Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko: zpráva z 16.3.

Vloženo 16.3.2022 17:39
V noci opravdu sněžilo, ale bohužel nemrzlo. Sníh je mokrý a těžký. V 1000m napadly cca 2cm, ve vyšších polohách až 5cm, na hřebenech je to ale sfoukané. Přes den bylo zase teplo (na hřebenech 4 stupně ve stínu), takže sníh měkne dál. Už nikde není led (ani na hřebenech ani na pěšácké cestě z Medvědína na Šmídovky - tam se dá bez problémů plužit).
ZÁVODNÍ TRATĚ na Mísečkách ráno upravili (přinejmenším 5km okruh a svážnici ke střelnici) a jsou asi nejlepší. V lesních úsecích (těch je tam dost) je tam hrubší přemrzlý sníh, který celkem rychle jede. Podklad na bruslení uspokojivě tvrdý. Stopa mírně zmrzlá. Medvědínská svážnice upravená není a je pomalá.
MASARYKOVA SILNICE: Zatím projetá není, takže rozšlapaný hnůj. Na bruslení dřina, na sjezd pomalé, nahoru na klasiku to alespoň trochu drží, ale žádný skluz.
HŘEBENY (Harrachovy kameny, Labská louka, Labská bouda): Střídá se nafokuaný nový sníh (šedý) a starší sníh (bílý). Obojí měkne. Po pláních se dá jet i jít, ale je to pomalé a začíná se to bořit. Všechny cesty byly přes noc zafoukané a jsou tam jen nové stopy od lidí (jsou mokré, i ty pevné od skialpinistů). Na bruslení to není vůbec (leda trochu po silnici na Labskou boudu). Jediným pozitivem je, že tam zatím nedorazili pěšáci, takže potkáte jen dvě čisté stopy a nic jiného. Připadal jsem si jak před dvaceti lety.
Na své klistery ze včera (univerzál a červený) jsem dnes přidal ještě pevný Swix V60 a drželo to všude, kde nebyl uježděný sníh.
POZOR: Od 15. 3. je kvůli tetřívkovi zavřená cesta z Labské louky na Voseckou boudu (zelená turistická značka). Musí se to obcházet přes Českou budku a Tvarožník.
Oblast: Krkonoše Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko

Nejnovější zprávy z oblasti Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko

Vloženo 12.4.2024 10:02
Horní Mísečky-Masarykova silnice- Zlaté návrší-Harrachovy kameny-Kotel-rozcestí před Lysou horou otočka-zpět Zlaté návrší-Šmídova vyhlídka-Medvědín horní stanice-po sjezdovce dolů na H.Mísečky /parking/ Chladné ráno a zvědavost co zbylo ze sněhu... více
10:45
11:02
11:23
11:30

» Zobrazit všechny fotky (celkem 16)

Vloženo 8.4.2024 19:23
Dneska poslední rozloučení se sezónou, z Misecek pesky po Masarykove silnici k třetí zatáčce, pak už bylo možné nasadit lyže s přerušením kolem mohyly, nejdriv po severnim ubocim ke Krakonosove zahradce a pak skoro az na Lysou, pak zpět a k... více
Vloženo 8.4.2024 2:10
Letošní poslední jízda typu mapování. Od třetí zatáčky Masarykovy silnice nad Jilemnickou sjízdné. Měkký rozšlapaný sníh. Kolem pramenů Labe slušně velké bílé fleky takže se dalo po jejich hranicích něco najet. K Violíku už to nešlo, těsně pod něj... více
Více zpráv z oblasti Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko