Sporticus nově prodává běžkařské boty i běžky

Sporticus rozšiřuje svoji nabídku pro lyžaře. Už to nejsou jen vosky, servisní vybavení, oblečení na běžky a různé doplňky. Od této sezóny najdete v nabídce jak běžkařské boty, tak i běžky. Můžete si je zakoupit jak na eshopu, tak v prodejnách na Praze 9 a v Bedřichově.

Obchod se sportovním zbožím Sporticus toho má s KamZaSněhem.cz společného více. Například společné začátky – zmínku o nich dokonce najdete v archivu novinek našeho webu. Zpráva z 1.11.2010 má nadpis “Spuštěn eshop vosky.kamzasnehem.cz”. Píše se v ní i následující: “Před pár dny byl spuštěn nový eshop s lyžařskými vosky, který přináší kompletní nabídku vosků SWIX a TOKO pro běžecké lyžování. Specialitou je dovoz zakoupených vosků zdarma na vybrané sportovní akce.

Takto firma spoluzakladatele KamZaSněhem.cz Mirka Kaliny začínala. Díky spokojenosti zákazníků a výborné orientaci v nabízeném zboží eshop rychle rostl a brzy se stal největším prodejcem lyžařských vosků v ČR. Postupně do nabídky přibývalo další zboží včetně takového, které nemělo s vosky a lyžováním moc společného - například GPS přístroje Garmin, sportovní výživa nebo potřeby pro orientační běh. Časem slovo vosky přestalo v názvu eshopu dávat smysl, stejně jako vazba na lyžařský web KamZaSněhem.cz, v němž se Mirek tou dobou už ani moc neangažoval.

V roce 2015 tak vznikl Sporticus – nejprve jako eshop se sportovním zbožím, ale brzy byly otevřeny i dvě kamenné prodejny, pražská ve Vysočanech a v zimě otevřená v Bedřichově, umístěná 500 metrů od lyžařského stadionu ve stejné budově jako pošta a obchod s potravinami. Nabídka se postupně dál rozšiřovala. V oblasti lyžařských vosků jinde takovou možnost výběru nenajdete, to samé platí u vybavení pro servis lyží. Lyžaři si zde mohou vybrat i oblečení na běžky, hůlky nebo další vybavení, jako jsou batohy, ledvinky či obaly na lyže. Růst v oblasti “nezimního a nelyžařského” sortimentu pak byl ještě větší.

Se začátkem této zimní sezóny se nabídka pro lyžaře rozšiřuje o běžky a běžkařské boty. Teď už si tedy u Sporticusu můžete pořídit kompletní vybavení na běžky. A to nebudou jediné novinky této sezóny. V nejbližších dnech Sporticus začne nabízet i základní servis běžeckých lyží.

Zajímavostí, která může potěšit návštěvníky a podporovatele Jizerské magistrály, je speciální sekce eshopu, v níž můžete ke své objednávce přihodit samolepku na podporu Jizerské magistrály.

>> Prozkoumat nabídku e-shopu Sporticus