Východní Krušné hory: zpráva z 28.1.

Vloženo 28.1.2023 17:16
Altenberg: sněhu podle mě dost i na nové lyže. Stopy někde horší někde velmi dobré, v okolí Kahlebergu asi nejlepší. Na skate nejspíš o něco lepší. Na sever od silnice Altenberg - Rehefeld pěkné až za Schellerhau (jen pro klasiku). Naopak další trasy severně od silnice za moc nestojí - sněhu dost, ale jen uježděné.

Neupravovaný úsek Zaunhaus - Neurehefeld sjízdný ve stopách od lyžařů úplně v pohodě, i když se píchá hůlkami do podkladu. Bývalá železnice Neurehefeld směr Teichhaus upravená (i když rychle opotřebovaná, jako vždy, jen pro klasiku, jako vždy). Tady to na nové lyže není, jsou tam dobře zamaskované šutry.

Za nádražím mě zlákala úprava směrem nahoru k Hermsdorfu. Ovšem jednoznačně lepší je až ta druhá odbočka, tedy ne přes Neuhermsdorf. Nahoře na poli a pak v lese na jednu stranu nejkvalitnější úprava celého dne (krásně hluboké stopy i manšestr na bruslení), na druhou stranu méně sněhu, takže ve stopě dávat pozor a skate spíš na kameňačky. V lese nejezdit do nejvzdálenější části u Kannelbergu, tam je to na kameňačky komplet. Zbytek lesa krásný na tyto podmínky. Je tam upraveno ještě víc, než jsem stihl projet.

Moldava - Vitiška sice bez úpravy (na tu je málo sněhu), ale v pohodě sjízdné pro oba styly. Vitiška - Cínovec urolbovnáno krásně, jen ve spodnějších částech na mnoha místech ve stopě prosvítá asfalt. Ale to už jsem měl tak pomalé tempo, že mě nikde nemohl překvapit :-)

Mapa obsahuje polohu všech 14 fotek.

Oblast: Krušné hory Východní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krušné hory

Vloženo 21.4.2024 13:56
Moldava nádraží, mostek Zaunhaus, Rehefeld. Pěkně bílo, ale na běžky to není, jen sem tam se najde ve stínu 100m v kuse. Navíc v poledne už bylo dost teplo.
10:25
11:01
11:05
Vloženo 28.1.2024 6:23
Dobrý den, je po sněhu. Kdyby se dalo na ski, jistě tu bude dost příspěvků. (Odpověď na dotaz uživatele Ir z 27.1.: Dobrý den, můžu se zeptat na stav z dnešního dne Cínovec-Vitiska?děkuji za info)
Vloženo 23.1.2024 22:41
Podvečerní ježdění mezi Komárkou, Cínovcem a Vitiškou, stopy vymrzlé a rychlé. U Sedmihůrské vyhlídky kouká asfalt, ale ještě nebylo nutné jet příkopem, ve sjezdu od Cínovce na Sedmihůrskou silnici občas vykukují kamínky ale nebylo jich mnoho,... více
Více zpráv z oblasti Východní Krušné hory