Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 31.12.

Vloženo 1.1.2021 14:38
Z nové louky v 10 hodin. Na parkovišti místo bylo, hned, ale jiný lyžař tady níže píše, že v 7:30 plno, tak je to asi o štěstí. V 9:40 byly minimálně 3 místa volná. Stadion zasněžený technicky, trasa na NL ze stadionu pravděpodobně nesjízdná.

Z NL na Blatný rybník kameny, pozor. Odtud po asfaltu na Kristiánov dobré, odsud až na Rozmezí a dál knajpu bez nebezpečí kamínků. Knajpa otevřena. Kasárenská také dobře sjízdná, na silnici od Souše již občas stopa na asfaltu. Cesta pod řerným vrchem na Jezdeckou nic moc, hodně kamenů, je to tím, že je tam povrch písek/kamínky + kanálky. Od vyhlídky na Souš k bunkru je Jezdecká nesjízdná, lze to objet z leva, ale také kameny (méně). Od bunkru na mořinu se dá projet bez zranění skluznice v pohodě. Na Jizerce výdejní okéna, my vyzkoušeli novější, hospodu na Jizerce, polévka výborná, ale vyšší ceny (to se dá pochopit v této době) Na Jizerce kolaps parkingu. Dál se dá bezpečně sjet po pláních dolu na Jizerku (hlína/tráva, kameny ne) a odsud nahoru k bunkru raději pěšky. Promenáda se dá projet, ale s velkou opatrností, viz fotka, prosvítající panely. Kiosek promenádní otevřen. Parking Smědava plno. Zpět na Čihadla, odsud již po tmě s čelovkama, ale až na točnu se dá jet ve stopě a nikde asfalt. Od Točny na Hřebínek 1 vytáté místo. Hřebínek - Nová louka sněhu dobré.

Celkově v Jizerkách několik tisíc lidí, hodně pěšáků, ale ti nevadí, protože není co rozdupat (na tratích 1-5 cm sněhu) Překvapivě hodně běžkařů, na ty podmínky. Těch 45 km jsme si užili, sice trošku zničíte skluznici, ale máte li horší lyže, tak vám to nevadí a je to parádní zážitek.

Celkově je na sníh Bedřichovská strana mnohem lepší než ta od Jizerky (akorát se musíte nějak dostat na Novou Louku)

Brzo nám napadne a bude ještě léeúe.
Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Vloženo 20.3.2024 19:35
Už jsem nechtěl nic psát, ale jen pro informaci cyklistům, ten okruh co jsem psal před 10 dny je už zcela sjízdný, z kola se již nemusí slézat, jen od čihadel jsem si odskočil na knajpu přes ten kopeček a na tom sjezdu ke knajpě byl asi 100 m... více
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála