Jakuszyce a okolí: zpráva z 26.2.

Vloženo 26.2.2023 21:10
Koukám, že GPS záznam dnešní noční+ranní úpravy v Jakuszycích nikde zveřejněn není. Tak místo něj může posloužit můj GPS záznam. Vynechal jsem jen pár spojek + už jsem neměl sílu na Horní Dukt.

Nicméně zas tak užitečný nebude. Téměř celý den sněžilo, občas i hustě, takže na některých místech už odpoledne nebyla ranní úprava poznat. Sněhu všude dost, jen na místech s bažinatým podkladem jsou ještě zřejmé následky nedávné oblevy. Z toho důvodu nedoporučuji úseky 9 - 3 a 3 - 10 z této mapky https://www.kamzasnehem.cz/clanky/mapa-bezeckych-trati-jakuszyce.

Moc toho tedy neupravili - do lomu, na Porebu a okruh směrem k Harrachovu. To jsou všechno místa, kde byla rolba naposledy před oblevou. Týden před Biegem Piastow jsem čekal větší aktivitu.

Zvolil jsem tedy backcountry přejezd Orle - Chata Gorzystow. Sněhu všude dost, o jednu stopu se dělí pěší i běžkaři - při 20-30 cm prašanu logicky není motivace vyšlapávat stopy dvě. Na Velké Jizerské Louce se sem tam píchne do podkladu, ještě v pátek tam muselo být dost míst bez sněhu. Teď ale v pohodě.

Chata Gorzystow - Stog Izerski upraveno ráno, já ještě měl stopu na klasiku pěknou, ale v otevřených pasážích taky zapadá komplet. Prostor vedle ní, který by po úpravě mohl sloužit pro bruslení, v reálu slouží hlavně pěším, takže z pohledu běžkaře se dá označit za tankodrom. To bude asi dlouhodobá vlastnost tohoto úseku.

Mapa obsahuje polohu všech 6 fotek.

Oblast: Jizerské hory Jakuszyce a okolí

Nejnovější zprávy z oblasti Jakuszyce a okolí

Vloženo 15.2.2024 14:41
Jakuszyce- Stadion 11:00 4° a mrholí - na stadionu je to spíš na brusle než na lyže. Gornym Duktem směrem na Garby - všechno měkké a hodně jehličí. Jakmile jsou stromy nad stopou, tak prakticky zapadané. V jednom místě už odtáté či ledovaté přes... více
Vloženo 14.2.2024 20:06
Dnes jsme jeli s dětmi z Jakuszyce směrem ke kamenolomu, lze klasika i skate, od kamenolomu zpět, protože dále to už nebylo nic moc. Ráno bylo docela chladno, tak sníh držel, po 12h déšť. Celkem 12 km bez nutnosti sundání lyží. (Odpověď na... více
Vloženo 13.2.2024 15:47
Poláci poctivě upravují a mají firn v podkladu, ale už žádný úsek tratě není bez problémů hlavně s jehličím. Projel jsem celou páteř od Orle na Garby. Prudší stoupání nad Orle je problematické kvůli jehličí nikoli kvůli strmosti, ale jehličí je i... více
Více zpráv z oblasti Jakuszyce a okolí