10 důvodů, proč si pro zimní dovolenou vybrat Itálii

Zima klepe na dveře a vy stále váháte, kam letos vyrazit na zimní dovolenou? Rozhodně mezi své favority zařaďte Itálii. Nabízí totiž nádherné a dlouhé sjezdovky k lyžování, ale i obrovské vyžití. Přečtěte si našich 10 tipů, proč zvolit právě Itálii a už nebudete chtít jinam.
  1. Mimořádně slunné počasí

Vysoký počet slunečných dnů je jednou z nejlepších věcí na zimní dovolené v Itálii. Sluncem zalité sjezdovky vám z lyžování zprostředkují zcela jiný zážitek. A nejen na svahu. Můžete si je vychutnávat i při odpočinku na lehátku v některém z mnoha barů či restaurací. Při relaxování se navíc můžete kochat překrásnými výhledy na vrcholky hor. Při tom se často opálíte lépe než u moře. Nezapomeňte se tedy namazat opalovacím krémem, sluníčko tady má opravdu sílu.

02 APT VAL DI SOLE - FOLGARIDA - C.jpg (46 KB)

  1. Moderní lanovky a kvalitní systém umělého zasněžování

Mnohá lyžařská střediska v Itálii jsou vybavena moderními a rychlými lanovkami, které zaručují minimální dobu čekání. Na fronty zde téměř nenarazíte. O to více času si pak užijete na svazích. Dostatek sněhu je po celou dobu sezóny zaručen díky výkonným sněžným dělům. Takže i v případě, že počasí nebude k lyžování zrovna přívětivé, nemusíte dovolenou rušit. Vzhledem k nadmořské výšce většiny lyžařských středisek v Itálii není problém sjezdovku uměle zasněžit.

  1. Vždy dobře upravené tratě

Zatímco vy spíte, sněžné rolby pilně pracují, aby sjezdovky byly další den opět v dokonalém stavu. Není nad to si ráno užit dokonalý manšestr a být prvním, kdo v něm zanechá svoji stopu. Kvalita přípravy svahů je v Itálii na velmi vysoké úrovni. Nestane se, že by sjezdovky nebyly na druhý den perfektně připravené. Proto je lyžování v Itálii tak oblíbené. Vždy si jízdu maximálně užijete.

dss_tag1_144 (1).jpg (46 KB)

  1. Světový unikát Sella Ronda

Proslulý okruh spojuje vyhlášená lyžařská střediska Alta Badia, Arabba, Val Gardena a Val di Fassa. Umožňuje na více jak 40 km lyžařsky propojených tratích objet známý masiv Gruppo Sella. Napojením na tento okruh získáte možnost lyžovat na cca 400 km sjezdovek. Zajímavostí je, že okruh je možné projet po směru i proti směru hodinových ručiček.

  1. Děti do 8 let lyžují zdarma

Nečekejte s lyžováním, až vaše děti trochu povyrostou. Díky skipasu do 8 let zdarma se mohou vaše ratolesti začít učit lyžovat, jen co budou stát na vlastních nohách. Ušetřené peníze můžete využít třeba na lyžařskou školu. Vzhledem k tomu, že se děti učí mnohem rychleji než dospělí, jednou vám poděkují, že jste je nenechali doma. Po lyžování si navíc mohou užít spoustu zábavy a sněhových radovánek.

  1. Nabídka free ski lyžování

Za skipas může ušetřit celá vaše rodina. Naplánujte si zimní dovolenou na prosinec nebo duben a využijte akce skipas zdarma. K lyžování v období free ski doporučujeme středisko Livigno, které má dobré sněhové podmínky na začátku i na konci sezóny. Užijí si to tady začátečníci i pokročilí. Livigno disponuje různorodou nabídkou sjezdovek. Od černých padáků až po modré sjezdovky, na kterých se mohou učit začínající lyžaři.

  1. Ráj pro běžkaře

Zimní dovolenou v italských Alpách si skvěle užijete, i pokud patříte mezi vyznavače běžeckého lyžování. Střediska Kronplatz, Livigno, Val di Fiemme, Val di Fassa a Cortina patří mezi nejlepší místa na běžkování. Čeká na vás velké množství rozmanitých a dokonale upravených tras, které nabízejí fantastické výhledy na okolní hory. Každý den můžete poznávat nová místa a užívat si krásné přírody.

w---cross-country-c-tvb-kro (1).jpg (47 KB)

  1. Skvělé jídlo

Při lyžování člověku pěkně vyhládne. Odolat svodům všudypřítomných restaurací a barů, ze kterých se line vůně těstovin a pizzy, je tak téměř nemožné. A byla by velká škoda nepodlehnout, vždyť italská kuchyně patří k těm nejlepším na světě. Zimní dovolená není přece jen o lyžování. Nejlepší je, když si ji užijete se vším všudy a k tomu neodmyslitelně patří i dobré jídlo. A to vám dovolená v Itálii rozhodně dokáže splnit.

  1. Sportovní vyžití, zábava i relaxace

Ani po lyžování se v Itálii rozhodně nudit nebudete. Najdete zde bohaté vyžití pro děti i dospělé. Večer na vás čekají bary a diskotéky, přes den můžete zajít do wellness centra, zkusit sáňkařskou dráhu nebo snowtubing. Pokud chcete i nadále sportovat, jen se zrovna necítíte na lyžování, můžete si jít zabruslit. Děti určitě ocení aquapark, ve kterém se budou moci vyřádit. To je jen malý výčet z množství aktivit, které na vás čekají. Stačí si vybrat to správné středisko.

  1. Pohodová atmosféra a přívětivý přístup

Italové jsou velmi přátelští a svojí stále dobrou náladou jsou přímo pověstní. Nic pro ně není problém, se vším vám rádi pomohou. Největší radostí je pro ně spokojený návštěvník. Svou pozitivní energii předají i vám a vy tak prožijete dovolenou plnou pohody a bez zbytečného stresu.