Centrální Šumava - Zadov, Kvilda: zpráva z 2.3.

Vloženo 3.3.2023 21:22
Parkovali jsme na "parkovišti autobusů" na Kvildě. Odtud jsme běželi po Šumavské magistrále k prameni Vltatvy, odtud dále na Černou horu, Černohorská nádrž, Filipova Huť a přes Březovou horu zpět do Kvildy.
Z Kvildy první 2 km přes louku až ke vstupu do lesa velmi špatné podmínky. Často tráva, sníh na ostrém slunci tekl. Od vstupu do lesa zlepšení. Čím se stoupalo výše, tím se podmínky podstatně zlepšovaly. Až do Filipovy Hutě pak dobré podmínky. V lesích byly úseky, kde bylo ve stopách hodně bordelu ze stromů. Na sluníčku to sice moc nejelo, ale ve stínu v lese byly stopy umrzlé a jely dobře. Přes Filipovu Huť jsme šli pěšky a od Korýtka jsme jeli přes Březovou horu - zde velmi špatné - stopy jen vyšláplé od lidí a dost rozbité, často hlína a dost špíny. Celkově na to, jaké teď panují podmínky, dobré svezení.
Oblast: Šumava Centrální Šumava - Zadov, Kvilda

Nejnovější zprávy z oblasti Centrální Šumava - Zadov, Kvilda

Vloženo 24.4.2024 12:39
Brzo ráno z Filipovy Huti na Cernou horu a zpátky, sněhu na asfaltce tak 5 až 10 cm, občas se objíždělo po kraji, Na Černé Hoře zimní pohádka. To samé prý na Březníku, přístupy od Kvildy a od Modravy prý jakž takž drží. Před polednem už bylo nad... více
Vloženo 17.2.2024 22:54
Jeli, vlastně 2km jsme šli k pramenu Vltavy. Cesta se po 2km změnila v led a vzápětí se objevil sníh. Sníh byl další 4km a pokračoval dále.
Vloženo 13.2.2024 17:24
Dnes úterý 13.2. Od 1/3 cesty Kvilda - Pramen Vltavy jsme na běžkách zvládli. Lágr
Více zpráv z oblasti Centrální Šumava - Zadov, Kvilda