Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 17.12.

Vloženo 17.12.2023 16:00
Na Smědavě +4°C, azuro, jak slíbila na dnešek a na zítra Klára.Na parkovišti obsazenost na 50%,
Využil jsem nádherné počasí a jel jsem se podívat, jak to vypadá na osmičce,když lesy nedovolují ůpravu pro probíhající těžbu.Předem chci říct, že nikde žádná těžba neprobíhala od doby , kdy napadl sníh a nikde nebyly stopy od lesní mechanizace, což je velká škoda, že tato oblast nebyla proto upravená.
Od rybníčku Černá Nisa jsem jel po osmičce ve směru hodinových ručiček.První část k Předělu má nepravidelné stopy, stejně i po hřebeni k Paličníku.Na výstup k Paličníku to jde , ale pro sjezd zpět ji nedoporučuji.Paličník nemá chybu s krásnými výhledy jak na Krkonoše, tak i na Jizerky,Lužické hory a na Frýdlatsko.
Cesta z Paličníku na Písčiny je dobře sjízdná, je tam úzká stopa od skůtru , ale jde jet po krustě, je to mírný sjezd a krusta se nebořila.Z Písčin na Předěl a k rybníčku je cesta asi jetá rolbou , bez stop od mechanaizace se slušnou stopou bez ůpravy na klasiku.
Je to pěkný 2hod turistický výlet dokud to nebude upraveno, tak to není na běžeckou akci.Na hřebenu k Paličníku je cca 10cm sněhu.
Snad se i zde dočkáme úpravy.
Tak jezděte, zítra bude opět azuro.
Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála