 23.1.2021 21:12  
Sněžník:
Po sněžení proběhla úprava všech tras na Sněžníku. Doporučujeme parkovat na silnici mezi Tisou a Sněžníkem - po pravé straně směrem od Tisé, v blízkosti, kde magistrála kříží silnici. Prosíme o ohleduplnost, trasy na Sněžníku nejsou pro styl SKATE. Nejezděte, prosím, tímto stylem, ničíte naši práci.

Online stav sněhu na https://www.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/PR/grafy/snih-lnk.html#sneznik
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 22.1.2021 9:42  
Ahoj, ke Krupce nevím, ale ohledně Sněžníku se to vždy snažíme dávat sem, a taky na Facebook https://www.facebook.com/bezkysneznik/

Ohledně Tisé a Petrovic mrkni na http://zapomenute-pohranici.cz/

Oba subjekty pak úpravy zakreslují na Skimapu
(Odpověď na dotaz uživatele Jirka z 22.1.: Ahoj, kde prosím najdu informace o úpravách tratí kolem Sněžníku, Tisé a dále směrem ke Krupce? Děkuji za info. :))
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 22.1.2021 9:40  
Běžky na Sněžníku: Stopy drží, sněhu dostatek, poslední úprava proběhla v úterý večer. Sníh byl mokrý těžký, ale v noci to promrzlo.

Aktuálně tam máme 25 cm sněhu - online čidlo: https://www.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/PR/grafy/snih-lnk.html#sneznik
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 22.1.2021 9:37  
Ahoj, z Petrovic, přes Rájec až k turistické chatě na Tisou to je na skate. Potom dál trasy na Sněžník už na skate nejsou, protože máme 2 stopy. Ale je to rovinka a lze to dobře soupaží :)
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 19.1.2021 21:48  
Běžecké trasy na Sněžníku: Dneska večer jsme do toho vjeli a upravili sníh, co nám přes den připadl. Aktuálně to je mokré a těžké, teplota je nad nulou.
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 19.1.2021 21:47  
Po škole rychlých 5 kol 2 km dlouhého okruhu na ledovci + trojka okolo jedličné. /POLEVSKO

Tratě za mě v supr kondici, poměrně pevné i na skate. Stopy v pohodě hluboké (nevím kolik do toho večer napadlo). To co padalo nebylo ani nijak extra mokré, ale bylo to pomalejší. Celou dobu sněžilo, při sjezdech po loukách na Ledovci jsem si připadal jako na opravdovém ledovci na severním polu, takže super zážitek. Parkovat se dalo u kapličky, i když poměrně plno. Lidí tak akorát.

Lyže: Sjel jsem kousek sjezdovky, a super pevný podklad a slušná vrstva technického sněhu, snad nám brzy povolí lyžovat

PS: Velký dík všem subjektům za to, co tady vytváříte - 100 km stop v Lužických horách? Wow! Naprostá paráda.

Virtuální Polevská lyže probíhá až do neděle!
Lužické hory
Vloženo 17.1.2021 15:00  
Běžecké trasy Děčínský Sněžník: Další úpravu stop na Sněžníku plánujeme na zítra odpoledne.

Včera jsem projel kromě stop na Sněžníku také část okruhů projektu zapomenuté pohraničí na straně od Petrovic k Rájci a ostrovu). Za mě paráda, úprava probíhá rolbou, byl jsem mile překvapen, málo lidí, sněhu dostatek (oproti návalům na Sněžníku). Doporučuji nesjíždět do Ostrova, musí se jít 500m po silnici a je to velmi prudké, neupravené.

Odpověď Pavlovi:
Trasy na Sněžníku upravuje na vlastní náklady a svým vybavením HUDY, upravuje se skůtrem, na Skate to není, vzhledem k velkému počtu lidí se dělají 2 stopy, a cesty moc široké nejsou - online info ohledně úprav tady, nebo máme FB stránku - https://www.facebook.com/bezkysneznik.

Okruhy od Rájce do Petrovic a dál magistrálu až do Adolfova upravuje rolbou projekt Zapomenuté pohraničí - http://zapomenute-pohranici.cz/

Záznamy od obou upravovatelů jsou na www.skimapa.cz
Tisá a Děčínský Sněžník
Vloženo 10.1.2021 0:20  
V 10 h z Cínovce, na Vitišku, Nové Město, Dlouhou Louku na Loučnou a zpět přes Vysokou mýť.

PARKING:
Cínovecké Slatě - plné hned z rána, na Cínovci ale možné využít další - odstavná parkoviště u hranic
Vitiška - také rychle plné, lidé parkují na louce
Nové Město - 2 parkingy, oba narvané
Cesta na Bouřňák - d se parkovat podél cesty na Bouřňák
Dlouhá louka - nejezdit v pozdějších hodinách, strávíte minimálně 30 minut ve frontě, protože zde funguje bohužel poměrně nedomyšlený systém parkování - viz co píše kolega níže (platba při vjezdu, neodpovídající automat apod.)

STAV TRATÍ:
Cínovec - Vitiška: ve výborné kondici
Vitiška - Nové město: dobré, při sjezdu z Klínovčíku pár kemenných míst (nic drastického), se závodníma lyžema pozor
Nové Město - elektrárny Vrhc tří pánů. Dobré, žádné kameny
Vše okolo Dlouhé louky (Magistrála, rozhledna Vlčí hora, okruh Vysoká Mýť), podmínky jsou dobré, sníh pevný, ale každých 100m musíte vystoupit ze stopy (máte-li dobré lyže) a dávat poměrně velký pozor na kameny, někde i kameny uprostřed, průměry až 5 cm. Bohužel to je dáno kamenným povrchem a starší rolbou (rozdíl v úpravě novou PB 100 z CÍnovce a starším modelem na Dlouhé louce je velmi znatelný), každopádně jinak super ježdění, spousta stop.

TIPY, JAK SE ZBAVIT DAVŮ:
Na hlavních trasách si ve špičce vzhledem k davům moc rychle neprojedete, ale ne všechny trasy jsou plné - vyzkoušejte následující UPRAVENÉ TRASY:
1. Na magistrále z CÍnovce na Vitišku upraveny po pravé strany několik cest, směrem k českým městům.
2. Loučná - zajeďte si projet trasy pod Loučnou, a můžete si i vyšlápnout až na kopec - zimní pohádka
3. Rozhledna Vlčí hora - okolo Dlouhé louky je upraveno spousta stop okolo vysílače a rozhledny Vlčí hora - a opět téměř nikdo
4. Vyzkoušejte turistiku - zajedte si na strojově neupravené okruhy okolo Moldavy (5 a 10 km)

+ v orientaci hodně pomůže aplikace mapy.cz, je tam kompeltní přehled běžkařských tras a používá jí téměř každý běžkař :)

Výdejní okénka:
Krušnohorský dvůr
Vitiška a také nedaleká chata Mikuláška (tady menší fronta)
Dlouhá louka
Východní Krušné hory
Vloženo 6.1.2021 8:50  
Cínovec - Vitiška + část okruhu 10 km.
14:00 - 18:00, -4
Cínovec - Vitiška klidně na nové lyže, během naší návštěvy dopadlo 5 cm sněhu, ale v noci to upravili a předpokládám pěkně ztvrdlo, takže to je dneska asi paráda. Každopádně včera také dobré ježdění. Parkoviště u golfu bylo plné, spousta běžkařů, pěšáků minimum.

Vyzkoušeli jsme i část okruhu 10 km dole směrem k Moldavě, tam jak je štěrkový povrch to asi ani na úpravu nebude, jednou jsem při sjezdu najel do kamenů, jinak v pohodě, ale je to málo projeté.
Východní Krušné hory
Vloženo 3.1.2021 14:06  
Polevsko, dnes 10:00

Ledovec sjízdný dobře, dole to je horší (50% voda, 50% sníh), ale nahoře je krásné cca 600 metrů dlouhé kolečko, které je, hlavně i díky triatlonistům již docela pevné i na bruslení, takže paráda. V lese bude asi minimum sněhu

Aktuální teplota: http://polevsko.tmep.cz/ - dolní stanice vleku (520 m.n.m., ledovec má 620, takže si něco odečtěte)
ONLINE Kamery: https://kamery.polevsko.ski/

Je mlha, ale za mě bezpečné, lze to i na áčkových lyžích, pač je to louka. Předpověd je docela dobrá a i mrazivá, tak věřím že se skiareálu povede zasněžit, ski polevsku upravit (až to přituhne) a bude to super zima! :)

SKOL!
Lužické hory
Vloženo 1.1.2021 14:43  
(Odpověď na dotaz uživatele Veronika Froňková z 1.1.: Dotaz: Dobrý den,prosím na které místo v Bedřichově jed když chceme s dětmi na boby? Děkuji)

Stadion - tam je to i osvětlené, koukněte na kamery: https://www.jizerskaops.cz/zimni-info/kamery/
Vpravo od nástupu do stop je velký cca 100m svah na bobování, a dá se. Nebo pak na sjezdovky na Malinovku (zde téměř jistota volného parkingu)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 1.1.2021 14:38  
Z nové louky v 10 hodin. Na parkovišti místo bylo, hned, ale jiný lyžař tady níže píše, že v 7:30 plno, tak je to asi o štěstí. V 9:40 byly minimálně 3 místa volná. Stadion zasněžený technicky, trasa na NL ze stadionu pravděpodobně nesjízdná.

Z NL na Blatný rybník kameny, pozor. Odtud po asfaltu na Kristiánov dobré, odsud až na Rozmezí a dál knajpu bez nebezpečí kamínků. Knajpa otevřena. Kasárenská také dobře sjízdná, na silnici od Souše již občas stopa na asfaltu. Cesta pod řerným vrchem na Jezdeckou nic moc, hodně kamenů, je to tím, že je tam povrch písek/kamínky + kanálky. Od vyhlídky na Souš k bunkru je Jezdecká nesjízdná, lze to objet z leva, ale také kameny (méně). Od bunkru na mořinu se dá projet bez zranění skluznice v pohodě. Na Jizerce výdejní okéna, my vyzkoušeli novější, hospodu na Jizerce, polévka výborná, ale vyšší ceny (to se dá pochopit v této době) Na Jizerce kolaps parkingu. Dál se dá bezpečně sjet po pláních dolu na Jizerku (hlína/tráva, kameny ne) a odsud nahoru k bunkru raději pěšky. Promenáda se dá projet, ale s velkou opatrností, viz fotka, prosvítající panely. Kiosek promenádní otevřen. Parking Smědava plno. Zpět na Čihadla, odsud již po tmě s čelovkama, ale až na točnu se dá jet ve stopě a nikde asfalt. Od Točny na Hřebínek 1 vytáté místo. Hřebínek - Nová louka sněhu dobré.

Celkově v Jizerkách několik tisíc lidí, hodně pěšáků, ale ti nevadí, protože není co rozdupat (na tratích 1-5 cm sněhu) Překvapivě hodně běžkařů, na ty podmínky. Těch 45 km jsme si užili, sice trošku zničíte skluznici, ale máte li horší lyže, tak vám to nevadí a je to parádní zážitek.

Celkově je na sníh Bedřichovská strana mnohem lepší než ta od Jizerky (akorát se musíte nějak dostat na Novou Louku)

Brzo nám napadne a bude ještě léeúe.

» Zobrazit všechny fotky (celkem 7)

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 6.12.2020 12:46  
V 11 hodin ze stadionu skoro okruh JIZ 50 (projeli jsme vše, co bylo upraveno). Ze stadionu až na Hřebínek místy místo sněhu voda, dalo se ale projet. Dnes už to dle mého nejde. Stejná situace z Hřebínku až k Tetřeví boudě. Odsud až na Kasárenskou podmínky dobré. Cesta pod Knížecím vrchem - tam uprostřed již hodně kameny, dnes myslím určitě nesjízdné. Totéž Promenáda o d Mořiny ke kiosku, tam to bylo už včera hodně na hraně. Asfalt místama i ze sjezdu z Rozmezí na Kristiánov. I přes podmínky na hraně byla na centrálu čekačka na místo a v horách stovky lidí. Hřebínek i Knejpa z nepochopitelných důvodů zavřeny, kiosek Promenádní otevřen.

Tahle zpráva ze včera ale už hodně ztratila na hodnotě, podívejte se na přiložený obrázek stadionu. Je to pryč, musíme počkat na další várku sněhu :). Ještě včera večer jsme na místě, kde teď není nic bobovali na 10cm vrstvě sněhu. Již nedoporučuji vyrážet.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 1.12.2020 21:38  
V 15h ze stadionu. -4. Na parkingu stále letni ceny /do 4 h 50Kč/. Na stadionu vše upraveno rolbou bez stopovace /rozhrnuto od děl/. Satna pochopitelně zavřená. Dela běží dal.

Na Novou Louku v pohodě i na Skate, kameny nehrozi. Od NL na Kristianov uz víceméně jen stopa, z Kristianova na Knejpu, Cihadla a Tocnu pouze stopa. Nahore 25 cm, obcas slysite hulky na asfaltu, hlavne na Mari. Podkladem pod snehem je ale vikendovy led, takže bezpecno. Dostatek sněhu všude i na Mari. Da se v pohode i s celovkou. Od Hrebinku opět skate úplně v pohodě a v 17:30 desitky celovkaru. Stadion už OPS rozsvítila.

Celkově lepsi podmínky nez letos v lednu. :) Uvidime co vydrží po vikendu..

PS: pro všechny kritiky, že OPS nevyjede se svymi specialnimi gumovymi pasy na rolby - nemůže, musí mit povolení od Lesů ČR a taky od CHKO, AOPK a ceho vseho :) A to jim na vysku sněhu v Bedrichove asi těžko daji.
15:12
16:17
18:00
18:03

» Zobrazit všechny fotky (celkem 6)

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 30.11.2020 15:22  
Další čerstvé fotky od Skiservis Mára.

» Zobrazit všechny fotky (celkem 7)

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.3.2020 10:41  
Včera v 11 hodin z Nové Louky.
Na parkovišti téměř plno, ale vešli jsme se. Parkoviště v Bedřichově plná. Sníh ještě v 11 krásně tvrdý. Skiny malinko podkluzují. Na Rozmezí a přes Předěl, Černou Smědou a Písčiny na Paličník. Výhled úžasný všem doporučuji, ale bacha klouže to. Odpoledne to povolilo, hned se jelo náročněji. Ovšem v téhle části magistrály se pohybuje jen zlomek lidí, takže paráda!

Zpět na Knejpu přes Promenádní a dál na Sedlo Holubníku. Sníh se hodně boří, takže ani soupaž se moc nedá jet. Ovšem opět ani noha :-)

Podmínky jsou ideální, využijte toho!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 28.2.2020 8:13  
V 11 h od parkoviště pod Klepáčem. Spodní část okruhu zbojnicka - sněhu dostatek, proslapoval jsem zapadanou stopu. Potom dolů do hlubokého dolu - zde pri sjezdu jsem v horni casti v 1 zatáčce zničil skluznici - novy sníh přikryl spoustu kamenů. Pak až dolů k rozcestí raději pěšky. Dale až k Vilemince už dobré - opět přešlapování stopy. Od Vileminky až na Slamnenku ideální podminky s dostatkem sněhu. Všechny trasy budou dnes upravovany.
14:03
14:33
15:02

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Králický Sněžník
Vloženo 1.2.2020 21:08  
V 11 hodin dopoledne z Nové Louky. Parkoviště jako vždy volné :-) . Centrál plný, maliník volno 100 míst. K Blatnému rybníku kouká už místy písek, nahrnutý sníh tomu moc nepomohl, vzhledem k tomu, že cesta je ve tvaru střechy, sníh se rozhrnul do krajů a uprostřed není skoro nic. Nicméně hromad sněhu je tam celkem dost tak věřím, že se JIZ 50 nakonec pojede normálně :-) . Ve stopě ještě místy led. Od Blatného rybníka až na Kristiánov dostatek sněhu, od Kristiánova na Rozmezí absolutně bez problému. Knajpa otevřena, fronta minimální. Od Kasárenské na Protrženku také dostatek sněhu, ovšem 50% této cesty nelze jet ve stopě. Přesahují sem větve ze stromů, a to hodně. Navíc přejíždíte stovky náletů a malých stromečků. Tahle cesta potřebuje údržbu, jinak je skvělá! Na Protržené přehradě bufet také otevřen, do prodeje zařazena nově vařená kukuřice, tak jako na Hřebínku :-) Potom z Mariánskohorských Bud nahoru k Pařízkovu kříži, také dostatek sněhu a zpátky přes Rozmezí. Přes Máří jsem si to netroufl

Skiny fungovaly vzhledem k podmínkám překvapivě dobře.
Stopy jsou většinou v dobrém stavu, drží tvar i hloubku.

Na ty podmínky dobré svezení, uvidíme, co přinese nepříliš příznivá předpověď :-(((
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 6.1.2020 6:45  
V 10:00 h velký okruh z Bedřichova (NL - Rozmezí - Máří - Hřebínek) stopy ve slušném stavu, na Rozmezí paráda, kritické místo klasicky kolem máří, tam nepomohla ani nová vrstva sněhu a jezdí se po nanovrstvě ledu.

Potom ještě malý okruh, na Kristiánově potkáváme skůtry, po nich to jelo parádně.

Skiny fungovaly výborně, na Hřebínku fronta na 15 minut, všude hromada lidí. Na stadionu a na začátku tratě k Buku všude dostatek tech. sněhu.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 5.1.2020 9:57  
Parkoviště Malinik i centrál v Bedřichově plná. Volno je ale jako vždy na Nové Louce. (Přestože signalizace ukazuje obsazeno).
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 28.12.2019 23:04  
Na úvod pár doplnění: Jizerská O.P.S. musí před úpravou dostat povolení, a to jak od CHKO, tak i od lesů ČR. Takže rolbaři opravdu nekoukali na pohádky, či co je níže psáno. Je dosti možné, že zrovna obsluhovali sněžná děla na stadionu v Bedřichově. Jak je také již psáno níže, rolba při rozhrnování technického sněhu na stadionu projela a blízké okolí a udělala více škody jak užitku (spousta vyhrabaných kamenů), takže jen dobře, že rolby nevyjely, ani z Jizerky. Navíc hned ráno o úpravě informovali na FB a webu.

Ve 13 hodin ze stadionu. Děla přes den neběžela, slušná vrstva technického sněhu, krizové místo tam, kde už není tech. sníh ale projela rolba (50 metrů). Nahoru až na Novou Louku bez problému na 1-lyžích. Jen pozor na hupy na kanálcích, hlavně dolů, je to docela nebezpečné. Šílené množství běžkařů, na to, že nebyla plánovaná úprava a na množství sněhu :-D.

Parkoviště centrál téměř plné, za nějakých 6 hodin jsme platili, pouze 100 Kč, při vjezdu je na závoře ceník duben - listopad, který asi očividně neplatí. Osobně dle mého není problém zaplatit těch 200 Kč, protože obec do stadionu hodně investuje (šatny, zasněžování - letos nové, světla, tratě...) + 20% jde přímo na úpravu.

Od nové louky na Krisitiánov, kde potkáváme 2 skůtry a podmínky stále více překvapují. Stoupáme na Rozmezí, kde je to už ta pravá zimní pohádka, stopy od skůtrů drží :-D. Knajpa otevřena. Zpět přes Ždárek (již neupraveno), Tetřeví boudu (sem OK), pak už klasicky kolem Máří horší, kameny ale žádné. Na Hřebínku zavírají, jsou tam autem dvojkolkou a vyrážejí rovnou po magistrále. Moc škody nenapáchali, ale je to nepochopitelné a hlavně nebezpečné. Po příjezdu na stadionu opět frčí děla naplno, asi zrovna nedávali žádné pohádky :-)))).

Na letošní zimu skvělé podmínky a já naopak oceňuji snahu OPS!

» Zobrazit všechny fotky (celkem 6)

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 24.12.2019 16:14  
První letošní běžky - na Mísečkách. Po příjezdu na parkoviště (které bylo zdarma), pohledu na holou stráň a silný déšť jsme to chtěli otočit. Naštěstí déšť po chvíli vystřídal sníh.

Nicméně už stadion příjemně překvapil - po čtyřkolkách ani stopy. Okolo stadionu cca 1 km tratí i se stopou. Pěkná byla i cesta ke střelnici a svážnice až za Medvědínské sjezdovky. Jsou sjízdné i další cca 3km závodních tratí. Od sjezdovek ke konci vrstevnice k Labskému dolu (cca 1 km) nejlepší úsek, tam mrzlo a jelo to krásně. Sněhu dostatek, za mě parádní lyžování, viz fotky. Směrem na návrší jsem nejel.

Skol!
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 26.3.2019 21:02  
Okruh Jizerská 25
V Bedřichově na stadionu stále dostatek sněhu, je to ale hodně špinavé a jezdí se na technickém. Lidí bylo málo, v 11:00 50 volných míst i na centrálu. Sněhu všude dostatek, pouze pár kritických míst na Máří. Nahoře 150 cm sněhu, aktuální sněhovou pokrývku na Rozmezí sledujte na http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/PR/grafy/snih-lnk.html#rozmezi
Hřebínek je od pondělí zavřený.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 20.3.2019 10:21  
Ve zprávě bych popsal stav podobně, jako Martin Sajal, tak alespoň doplním fotky.

» Zobrazit všechny fotky (celkem 8)

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.3.2019 22:04  
Kolem poledne Cínovec - Vitiška - Nové Město
Čerstvě upraveno, ale hodně měkké. Magistrála Cínovec - Vitiška v dobrém stavu, až na dvě tradiční místa všude spousta sněhu, všude se dá bezpečně projet. Rolba navíc při úpravách výborně pracuje se sněhem (na místech, kde to taje více je nahrnuto více sněhu atd.) Od Vitišky k Novému městu už je situace horší, asi 200m před trafem na louce není sníh, musí se cca 50m přenášet, a v lese na Klínovčíku už není mnoho sněhu. Na Pramenáč neupraveno, je to hodně nerovné, na Skate téměř nemožné, sněhu ale dostatek.

Parkoviště Cínovecké Slatě ZDARMA, lidí bylo málo, přitom zejména na magistrále Cínovec- Vitiška sněhu spousta! Na Skluznici nepřibyl ani jeden škrábanec. Díky moc rolbaři za úpravu!

SKOL!
12:24
12:25
12:26
12:28
Východní Krušné hory
Vloženo 24.2.2019 21:56  
Dlouhá louka - Flájský Okruh, okruh Vysoká Mýť a Vrch tří pánů
Podmínky v podstatě všude stejné - zledovatělý povrch, stopa na klasiku OK, se skatem už je to horší. Rolba za sebou nechávala díry od pásů. Rolba také vše spíše přejíždí než rovná (neustálé kopečky místo rovné trasy). To ale asi bude tím, že už asi slouží dlouho :-). Každopádně díky moc za úpravu.

Sněhu všude dost, ještě nějaké ty týdny to vydrží. Problematická místa žádná.
Východní Krušné hory
Vloženo 20.2.2019 22:05  
Malý okruh, Máří, Sedlo Holubníku
Občas se rolbám nepodařilo vyříznout kvalitní stopy, jinde jsou luxusní, je to úsek od úseku. Pokud chcete vyzkoušet i neupravované trasy, určitě doporučuji trasu z Bílých Buků přes sedlo Holubníku na rozcestí Na Žďárku. Krásná, nenáročná turistika. (3km) Sněhu všude velký dostatek, i kolem Máří.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 19.2.2019 7:12  
Horní Maxov - stopy jsou ve slušném stavu. Je to ale hodně ledovaté. Trasa na Bramberk je plná nečistot, tam už to nemá cenu.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 1.2.2019 22:32  
DLOUHÁ LOUKA.
Stav stop mě velice udivil. Na to, že úprava snad proběhla tři dny dozadu, tak tratě v dokonalém stavu. Místy ještě manžestr. Zatím nejlepší podmínky v této sezoně. Opravdu úžasně upraveno! Krásné -3, jen azuro chybělo. Za parking sice 80, ale parkoviště bylo krásně upravené a traktor ho průběžně udržoval. Takže s cenou problém nemám. Nejlepší stopy směrem k Loučné. Uvidíme, co s kvalitou sněhu provede obleva.
Východní Krušné hory
Vloženo 27.1.2019 21:53  
POLEVSKO
Supr ježdění, ledovec po sněžení dnes čerstvě upraven rolbou a kolem poledne i skútrem. Na skate je to široké na 2 rolby a všude jsou 2 stopy. Trojka je již také ve výborném stavu! Jehlíčí a nečistoty jsou přikryté novým sněhem, také dnes čerstvě upraveno.
Lužické hory zažívají menší oblevu, přes den bylo nad nulou. Aktuální teplotu sledujte na polevsko.tmep.cz Sněhu je ale všude dost a nějakou dobu to vydrží. Skiny jezdily na jedničku, sníh mokrý. Parkovat se dá u vleku, u Kapličky či na Jedličné.
Lužické hory
Vloženo 22.1.2019 16:54  
Polevsko - na Ledovci parádní podmínky, upraveny jsou tu rolbou i trasy mimo obvyklý okruh, celkem je na ledovci k dispozici cca 4km tras. Trojka byla v mnohem horším stavu, ve stopách spousta jehličí, led, někde se nepodařila stopa vyříznout vůbec. Sjezdy jsou tu opravdu nebezpečné! S novými lyžemi nedoporučuji. Trasy k vysílači na Prácheň jsou v dobré kondici. Tady sněhu dostatek.

Co se týče typu a kvality sněhu - skiny absolutně nefungovaly, to znamená, že je to ten sníh, co opakovaně začne tát a poté zmrzne. Jinak klasický modrý vosk funguje skvěle

Parkování - parkovat můžete u kapličky, dá se parkovat i na kraji silnice - místa dost. Nebo můžete zaparkovat dole u skiareálu, kde je zázemí (bufet..) a vyvézt se ZDARMA vlekem nahoru.
10:42
10:45
10:48
10:48

» Zobrazit všechny fotky (celkem 5)

Lužické hory
Vloženo 13.1.2019 23:18  
V 11:15 z Bedřichova okruh Jizerské 25 a potom magistrálou až do Jablonce.
V Bedřichově překvapivě "málo lidí", pár volných míst bylo i na centrálu, dopravní kolaps, žádný. Pár zpráv v médiích má koukám veliký zásah. Na Rozmezí OK, upraveno. Velká rolba se v poledne ještě nestihla vrátit z Jizerky, takže od Čihadel na Točnu bez úpravy. Stromy byly ale překvapivě odklizeny (až na čerstvě popadané). Olivetská Hora v pohodě, tady ale musela rolba odklízet desítky stromů, stejně jako na závodním okruhu. Do Hrabětic bylo protaženo, dál už ale byla vrstva 10 cm sněhu, protože rolba z Břízek jela už před posledním sněžením. Ale i tak se dá magistrála do Jablonce slušně projet.
Nahoře všude husté sněžení, od Jindřichova níž už je to déšť..

NEBEZPEČÍ PÁDU STROMŮ OPRAVDU VYSOKÉ!! Když jsem se vracel z okruhu Jiz 25 dolů po závodních tratích, potkal jsem rolbu. Když jsem po 20 minutách šlapal stejnou cestou nahoru, na trase, kde před maximálně pár desítkami minut projela rolba a vše odklidila, bylo několik čerstvě spadlých stromů..- padá to opravdu rychle a ve velkém. Díky moc O.P.S. a hlavně rolbařům!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 6.1.2019 16:25  
V 8:30 z Nové Louky přes Rozmezí na Knajpu a zpět.
Původní plán byl delší, ale celou dobu vydatný déšť. Tratě měkké, bylo to trápení. Parkoviště na NL bylo z části neodklizené. Sněhu všude dost.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 31.12.2018 16:10  
V 10:30 z Cínovce na Vitišku + Pramenáč. Magistrála je v dobré kondici, je tam pár vytátých míst, dá se vše bezpečně objet. Na spoustě místech vrstva ledu, dá se to bezpečně přejet, jinak ideální podmínky i na trénink. Na Pramenáč je sněhu také dostatek, ze strany od Vitišky se dá i trochu bruslit, tady jsem ale potkal asi 50 pěšáků, ze stopy nic nezbylo. Od Pramenáče ke Štěničárně je jen stopa na klasiku, skate tu nejde.
Sníh byl ještě zmrzlý, ale postupně to povolovalo - byly 2 stupně. Parkování Cínovecké slatě za 50Kč, místa dost. Lidí docela hodně, ale dá se to. Nečistoty ve stopě jen cca 500m od Cínovce. Skiny jely krásně, jinak funguje fialový klistr.
Východní Krušné hory
Vloženo 30.12.2018 23:37  
V 12:00 z Mariánské hory na Protrženou přehradu, Kasárenskou, Knajpu, Rozmezí a na stadion.

Úmyslně jsem vyrazil později, rolba upravila Mariánskou horu tak v 11:30. Husté sněžení, trasy téměř okamžitě zapadané. Tam kde projela rolba jednou je to na skate hodně měkké, nejlepší úsek byl Knajpa - Čihadla, tam opravdu tvrdý podklad. Hodně foukalo, vánice, pořádné horské počasí :-). Od Kristiánova do toho padal sníh s deštěm a oproti trasám nahoře nic moc, navíc davy lidí...
Problematická místa žádná, rolby už ale zajíždí více do příkopů (aby se trasy rozšířily), takže se hůlky hodně boří, zejména úsek Protřžená - Kasárenská a od Blatného rybníka na Novou Louku.
Skiny fungovaly výborně, v kombinaci se skluzným voskem jely i pořádně rychle - tak rychle, že jsem se v půlce kopce z Rozmezí pořádně rozsekal, zlomil hůlku a narazil ruku. :-) Kiosky otevřeny, parkoviště na Mariánské hoře plné. Díky, že všechny 4 rolby od rána upravovali celou magistrálu, bez jejich úpravy by jsme se všichni dnes pořádně bořili!

Na závěr k diskuzi:
1) Pěšáci ve stopě - na Mariánské hoře (po čerstvě upravené trase, v prašanu) šli 2 pěšáci s dítětem, každý na 1 straně prostoru na skate a dítě uprostřed.. Před vstupem si prohlíželi tu žlutou ceduli, kde je zákaz vstupu chodců.

2) Kritici Jizerské OPS - Jako většina lyžařů do OPS nevidím, ale nevím co vám tak vadí. Rolby vyrazily například i dnes ráno, i když ještě nedosněžilo. Mohli se na to vykašlat, vyrazit až dnes v noci a všichni lyžaři (hlavně bruslaři) by si dnes moc nezajezdili. A navíc v noci vyrazí opět upravit celou magistrálu! Mně se jejich práce líbí - snaží se stále vylepšovat služby (např. lepší osvětlení na stadionu, sprcha, šatna, skříňky, zasněžování) nebo třeba informují předem o úpravách na několika místech.

PS: Příspěvky, které neobsahují žádnou zprávu o aktuálních podmínkách prosím piště přímo do obecné diskuze, stejně tam budou přesunuty. Ztrácí se tu pak užitečné informace o stavu stop. Díky.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 30.12.2018 23:56  
V 16:00 z Nové louky malý okruh. Trochu do toho sněžilo, sněhu dostatek. Parkoviště na NL plné, navíc jim nefungoval systém, při vjezdu to tisklo prázdné lístečky :-)).
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 28.12.2018 22:11  
V 10:15 z Nové Louky malý okruh (přes Olivetskou horu) a potom do Hrabětic přes spojku na závodní tratě a přes Královku.

Problematická místa jsou na Olivetské hoře, dá se to zatím objet. Spojka od Blatného rybníka na závodní tratě je ještě sjízdná, už se tam ale vyskytují problematická místa. Na závodních tratích jsou nečistoty ve stopě. Pod Prezidentskou a na pláních mezi Královkou a Hraběticemi rozdupané od pěšáků, na pláních také problematická místa.

Skiny mi moc nefungovaly, ale jinak prý dobře funguje fialový i univerzální klistr. Sníh rozmrzlý, vlhký, v nižších polohách poločvachta. Centrál plný, Maliník 50 míst. Nová Louka volno jako vždy. Ignorujte signalizaci, která trvale ukazuje "obsazeno". Nikdy se nám nestalo, že by bylo parkoviště obsazené. 3 hodiny 100 Kč, den 200 Kč.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 28.12.2018 22:20  
V 10:30 z Nové Louky na Rozmezí, Máří, Hřebínek a na stadion.

Skiny fungovaly dobře, parkovaní Nová Louka, problematická místa jsou mezi rozcestím u Nové Louky a u Buku. Není sem rozhrnut technický sníh, dá se to ale ještě objet. U Máří už je to jen tak tak. Jizerky zažívají větší oblevu.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 17.12.2018 11:36  
Cínovec. -6 °C, parkování Cínovecké slatě. Cena parkingu 50 Kč. Parkoviště plné. Jinak se parkuje i u benzinky.

Trasa: https://mapy.cz/s/3hbD9
Na magistrále mezi Cínovcem a Vitiškou šílený davy lidí, horší než v Jizerkách. Naopak na okruhu přes Pramenáč jsem potkal 3 lyžaře. Na skate je to směrem od Vitišky na Pramenáč zničené od pěšáků. Na okruzích v Novém Městě a v Německu též málo lidí. Nejlepší trasy jsou v Německu. Je tam asi 50cm sněhu, parádní podmínky. Jediná místa, kde vykukují kameny je cesta od Pramenáče ke Štěničárně, jsou to ale asi jen 2 místa. Chytl jsem sice někde 1 škrábanec, ale sněhu všude dost.
Východní Krušné hory
Vloženo 16.12.2018 9:16  
Polevsko - parádně upravené tratě, rolba znovu projela ledovec na skate (2,5 km okruh) na šířku 4 rolby. Řekl bych, že nejširší okruh na skate ČR. Ostatní tratě taky fajn. Všude kvalitní stopy. Jediné místo, které nemá dostatek sněhu je na cestě k vysílači ( 1metr) dá se v pohodě objet. Kameny nejsou nikde vidět, klidně na nové lyže.
11:23
11:23
11:49
11:49

» Zobrazit všechny fotky (celkem 6)

Lužické hory
Vloženo 9.12.2018 11:34  
Fajn ježdění. Upraveny Dámská a Pařezovka. Bohužel celý den předtím pršelo a bylo 10 stupňů nad nulou, v noci to zmrzlo a celé to bylo jeden velký led. Naštěstí na ten led padal celý den nový sníh. Celý den ale navíc obrovsky foukalo. Díky otevřené spojce lyžařské cestě 2a tak všichni lyžaři jezdili buď Pařezovku nebo Dámskou a právě přes lyžařskou cestu 2a na Pařezovku, aby mohli jet bublinovou lanovkou (Cinestar Express), protože na Dámskou na lanovku se odvážil v tomto počasí jen málokdo.

Žádné fronty, dostatek sněhu, aktuálně nejvíce otevřených km sjezdovek v ČR, speciální zlevněné jízdné. Za mě super. Až se zasněží i propojení na Neklid a nejdelší sjezdovka Rondo s délkou 5 300m, bude to skvělý!
Klínovec
Vloženo 25.11.2018 23:15  
První letošní běžky. Sparkassen skiarena Fichtelberg. Parkování zatím zdarma, vstup do arény 3 eura nebo nic (záleží, zda zrovna někdo vybírá vstupné). 530m kolo, kde je rozhrnutý loňský sníh klidně na jedničkový lyže. Na okruzích 2,5km | 3,3km | 3,75km by se vám skluznice při opatrné jízdě také poškodit neměla, je to projeté rolbou. Lyžuje se na vrstvě pár centimetrů sněhu (kromě 500m kola na stadionu). Na 5 km okruhu je to horší - tam jsem škrábnul. Jinak se dá horem vyjet z arény a bezpečně na běžkách vyjet až na Fichtelberg. Oficiálně má být pro veřejnost otevřeno od 11 do 14 hodin, ve skutečnosti toto vůbec neplatí, můžete tam strávit klidně celý den.


VIDEO z dnešního lyžování na našem Instagramu: https://www.instagram.com/p/BqnSkeFiQQO/
12:08
12:42
15:01
15:01

» Zobrazit všechny fotky (celkem 7)

Západní Krušné hory
Vloženo 18.3.2018 21:23  
Vyšší části magistrály jsou ve výborné kondici, stovky lidí proto dnes i přes velké mrazy vyrazili na běžky.
Trasa Nová Louka - Kristiánov - Rozmezí - Knajpa - Smědava - Knajpa - Na Žďárku - Krásná Máří - Hřebínek - Nová Louka.

Parkoviště centrál dopoledne zaplněné, na stadionu dostatek tech. sněhu. Na Nové Louce volno jako vždy. Krásných -9, nahoře -12 + sluníčko a trošku silnější větřík :-D.

Mezi Novou Loukou a Blatným rybníkem se již začínají objevovat první místa bez sněhu, vše se dá ale zatím bezpečně objet. Až na před Kristiánov všude dostatek sněhu, kolem osady vytátá místa, za pár dnů budeme muset přenášet, zejména POZOR PŘI SJEZDU OD BÍLÝCH BUKŮ, na rozcestí na Kristiánově led a asfalt!!! Od Kristiánova už paráda, dostatek sněhu, od Rozmezí pohádka. V úseku mezi Čihadly a Smědavou v obou stranách všude minimálně 50cm, tam opravdu na vytáté místo nenarazíte! U Čihadel jsem navíc kolem poledne potakal Rolbu, takže pak to byla paráda.
Horší to začalo být, když jsem se vydal od Čihadel směrem na Máří. K rozcestí na Žďárku je to ještě takový "bezpečný pololed" na sobotu tam ještě bylo upraveno. Nejhorší a OPRAVDU NEBEZPEČNÝ ÚSEK je kopec mezi rozcestím na Žďárku a Tetřeví boudou. Hrbolatý led, po kterém opravdu nejde jet, nový sníh vytátý, doporučuji sundat lyže, jel jsem opravdu pomalu a i tak jsem se málem zabil. Pak celý úsek kolem Máří se dá projet bez přenášení (příkopem...), ale je to led, určitě tudy jet nedoporučuji. Další problematické místo je sjezd z Točny na Hřebínek, tam už je přenášení NUTNÉ. Pár frajerů to tam sice kličkovalo po zbytcích sněhu, ale...

Kor když na Nové Louce přistával vrtulník a přijela HS právě směrem od Hřebínku. Jezděte opatrně!!!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 10.3.2018 21:17  
Dnes Cínovec - Vitiška - na Nové Město - Vitiška - Cínovec přes neupravované trasy, pomůže odkaz: https://mapy.cz/s/2sntV
VOSK: Červený + univerzální klistr - nestěžoval jsem si
LIDI: V řádu desítek
PARKOVIŠTĚ: Cínovecké Slatě plné, dá se parkovat i u benzínky.
POČASÍ: +4, na slunci i +15. Slunce, azuro, místy mlha.

Na Cínovci mezi parkovištěm a lesem podél golfu to ještě v 11h šlo, ovšem jelo to po vodě, ve 13 h už to byl holý asfalt, na sluníčku to mizí fakt rychle. Úsek na Vitišku byl sjízdný bez nutnosti přenášení, ale cca 1/5 byla na vodové břečce. V jednom cca 300m úseku se jede příkopem. Sněhu je málo všude, jen v lese nad Vitiškou směrem na Nové Město je souvisle cca 500m 20cm sněhu. Vzal jsem to směrem na Pramenáč, tam dost kamenů, jel jsem také po cestách vpravo od magistrály, všechno sjízdné. Počasí bylo nádherné, parádní jarní lyžování, zítra je poslední možnost - za týden už tu sníh nebude!

DNEŠNÍ CÍNOVEC Z DRONU: https://www.facebook.com/Kamzasnehem/posts/1858460087558070?notif_id=1520701189315684¬if_t=page_post_reaction&ref=notif
FOTKY Z TRAS: https://www.facebook.com/groups/kamzasnehem/permalink/888705821301005/
Východní Krušné hory
Vloženo 9.3.2018 14:58  
Ahoj, po Sněžení proběhla poslední letošní úprava - upraveno z Cínovce na Vitišku a Nové Město + okruhy. Mrkni na www.skimapa.cz a na www.facebook.com/bezeckestopy .

(Odpověď na dotaz uživatele Pavel z 9.3.: Neví někdo, jak to vypadá kolem Cínovce? Na fóru nikdo o této lokalitě nepíše, tak je předpoklad, že je konec).
Východní Krušné hory
Vloženo 2.3.2018 16:15  
Ahoj, byl jsem minulý víkend viz můj report, a na áčkový lyže v žádném případě!! Sněhu fakt málo, kamínek chytneš určitě, ale dá se to. Od víkendu se to nezměnilo, mrzlo - mrkni na můj report z 24.2.

(Odpověď na dotaz uživatele Míra K z 2.3.: Ahoj lyžníci, je situace na Dlouhé louce dobrá? Na webu se píše, že 50 km upraveno, ale že občas kouká tráva :). Je to na áčkový lyže? Díky moc!)
Východní Krušné hory
Vloženo 25.2.2018 22:34  
Dnes projety okruhy:
HERVIS JIZERSKÁ 25km - https://mapy.cz/zimni?stopy&x=15.1547036&y=50.8414655&z=13&tid=5a92ae7f7bb1101c6a2ecbae
ENDORFIN FACTORY 20Km - https://mapy.cz/zimni?stopy&x=15.1704716&y=50.8258453&z=13&tid=5a92d723321f6b3d786a20b8

Bedřichov -11, Rozmezí -14. a 100cm sněhu, Bílé buky 85cm. Mazal jsem tuhý modrý extra (v40), fungoval pěkně, ale základním modrým také nic nezkazíte, možná je to ještě lepší volba. Parkoviště centrál dopoledne plné.

Stopy v překvapivě dobrém stavu. Trasy stadion - Rozmezí a Kristiánov - Točna asi nejlešpí stav. Od Čihadel až na Točnu neupraveno od začátku minulého týdne, ale nijak zásadně mi to nevadilo, stopy byly o chlup rychlejší. Kolem Máří sněhu VŠUDE dostatek, stopa ale hodně padá do příkopu, je to dost o hubu, lepší je jet vedle stopy. Vedlejší trasy jako Studené údolí nebo Olivetská hora čerstvě upraveny, stopy ale nejsou úplně 100%, nevím proč. i odpoledne trasa stadion - NL v perfektním stavu! V Bedřichově se přes týden zasněžovalo a na stadionu jsou z tech. sněhu vytvořeny "hupy"
Úprava v dalších dnech je vzhledem k extrémním mrazům, které drží tratě ve výborné kondici nepotřebná.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 24.2.2018 22:19  
Dlouhá Louka -Vrch Tří pánů - Vitiška a zpět přes Vysokou mýť + kolem Vlčí hory

V 13:30 z Dlouhé Louky. Jsou úseky a úseky. Úsek na Vrch Tří pánů v dostačujícím stavu, najdou se ale místa s kamínky, je tam jen pár cm. Od Tří pánů k elektrárnám po asfaltu je to lepší. Od elektráren do Nového města po pláních OK - dost vykukuje tráva, ale dá se slušně jet. Jen ten strašný vichr... Dále na Vitišku v pohodě, je tam jen jedno místo - na konci kopce v lese směrem k trafačce - pokud jedete od Vitišky, tak bacha ať do toho nevlítnete. Jel jsem i kousek za Vitišku po silnici směr Cínovec, tam je to OK. Cestou zpět od Vrchu tří pánů pravou neupravovanou trasou - určitě nějaké škrábance chytnete, má to tam ale své kouzlo. Na vysokou mýť v 95% ideální, bohužel i tam se najdou místa s kamínky. Kolečko kolem Vlčí hory- druhý směr je upraven čerstvě, projíždět z Vlčí hory kamenným mořem není nejhezčí pocit :-D...

Celkově se to dá, záleží, jak nároční jste lyžaři. Pár škrábanců asi chytnete, ale nic strašného, nikde se nemusí přenášet, dá se souvisle jet, jen je občas nutno vystoupit ze stopy. Obrovské díky rolbaři KBS, který úpravuje i těch pár cm, co tam je - bez úpravy máme po lyžování. A lidí - lidí tak akorát ani málo ani moc.
Východní Krušné hory
Vloženo 14.2.2018 19:17  
Mariánská hora - Čihadla - Točna - Bílé buky - Kristiánov - NL - Bedřichov

Ráno v cca 8:30 z Mariánské hory, -11. Stopy fakt v supr stavu, od Čihadel byly "horší", ale i tak super. Za Tetřeví boudou stopa dost ujíždí do příkopu, totéž za Máří - je to o hubu. Na Máří už občas opět i po navezení sněhu prosvítá asfalt. Na okruhu přes Bílé buky stopy nejlepší!. Možná by se mohly na zítra protáhnout základní trasy (jiz50), vedlejší to nepotřebují.

Zpět jsem jel skibusem, kterým nikdo jiný nejel, také není divu, když má tak arogantního řidiče, který je schopen jet 1km s otevřenými dvěřmi, které už ani občas nejdou zavřít...
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 13.2.2018 21:47  
Odpolední ježdění okolo Bedřichova. Trasy byly v mnohem lepši kondici, než jsem čekal. Dopoledne jsem se bál, že trasy a sníh po poledni povolí, ale naštěstí již po 15 hodině přituhlo. Na okruhu přes Bílé buky (Konkrétně trasa Točna – Kristiánov) stopy v supr stavu, a tvrdý pěkný podklad na skate. Podobně výborné to vypadalo na okruhu kolem přehrady Bedřichov, všude kupodivu dostatek sněhu. Dokonce stopy přes den vydržely ve velmi dobrém stavu i na hlavních trasách ( stadion – Hřebínek, NL - Kristiánov), úprava v noci by byla dle mě jen „na krásu", trasy jsou na tom opravdu dobře.

Díky jiz50 značně rozšířen úsek NL – Kristiánov. Z Točny šlo vidět, že je čerstvě vyhrnuta Holubnická cesta, sníh z ní zřejmě přesunut na problematický úsek kolem Máří.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 13.2.2018 13:52  
Dnes v 8:30 z Mariánské hory. Nečekal jsem, že až k Protržené přehradě pojedu úplně první. Z Protržené zkratkou na Souš a po soušské silnici, po které jsem jel před 10 asi maximálně 3tí. Ze Smědavy na předěl a zpět přes Promenádu, Kasárenskou a Protrženku na M. Horu. Kolem Protržené ještě kolem poledne trasy téměř nedotknuté. Dnešní fotky na našem FB ( https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1824377677632978&id=103326356404794 ) Upraveno vše, tak jak je to na www.skimapa.cz - skvělé podmínky, vyražte ještě odpoledne do stopy!

Ještě sem doplním (a časem zase smažu :-), že pár práv na téma pohyb pěších po tratích je přesunuto do obecné diskuze http://www.kamzasnehem.cz/diskuze, diskutovat dál je možné tam.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 12.2.2018 22:00  
Z Bedřichova po 15 hodině odpolední. 5cm nového sněhu. Veliké problémy s mázou, všechno lepilo, klistr i červené Vr. Když už jsem byl v koncích, právě vyjížděla rolba z Bedřichova. Úžas pominul, když U Buku odbočila doprava směrem k závodním tratím, kde po 500m skončila u silnice. Nejednalo se o úpravu, ale pouze o přípravu a rozhrnování sněhu na Jiz50. Rolba ale upravila alespoň na NL a místní kolečko. Po 16h začalo přituhovat a jelo to na klasiku parádně. Dle rolbaře v noci vyjedou rolby, OPS ale zatím nic nepíše. Bílé buky přes 60cm, čihadla 90cm.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 12.2.2018 9:07  
M. Hora - Protržená - Souš - Václavíkova studánka - Jizerka - Smědava - Máří - NL - Bedřichov (46)

Na vedlejších trasách vydržela sobotní úprava parádně. Tvrdý podklad i na skate. Jen na hlavních trasách jako např. Promenádní byl sníh měkký. Jediné místo s kameny je nad Václavíkovou studánkou, ale dá se v pohodě objet. Mezi Smědavou a Knejpou (přes Paulovu paseku) na tom prudkém kopci velké ledové plotny. Naopak velmi přijemně překvapil úsek Točna - Máří - všude dostatečná vrstva sněhu, led minimálně.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 10.2.2018 21:42  
Mariánská hora - Mariánskohorské boudy - Knejpa - Kasárenská - Smědava - Předěl - Na písčinách - Paličník - Promenáda – Kasárenská - Protržená přehrada - Mariánská hora. ( 37km)
Start v cca 8 hod. Na Mariánské hoře, mezi Mar. Horou a Maria. Bud jsem jel asi 3. Až k Čihadlum jsem potkal asi jen 10 lidí. Kolem 9. Hodiny byl ještě hlavní úsek magistrály Knejpa – Smědava ve velmi dobrém stavu. Trasy kolem Předělu a Paličníku bomba a minimum lidí. Úsek Smědava – přístřešek Kasárenská před polednem bych nazval rozbředlou kaší s na mě až moc lyžníci, naštěstí jsem hned odbočíl směr Protržená přehrada. Trasy kolem Protržené a mar. Bud. I krátce po poledni ve výborném stavu.

+odpoledne prozkoumání tras „Jizerské Albrechtice" v Albrechticích v J.h.
Trasy upraveny včera večeř, nečekejte magistrálu, stopy sice nebyly 100% kvality, ale trasy na skate supr a celkově pěkné odpolední svezení (11km). Trasy mají celkem 6km..
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.2.2018 22:31  
Dnes večer Bedřichov – NL – Kristiánov – Rozmezí – Čihadla – Mariánskohorské boudy – Mariánská hora. (18km)

Vosk: pevný swix blue v40 extra (základní modrý) – fungoval velmi dobře

Stopy ve velmi dobrém stavu na to, že úprava jíž neproběhla delší dobu. Mezi stadionem a Kristiánovem odhaduji tak cca 1 hod. před námi jela rolba, odbočila ale na Bílé buky. Sněhu všude dostatek, na Novou Louku se pro jistotu naváží tatrami sníh, trať Bedřichov- NL kompletně pokryta dostatečnou vrstvou tech. Sněhu, na stadionu cca 1m sněhu. Mezi stadionem a Kristiánovem docela dost lyžařů, mezi Kristiánovem a Čihadly cca 15 lyžařů, těch 8km od Čihadel k Mariánské hoře jsme nikoho nepotkali. V noci proběhne rozsáhlá úprava, takže to bude zítra ráno supr.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 4.2.2018 20:25  
Včera (3.2.) jsem opět projel trať Jizerské 50. Tentokrát však pouze na pevném vosku - na začátku cca 5km to moc nejelo, od 900 m.n.m. fungoval parádně. Na upravené trasy moc čerstvého sněhu nenapadlo, jen na skate to bylo měkčí. Ten, kdo namazal klistr, tomu to fungovalo dole, nahoře na čerstvém sněhu se pomalu nemohl odlepit. Od Smědavy ke knajpě prvních cca 800m ledové plotny. Na Máří na ledu pár cm nového sněhu, občas překvapí a zradí asfalt. Nahoře na Olivetské hoře stále led. Trať Jizerské 50 je celkově v dobré kondici a přes týden se to bude jen zlepšovat.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 2.2.2018 22:12  
Dnes jsem projel kompletně trať Jizerské 50.
Vosk: kombinace 3 klistrů ( univerzal+ 2 druhy fialových) Z Bedřichova na Novou Louky nicm moc nefiungovaly, pravděpodobně díky tech. sněhu, který má odlišné vlastnosti. Od Kristiánova a výš paráda, od 900 m.n.m. panuje ta pravá zima!! Prvních 35km všechny úseky s dostatkem sněhu. Od Tetřeví boudy konec čerstvé úpravy, led. Kolem Máří se dá projet po ledu bez sundavání a přenášení. Lopaty už zmizely, škoda
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 28.1.2018 21:48  
NL - Kristiánov - Rozmezí - Knajpa - Kasárenská - Promenáda - Promenádní - U Bunkru - osada Jizerka - Jizerská silnice - Promenáda - Kasárenská - Protržená přehrada - Mariánskohorské boudy - Čihadla -Rozmezí - Kristiánov -NL - stadion (52km)

Většinu dne nepršelo, ani nesněžilo. Dopoledne mlha a mrholení. Parkování na NL, Kombinace univerzálního a červeného klistru, fungoval až od hranice 850 m.n.m. Všude bylo nad nulou, kvalita stop upravených na dnešek OK, ty, kde proběhla úprava na sobotu nic moc. Nejhorší byla Jizerská silnice, jak na skate, tak na klasiku, doporučuji to z Jizerky vzít přes Promenádu nebo Jezdeckou. Všechny kiosky otevřeny, lidí tak akorát. Na stadionu všude přes půl metru sněhu, sice jsem jel dolů až s čelovkou, ale tech. sníh je rozhrnutý až k Buku, takže se sněhem to bude i přes silné oblevy ještě dlouho v pohodě.

Na ty podmínky krásné svezení, díky moc za úpravu!

FOTKY NA:
https://www.facebook.com/groups/kamzasnehem/permalink/864063890431865/
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 27.1.2018 18:19  
Dnes dopoledne Z Komárky na Cínovecké slatě a zpět přes Sedmihůrskou vyhlídku.

Od Komáří hůrky upraveno až od rozcestí Pod Komáří hůrkou, sněhu jakž takž, zítra už bude nutno na planině kolem bývalé hájovny přenášet, už dnes to bylo o lyže. Popravdě jsem čekal více sněhu. Přenášet se musí pouze u Sedmihůrské vyhlídky. Z Cínovce na Komárku čerstvě neupraveno. I přes to to bylo pěkné lyžování.

FOTKY NA:
https://www.facebook.com/groups/kamzasnehem/permalink/863435130494741/
Východní Krušné hory
Vloženo 21.1.2018 21:50  
Dnešní odpolední/večerní ježdění okolo Dlouhé Louky.

Náš dnešní výlet začal cestou z DLOUHÉ LOUKY na LOUČNOU. Magistrála upravena parádně, jen je to na skate malinko měkké. Určitě stojí za to si vyšlápnout na Loučnou. Z Loučné na FLÁJE tak čerstvě upraveno, bohužel sníh z magistrály vítr odfouká do příkopů, tudíž někde vykukuje asfalt, dá se ale bezpečně vyhnout. Z Flájí na DLOUHOU LOUKU paráda. Z Dlouhé Louky na VRCH TŘÍ PÁNŮ a ZPĚT přes Vysokou mýť parádní podmínky. Ještě pozor z Vlčí Hory po magistále směrem na Loučnou dost kamenů.

Krásné běžkování, díky za úpravu!

FOTKY NA:
https://www.facebook.com/groups/kamzasnehem/permalink/859769910861263/?notif_id=1516567722202652¬if_t=page_group_post
Východní Krušné hory
Vloženo 20.1.2018 21:12  
Dnes kolem Polevska krásných 22 km

Nad Polevskem (U Kapličky) -Ledovec - Jedličná - Kočárova cesta - Jedličná -Kolem Medvědí hůrky - Skiareál Polevsko - Nad Polevskem

Zaparkovat se dá "U Kapličky", na Jedličné a nebo přímo dole u Sportovního areálu Pollevsko - odtud je stopa na ledovec, nebo se můžete nechat vyvézt na vleku - běžkaři jedou zdarma. Na ledovci na skate 2km okruh, široké na 2 rolby + stopa, nejlepší svezení, sněhu dostatek. Okruh kolem Medvědí hurky - někde stopa je, někde pouze válcování, a Kočárovka stopa všude, většinu trasy 2 stopy, hezké svezení. V lese hodně větviček a klacíků.

FOTKY NA:
https://www.facebook.com/groups/kamzasnehem/permalink/859096144261973/
Lužické hory
Vloženo 14.1.2018 9:28  
TRASA: Nová Louka - Kristiánov - Rozmezí - Knajpa - Kasárenská - Protržená přehrada - Mariánskohorské boudy - Čihadla - Na Žďářku - Bílá smrt - Holubník sedlo - Holubnická cesta - Točna - Máří - Točna - Bílé buky - Kristiánov - NL - Bedřichov (45km)

VOSK: Stříbrný (univerzální klistr) docela fungoval

PARKOVÁNÍ: Nová Louka

Z Nové louky na Rozmezí opravdu hodně lidí, mezi Kasárenskou a Protrženou jsme ve 12h potkali jen 2 lyžaře. Bufet na protržené otevřen, sněhu všude dostatek. Na Žďářku jsme odbočili na Holubník sedlo, opravdu krásná trasa, pod sedlem Holubníku jsme po 100m odbočili doprava a napojili se na Holubnickou cestu, po které jsme až na točnu jeli první. Podklad byl ale zmrzlý, takže se jelo parádně. Točna - Máří bych doporučil pěšky, není poznat co je led a co je asfalt, musela zasahovat Horská služba, raději se úseku vyhněte. Děla na Bedřichově jedou naplno.

FOTKY: https://www.facebook.com/groups/kamzasnehem/permalink/855654241272830/
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 6.1.2018 21:42  
TRASA: Nová Louka - Olivetská hora - Hřebínek - Čihadla - Smědava - Knajpa - Rozmezí - Kristiánov - NL

VOSK: Kombinace červeného a stříbrného (univerzálního) klistru, vydržel krásně celých 30km, fungoval skvěle

PARKOVÁNÍ: Nová Louka, tam vždy pár míst volných, ojediněle čekáte na místo max. 10min , dole v Bédově vše plné, i díky závodu.

Na to počasí (+4) krásné podmínky, přes Olivetskou horu po posledním sněžení neupraveno, jinak co se týče úpravy, tak krása. Kolem Čihadel bylo na sněhu znatelné, že tam v noci malinko přituhlo.

Problematické místo Točna - Máří, díky moc Láďovi Mizerovi, bylo to sjízdné. Olivetská hora se dala v pohodě. U Kristiánova jsme potkali týpka s hrablem, pokud jich po Jizerkách nejezdí více, byl to on. Ještě jednou díky moc za jeho práci.

Podmínky na oblevu krásné, na rozmezí 80cm sněhu.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 31.12.2017 18:02  
TRASA: Cínovec - Vytiška - Cínovec - Schneise 30 - I-FLugel - Biersteig - Schneise 28 - Lugsteinweg - Cínovec
PARKOVÁNÍ: Cínovecké slatě, zdarma, volno v pohodě
POČASÍ: 4 - 6 stupňů
VOSK: červený klistr - docela fungoval
BĚŽKAŘI: za 3hod. asi 30, pěšáci 40, hlavně v Německu
Vyrazili jsme v 11:15, v půl dvanácté přestalo pršet, cínovecká pláň je z 90% bez sněhu, spousta lidí přijela a většina z nich to otáčela a vracela se zpátky domů. Když však přejedete po pláni těch 300m, tak hned potom na vás v lese čekají 2 stopy i prostor na bruslení. Na trase Cínovec - Vitiška bylo dnes všude dostatek sněhu, jen jeden 50m úsek je bez sněhu, dá se to objet příkopem, nutnost přenášení žádná. Z Vitišky k Trafu to nejdříve šlo, jakmile to ale začne klesat dolů (po cca 1km) už se to na nových lyžích nedalo. Stejnou cestou jsme tedy jeli zpátky na Cínovec a objeli německou Skiarénu, podmínky podobné, která je pro veřejnost uzavřená, najeli jsme cca 20km, a podmínky pro lyžování jsou ještě dostačující, ovšem, je to čvachta a byla kritická místa, kde se jelo po 3 cm tlustém roztávajícím ledu, takže to zítra bude asi malinko horší. Lyže jsme měli nové, a skluznice se obešla bez zranění.

Bohužel nemohu souhlasit s komentářem Vojtěcha Honzika, možná, že na pláni nic nebylo, ale na Dlouhé Louce proběhla úprava několikrát více než na Cínovci, tudíž tam budou podmínky ještě trochu lepší.

FOTO ZDE: https://www.facebook.com/groups/404257413076690/?multi_permalinks=949187508583675¬if_id=1514739739282139¬if_t=feedback_reaction_generic
Východní Krušné hory
Vloženo 31.12.2017 8:50  
Bedřichov 3 stupně nad nulou, silný déšť, sněhu stále dostatek
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 31.12.2017 8:36  
KBSTOPA: Neděle 31.12.2017, 07:54 hodin - Dlouhá Louka
DLOUHÁ LOUKA 31.12.2017 OBLEVA NA UPRAVENÝCH TRASÁCH MOHOU BÝT MÍSTA BEZ SNĚHU. UPRAVENÝ PODKLA BY MĚL Z VĚTŠÍ ČÁSTI OBLEVU VYDRŽET.
Východní Krušné hory
Vloženo 30.12.2017 23:32  
V sobotu ráno byly upraveny stopy okolo Božího Daru, během dopoledne pak mezi Perninkem, Abertamy a Horní Blatnou/Blatenským vrchem.
Rolbou je čerstvě upravena také cyklostezka podél silnice Abertamy – Pernink.
Takřka všechny ostatní udržované lyžařské trasy byly upraveny během pátku.
Západní Krušné hory
Vloženo 30.12.2017 19:11  
AKTUÁLNÍ INFORMACE: Cínovec aktuálně min. 5 - 7cm čerstvého sněhu.⚠❄
Východní Krušné hory
Vloženo 30.12.2017 13:00  
Nelyžuje se, i přes příznivé mrazivé teploty se nezasněžuje.
Horní Podluží