Čeští lyžaři, které se tuto sezónu vyplatí sledovat

I když je právě v plném proudu letní sezóna a jen málo lidí si vzpomene na zasněžené svahy a lyžování, my jsme se rozhodli připravit vás i na příchod zimy, a proto si v tomto článku představíme několik českých lyžařů, které byste určitě měli sledovat.

Popularita lyžování v Česku

Pro milovníky zimních sportů je skvělou zprávou, že lyžování jako takové si mezi českými příznivci dokázalo vybudovat poměrně silnou a stabilní základnu, díky čemu je i dostupnost živých přenosů velmi dobrá a my tak své oblíbence můžeme sledovat z pohodlí našeho domova, a to na velkém množství závodů.

Z pohodlí domova však můžeme také uzavírat sportovní sázky, lyžařské závody nevyjímaje. Která je pro vás ta nejlepší sázková kancelář, to musíte zjistit sami. Prohlédněte si jejich nabídku a rozhodněte se, která vám nejvíce vyhovuje.

Které české lyžaře byste tedy v této sezoně měli určitě sledovat?

Světový unikát

Kým jiným začít než Ester Ledeckou, která má na svém kontě nevídaný „kousek“, a to zisk zlaté medaile v superobřím slalomu na lyžích, a také v paralelním obřím slalomu na snowboardu. To vše se jí podařilo na Zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu v roce 2018. Tímto neskutečným počinem se dokázala zapsat do historie olympijských her opravdu velkým písmem. Je vůbec první ženou v historii, která získala dvě zlaté medaile ve dvou různých sportech na jedné olympiádě!

Olympiáda však není zdaleka její jediný velký úspěch, podařilo se jí také například čtyřikrát po sobě získat první místo v paralelních disciplínách ve Světovém poháru ve snowboardingu a mnoho dalšího.

Tuto sezónu jí také čeká množství zajímavých závodů, a tak se určitě bude na co dívat, i když se nejbližší zimní olympiáda koná až za tři roky.

Biatlon s českým zastoupením

Zejména fandové biatlonu by určitě měli sledovat, jak se bude i v této sezoně dařit našemu skvělému biatlonistovi, kterého jistě všichni znáte. Ondřej Moravec patří ke stálicím českého biatlonu a může se pochlubit také velmi velkými úspěchy. Ondřej určitě v dobrém vzpomíná zejména na olympiádu v Soči, která se uskutečnila v roce 2014. Na této zimní olympiádě se mu totiž povedl skutečně obrovský úspěch, když si domů odnesl dvě stříbrné medaile za smíšenou štafetu a stíhací závod a jednu bronzovou medaili, kterou získal za závod s hromadným startem. Také se mu podařilo vyhrát závod Světového poháru na Hollmenkolenu.

To, co nám Ondřej Moravec předvede tuto sezónu, zatím nevíme, ale určitě se můžeme těšit na to, že se bude opět snažit zabojovat o co nejlepší umístění a bude chtít domů přinést nějaké cenné kovy.

Další olympijská medailistka

Náš výběr by určitě nebyl kompletní bez naší skvělé biatlonistky, kterou je Veronika Vítková. Za její největší úspěch můžeme určitě považovat Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu, které se uskutečnily v roce 2018. Zde se jí podařilo získat bronzovou medaili ve sprintu. Ale výčet jejich olympijských úspěchů zde nekončí, také se může pochlubit stříbrem ze zimních olympijských her v Soči z roku 2014. To získala jako součást smíšené štafety.

Daří se jí také na Mistrovství světa, v roce 2015 v Kontiolahti se jí podařilo stát se mistryní světa ve smíšené štafetě. Bronzovou medaili zase získala v roce 2013 na domácí půdě, v Novém Městě na Moravě.

Toto je výčet jen tech největších úspěchů. Veronika Vítková tedy patří mezi ty sportovce, kteří nám dělají dlouhodobě velikou radost. Proto určitě stojí za to sledovat, jak se jí na sněhu povede i tuto sezónu. Doufáme, že nás opět potěší skvělými výsledky, zejména pak na domácím závodě v Novém Městě na Moravě.

Máme co nabídnout

V tomto článku jsme si blíže představili jen pár z množství našich úspěšných lyžařů. Je skutečně skvělé, že i taková země jako Česko, která nemá příliš velký počet obyvatel a, přiznejme si, nemá ani ty nejlepší podmínky pro výchovu mládeže a podporu profesionálních sportovců, dokáže vychovat opravdu kvalitní lyžaře světové úrovně.

Tuto zimní sezónu se tak určitě všichni máme na co těšit, a i když se nejbližší zimní olympiáda koná až v roce 2022, určitě si i milovníci biatlonu, sjezdového lyžování a dalších disciplín přijdou na své.