Špagetka – profil lyžaře

Registrován od 18.4.2021, vložil celkem 3 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 24.2.2024 20:45  
Dnes skate Horní Mísečky - Vrbatova bd. - Labská bd. - směr Vosecká bd. jen do půli kopce na výhled do údolí a pak zpět po magistrále do HM.
Předně pozdravy a díky Jance za zprávy z uplynulých dní. Kdyby na dnešek nenapadlo těch 5-10 cm nového, jakkoli lepivého sněhu, bylo by to nahoře podle mě o ústa.
Dnes z HM na VB po silnici krásně urolbováno a široké - na skate ideální, stopa na klasiku není. Odpoledne dolů místy mejdlo, místy trochu rozbředlý firn, každopádně jelo to rychle. Z VB na LB též urolbováno, ale na skate podstatně méně pohodlné - díry od pěších, místy hrbolaté, stopa na klasiku strojová není nikde. Mimo magistrálu jak kde, někde lepší, někde horší, místy se dalo i obstojně bruslit, jelikož podklad je tvrdý a čerstvého sněhu málo.
Závěr: na ski alpech dnes asi lepší než na běžkách, ale jinak krásný den na horách. Lidí přiměřeně. SKOL!
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 26.4.2021 1:12  
Neděle odpoledne skate Mořina - Promenádní - Kiosek - po Jizerské na Smědavu, Kasárenskou na Knajpu, Stolpišskou dolu na Smědavu - Černá Smědá - Ke Koleníkově boudě nahoru - po Jizerské silnici k Panskému domu - nahoru Jezdeckou a od Bunkru Promenádní na Mořinu. Celkově stále velmi dobré jarní lyžování. Komentářů je dost, tak se zmíním jen o tom, co nepsali ostatní nebo co se mi jevilo trochu jinak.
1) Ze Smědavy na Knajpu na skate rozhodně lepší Kasárenská. Stolpišská strana na skate v podstatě vůbec - rozrytá od chodců, boří se, stopa na klasiku, pokud je, tak prostředkem a nad Bílou Smědou sníh z cesty směrem ze svahu silně odtává. Kdybych to nejela dolu, vrátila bych se.
2) Z Černé Smědé na Předěl oběma cestami pouze klasika - stopa vede prostředkem a po stranách rozdupané od chodců - bruslení obtížné, to jsem vzdala
3) Jizerská silnice od Kiosku k Jizerce velmi dobrá, dokud je v lese. Kolem rašelinišť vytáté kusy zřejmě během dne kvapem přibývaly a v půl 6. večer to bylo víc kličkování a obcházení cesty než normální jízdy. Od Pašerákovny k Panskému domu už to jde úplně mimo trasu, na divoko přes poslední vysněžené plochy, stopa jen někde, přenášení od mostku u Muzea.
Ve 3/4 na 7 odjezd z téměř prázdného parkoviště za vydatné chumelenice. Zima ještě asi neskončila...
Lyžování zdar!!
Bedřichov a Jizerská magistrála