cgrim – profil lyžaře

Registrován od 17.12.2012, vložil celkem 45 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 20.2.2015 6:43  
Od Narodaku k Cihalce a zpet bruslenim parada. Na zacatku sice obcas ustrelovaly lyze, v serpentinach je to trochu ledovaty, ale od Sedlonovskyho kopce uz pekne upraveno a az k Cihalce takze fantazie. Inverze, Krkonose jako na dlani, ...
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 6.1.2015 19:41  
Rolba opravdu projela cely okruh Destna - Sedlonovsky kopec - Masarycka - V. Destna a pres Luisino zpet do Destny. Potkavali jsme ji asi kolem ctvrty hodiny odpoledni pri sjezdu z Destny. Bohuzel to kolem Serlisskyho sedla uz stihli pesaci zase rozdupat :-(

S tou osvetou je to dobry napad.

Jinak bezkovat se jiz da na hrebeni pohodlne i po vedlejsich cestach, co byvaji vyslapany vetsinou jen od nadsencu, napriklad jizni cesta na V. Destnou nebo pres Jelenku a Korunu - snehu je dost a stopy jsou proslaply.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 3.1.2015 14:31  
Vyplatilo se sjet z V. Destny a pokracovat dal na Peticesti, kde se jelo o poznani lip, i kdyz ledovato bylo vsude. Nejhorsi bylo dostat se rano z Serliskyho sedla na V. Destnou, hlavne v zaveru byl jen cistej led spis na ledni brusle. Snad se vsechny ty deti, co se v poledne s vydesenym vyrazem trapily nahoru, dostaly ve zdrai i dolu!

Rozhodne vznikl naprosto idealni podklad a ted uz jen to snezeni ... tak snad dneska v noci? ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 28.12.2014 19:34  
Na hřebeni to dopoledne Jardo vypadalo dobře. Z Šerlišskýho sedla bych se až pod Homoli nebál ani s novejma lyžema. Stopa na klasiku je pěkně prošláplá od zatáčky pod sjezdem z V. Děštný až ke sjezdu pod Homoli. Na bruslení je to taky. Od Homole dál na Pěticestí lezla místy bruslařům tráva ale jinak dobrý. Dál už jsem nejel ...
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 30.1.2014 16:40  
Stále žádný zlepšení nenastalo. Z Šerlišskýho sedla až na rozcestí Pod Jelenkou je to bída s asfaltem a kamením. Nejhezčí úsek je pak mezi rozcestím Pod Jelenkou a rozcestím Pod Homolí, tam jsem neškrt ani jednou a dá se i odpichovat hůlkama :-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 26.1.2014 14:42  
Minulou neděli to bylo jako poslední jarní a dnes jako první zimní běžkování, kdy ještě leze asfalt a hlína, ale stromy už jsou ojíněné a je konečně "trochu chladno" ;-)

Z Šerlišskýho sedla po Homoli to byla dopoledne paráda na klasiku i skate. Dál k Pěticestí už to je spíš pro nenáročné a nadržené běžkaře, protože víc lezly kameny a hlína, ale dalo se to. Cestou zpět už jsem měl trochu problém vybruslit zpět na V. Deštnou, protože bylo na spoustě míst vypluženo až na asfalt a s člověkem to pak pěkně trhalo, jak drhly lyže. Už mi bylo trochu líto i starých lyží, ale v tomhle počasí se na běžky prostě muselo ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 19.1.2014 16:31  
Po včerejší nádheře jsem si dnes s sebou dokonce vzal lepší běžky, že si zabruslím. Ach ta naivita ... Z Šerlišskýho sedla pod Homoli se sice dojet dalo, ale na skluznici je zřetelně vidět, v jaký byly podmínky. Asfalt a kamení vylejzaly tak rychle, že cestou zpět to na spoustě míst bylo na sundání lyží. Všude mokrá břečka a zbytky sněhu tály před očima. Vypadá to, že dnes se na hřebeni dalo na běžkách naposled, dokud se neochladí a nenachumelí :-(
Zimo, vrať se! Prosím ...
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 18.1.2014 13:16  
Dnes inverze, cca 1cm nový blyštivý krupice a nejhezčí úsek byl z Šerlišskýho sedla pod Homoli - ideální na klasiku i bruslení. Pak bunkrovkou na Pěticestí místama lezla tráva nebo kamínek a na bruslení by to bylo horší. Okolo Pěticestí je to rozježděný od aut. Cesta z Pěticestí na Mezivrší byla nejhorší pod bukama, ze kterých tekla voda a chvílema lezl asfalt, lyže nedržely a hůlky o asfalt ustřelovaly. Zpět jsem to vzal přes Komáří vrch, kde mi to přišlo trochu lepší až na ten sjezd, kde po levý straně lezly šutry. Zpět pod Homoli druhou stranou (severovýchodní) pěkný na klasiku. Na konci výletu už jsem okolo V. Deštný potkával davy pěšáků nemilosrdně rozdupávající jedinej slušnej úsek v Orlickejch horách, kde se dá teď běžkovat :-(

Takže kdo si chce zasportovat, je ideální Šerlich - Homole a pokud není člověk náročnej dá se i dál ;-)

... snad jsem tím odpověděl i na tvou otázku KAPO
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 3.1.2014 14:57  
Závodní tratě na Horních Mísečkách upraveny zřejmě včera, přes noc to pokryl cca 1cm nového mokřejšího sněhu. Pak jsem to vzal na Vrbatovu boudu, až k odbočce na Medvědín se bruslilo hůř, jak to rozjela rolba. Pokračoval jsem dál k odbočce na Labskou boudu, kde se bruslilo moc hezky. Zkusil jsem sjet až k Vosecký boudě, ale při návratu ten začátek nebyl pro bruslení nejpříjemnější díky zmrzlým stopám a závějím, ale pro mě pořád lepší než kroužit po okruhu ;-) Každopádně podklad je zmrzlý na kost a bruslit se dá snad všude ...
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 28.12.2013 14:12  
Z Šerlišského sedla na Velkou Deštnou je to hotová tragédie - sněhu je málo, ale projet se ještě dá, místy je jen úzká stopa na jednoho člověka a okolo asfalt. Pěšáků bylo snad víc než běžkařů a bezohledně rozdupávali poslední zbytky sněhu. Chvíli po tom, co projela rolba, už to nebylo ani poznat, že tam jela. K Jelence a dál k Homoli to bylo samozřejmě trochu lepší, ale sníh mokrej a měkkej.

Začátkem dubna jsem si zaběžkoval líp než dnes :-(
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 24.12.2013 12:14  
Sníh citelně potál, ale na hřebeni se na běžkách stále dá. Dopoledne to bylo umrzlý, vítr a mlha. Stopy jsou místama hodně špinavý od jehličí, takže bruslení je příjemnější než klasika.
Za 3. serpentinou cestou na V. Děštnou už vylezl asfalt - takové tradiční vyfoukané místo. Pak u Homole na tom přehupu na bunkrovce leze hlína jinak dobrý.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 22.12.2013 15:28  
Z Šerlišskýho sedla na V. Deštnou je už cesta hodně špinavá plná jehličí a psích exkrementů, sníh mokrej. Od Jelenky po Homoli už byl povrch mnohem lepší, dokonce tam zůstaly i ojíněný stromy. Dál jsme se se synáčkem dneska nedostali. Docela citelně se během dne oteplovalo a chytil nás i Déšť :-(

V pátek a sobotu jsem se Aleši díval, že z Pěticestí pod Homoli to "zadní" SV cestou projetý nebylo, jen JZ cesta "bunkrovka".
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 21.12.2013 12:10  
Dnes to byla fantazie. Konečně se dá přebruslit celý hřeben Orlických hor. Dnes ráno ještě projela rolba ze Šerlišskýho sedla pod Jelenku a dál na Luisino údolí.
Jediná horší místa jsou pod Homolí, kde trochu leze místy asfalt, pak mezi Pěticestím a pramenem je uprostřed cesty jeden větší flek asfaltu a od Mezivrší k Anenskému vrchu na prvním cca 1km trochu leze hlína a drny. Na mezivrší nakládali dřevo. Kolem Aneneského vrchu už je to parádní a dokonce tam svítilo i sluníčko. Nad zbytkem hřebene bylo dopoledne zataženo.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 20.12.2013 19:15  
Dnes odpoledne bylo konečně projeto od Homole k Pěticestí a dál směrem na Mezivrší. Projeta je akorát JZ cesta. Je super, že rolba zahrnula i asfalt na spojovočce pod Homolí. Orlické Záhoří má projeto od Homole pod Jelenku, fleky s jehličím jsou pryč. Od Jelenky po Šerlišské sedlo by to měla projet Deštná zítra ráno.
Celá trasa začínala večer docela ledovatět.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 14.12.2013 14:17  
Zkusili jsme to dnes od Nároďáku a dole na louce lezou krtince, což by ještě šlo, horší že je pak cesta prohrnutá až na asfalt ke 3, serpentině, odkud to vzali lesáci do lesa. Pak už je to fajn, akorát trochu ledovatý a občas ve stopách jehličí. Od Sedloňova stopa projetá není.
Od Jelenky je projetou rolbou na všechny strany. V Luizině údolí je potřeba obejít mokřinu.
Inverze se zvedá a později odpoledne už nebude asi sluníčko ani na Velký Deštný.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 13.12.2013 14:51  
Na hřebeni je dneska umrzlá krusta a hotový jaro "na tričko" :-) Osvědčil se klistr.
Z Šerlišskýho sedla na Velkou Deštnou je to neskutečně rozdupaný, dokonce i tou zadní (jižní) cestou. Bohužel dupali přímo ve stopě i "bežkaři", kteří šli z Děštný na parkoviště a lyže nesli ze strachu v ruce. O tom, že jsou idioti, prý vědí ... je to smutný.

Jak je všude umrzlá krusta, dá se bruslit i po loukách v okolí Deštnýho, nepropadá se to. Jen to chce starší lyže ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 10.12.2013 19:25  
Dneska večer na hřebeni stále nad nulou a drobné pršení. Ze Šerlišskýho sedla na Velkou Deštnou stopa docela ušla ale dál už to bylo spíš hnojiště, hlavně mezi Jelenkou a Homolí. Ze Zdobnice na Záhoří je prohrnuto až na asfalt :-( Dál směrem na Pěticestí JZ stranou nevýrazná postarší stopa. V botách rybníky, tak jsem to před Tetřevcem otočil.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 7.12.2013 14:27  
Jak píše Aleš projeto z Deštného přes Luisino až na Šerlišský sedlo. Deštenákům patří velké díky. Mezi Jelenkou a Homolí jsem si to dopoledne prošláp, místy byl sníh po kolena. Od Homole panensky netknutý peřiny sněhu, takže Říčky na to zatím kašlou. Cestou zpět už jsem měl stopu docela zavátou.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 5.12.2013 19:18  
Odpoledne na hřebeni docela foukalo, stopy lehce zavátý. Risknul jsem sjet z Polomskýho kopce na vrstevnici, co vede od Čihalky, občas jsem chyt kámen a na některých místech prosakovala voda, jinak se to dalo. Vrstevnice byla uježděná od aut, tam to docela frčelo, ale z píchání do asfaltu mě rozbolely zuby :-)
Většina asfaltek je rozježděných auty, nejhorší úsek je mezi Polomským kopcem a Sedloňovským vrchem, přitom v pondělí to ještě šlo. Už aby napadlo půl metru a s autem se tam nikdo nedostal ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 2.12.2013 15:53  
Dneska to od Šerlišskýho mlejna trochu rozjezdili lesáci a nějakej típek se Subaru. Ale přes Bukačku a k Vrchmezí už je to pak paráda ve vyšláplý stopě. Od Vrchmezí k Masaryčce přes Polsko taky hezký. Poláci už měli puštěnou jednu lanovku a sjezdovali ...
Počasí a výhledy byly dokonalý ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 1.12.2013 13:36  
Dík za info MD, nebál jsem se alespoň vyrazit a stálo to za to. Zpět jsme to prošlápli přes Korunu a Jelenku a ani tam si nikde lyžema neškrtli. Příště to zkusím na opačnou stranu k Vrchmezí, i tam to musí jít. Hlavně aby to vydrželo! ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 22.3.2013 11:02  
Dnes rano k Cihalce stale neprojeto, ve stopach slaba vrstva lehkyho prasanku, jelo to hezky.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 21.3.2013 7:26  
Večer od benzínky z Deštnýho do Luisina údolí je první prudkej úsek dobrej ale v druhým lezou mezičky a občas hlína. Od Jelenky pod Homoli a dál do Záhoří a na Pěticestí severní spodní cestou to má Záhoří pěkně upraveno. Z Říček ještě neprojížděli, takže od Homole k Pěticestí jižní stranou vysoká vrstva panenskýho prašanu. Ze Sedloňovskýho kopce k Nároďáku v pohodě, ani dole jsem si nevšiml žádný hlíny, ale možná to bylo rychlostí ;-)
Na hřebeni panuje stále zima a jaro v nedohlednu ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 15.3.2013 9:56  
Dneska ráno na hřebeni -10, vítr a drobný sněžení. Z Šerlišskýho sedla Pod Jelenku čerstvě projeto, od Jelenky pod Homoli zaváto a místy větší závěje a vrstva jehličí. Od Homole k Pěticestí jsem potkal rolbu, projeto z obou stran. Z Pěticestí na Mezivrší projeto jak vrchem přes Komáří vrch tak spodem okolo Zakletýho přes sjezdovky. Dole před sjezdovkama je stále dost sněhu. Z Mezivrší dál k Anenskýmu vrchu bude asi taky projeto, tam už jsem nejel, ale rolbu jsem opět potkal jak jede dolů z Komářího vrchu.

pro Kajzra: dnes jsem sice bruslil, ale kdybych šel klasiku, tuhejch vosků bych se nebál, stopy jsou v tomhle větru za chvíli zavátý jemným prašanem, led nikde moc neleze. Jehličí, šišky a větvičky byly hlavně mezi Jelenkou a Homolí.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 14.3.2013 13:07  
Odpoledne z Šerlišskýho sedla pod Jelenku čerstvě upraveno, dál pak až k Anenskýmu vrchu úprava staršího data, ale ničemu to nevadilo. Sněhu/ledu je na hřebeni stále dost, pořád se dá pěkně běžkovat ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 23.2.2013 13:01  
pro Vojtu: promin, napsal jsem ti reakci do podoblasti Destne misto Ricky. Sleduju vzdy zpravy pro cely Orlicky hory a automaticky pisu do Destnyho.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 23.2.2013 12:57  
Ahoj, nektery trate upravovali ve ctvrtek nektery v patek, ale po dnesku to neni temer vubec poznat. Vsude jsou zaveje a popadany vetve. Mel jsem v planu jit na hreben, ale radsi jsem se nakonec toulal v lesich kolem Destnyho a Zdobnice, stopu jsem si stejne proslapaval sam a tolik tam nefucelo. Krasna projizdka, konecne poradny zimni pocasi ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 21.2.2013 13:01  
Pro Igormrazek: Destna i Ricky projizdeji trasy zpravidla v patek vecer nebo sobotu rano, takze od Masarycky az na Pansky pole by to melo byt bez problemu. Jak to bude vypadat v Zamberskych lesich tezko rict, tamtudy uz jsem dlouho nejel :-( Napis pak kdyztak info ...

Jinak v okoli Destnyho vcera vecer se dalo i bez celovky - mesic, polaci ale i Destna sajnovakli o 106. I kdyz trasu od Narodaku na Sedlonovsky kopec rano projizdeli, byla uz vecer zasypana dalsi vrstvou novyho prasanu. Krajina je ted jak z Mrazika - nadhera ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 17.2.2013 16:07  
Z Horního Maršova krásně upraveno na Černou horu i na bruslení jak zleva tak zprava, na "dálnici" z Černý hory přes Černý potok, Friesovy boudy k Pláním jsem ráno dokonce 2x potkal rolbu. Trasy parádně upravený akorát viditelnost mizerná, celou dobu v mlíku :-(
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 16.2.2013 13:44  
Z Pěticestí projeto na Mezivrší spodem přes sjezdovky, nikde nikdo, stejně tak z Mezivrší delší severovýchodní cestou ke křižovatce mezi Anenským vrchem a Haničkou. Ráno několik cm čerstvýho prašanu, ve kterým to nejelo moc rychle, ale cestou zpět už na hlavním hřebeni po prašanu nebylo skoro ani památky - kolem poledne už byly na hřebeni snad tisíce běžkařů ...
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 7.2.2013 19:44  
Tento týden je na hřebeni pohádkově - krásný počasý, čerstvej bělostnej prašánek a projetý stopy. Akorát ze Sedloňovskýho kopce dolů k Sedloňovu prošláplo od lidí v prašanu, jak psal Petr.

Velká pochvala pro rolbaře z Deštnýho, za novou trasu kolem Zámečku. Sněhu je na celé trase dost i na nový běžky, krásný svezení. Doufám, že se nápad uchytí i do dalších sezón ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 2.2.2013 12:37  
Na hřebeni mlha a připadlo od včerejška tak 3 až 5 cm morkýho sněhu. Mezi Homolí a Pěticestím západní cestou byly místy menší závěje. Ráno ještě chumelilo a každej si razil svou stopu, ale cestou zpět před polednem už byly stopy prošláplý a ubruslíno. Obzvlášť úsek mezi Velkou Deštnou a parkovištěm na závěr vypadal, jako by tam dnes znovu projela rolba ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 1.2.2013 19:56  
Dnes večer na hřebeni parádní svezení. Stopy od rolby už byly lehce přimrzlý, takže to jelo pěkně rychle. Říčky i Deštné projížděly dnes, akorát Záhoří včera takže například mezi Jelenkou a Homolí už je další menší vrstva sněhu, roježděná a přimrzlá, ale i přes to super. Nahoře jsou dokonce i ojíněný stromy, což ještě víc umocní kontrast s jarem, co panuje dole ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 20.1.2013 9:03  
Hurááá, protaženo od Sedloňovskýho vrchu směrem dolů k Sedloňovu. K Čihalce jsem to nezkoušel, ale asi bude taky ...

Mezi Šerlichem a Jelenkou začíná na cestě přibývat exkrementů ... asi jak se blíží Šediváčkův long. U hájovny před Panským polem stahovali dříví, takže byla cesta trochu rozjetá, ale je to jen kousíček, jinak celej hřeben od Vrchmezí až po Panský pole špica, akorát to na skate ve srovnání se čtvrtkem tak rychle nejelo ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 17.1.2013 21:24  
Presne jak pise Radek, frcelo to dnes moc pekne ;-) Akorat skoda, ze neni stale projeto od Sedlonovskyho vrchu do Sedlonova, krasne by to ted umrzlo :-(
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 16.1.2013 5:35  
Od Nároďáku na Vrchmezí projeto rolbou ráno, akorát dole na louce občas vykukuje ve stopě krtinec, z Vrchmezí dál do Polska taky projeto rolbou směrem na Zieleniec ₊ ty malý okruhy, co tam mají. Večer to vypadalo docela čerstvě. Z rozcestí Pod Sedloňovkým vrchem směrem k Sedloňovu rolbou stále neprojeto :-(

Pro Jirku: ještě před dvěma týdny Čihalka v provozu byla, tak snad se něco nezměnilo.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 13.1.2013 14:52  
Od Čihalky stále neprojeto, ale stopa od lidí je hezká, jelo to pěkně. Z Polomskýho kopce dolů k Čihalce je taky prošláplá stopa. Dnes konečně krásná zima, vše pokryl lehký prašánek ...
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 12.1.2013 13:00  
Od Jelenky k Bedřichovce je to v závěru spíš na šutračky, stejně tak mezi Bedřichovkou a Orlickým Záhořím, tam to chce ještě trochu přichumelit. Ze Záhoří k Pěticestí nebo Pod Homoli je to už ale pěkný s menší vrstvou prašanu ...
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 11.1.2013 13:38  
Na http://www.destne.info/bezecketrate/ je vidět, jak projíždí rolba ze Záhoří okruh kolem Záhoří, ze Záhoří k Pěticestí a taky od Bedříchovky pod Jelenku, akorát chybí následné vyznačení celého průjezdu.
Tak hurá to jet vyzkoušet ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 9.1.2013 21:17  
Velka pochvala pro Ricky, mezi Jelenkou a Homoli je ted asi nejlepsi usek - dve stopy a sirokanskej pruh pro brusleni ;-) Od Masarycky k Jelence je stopa od lidi a vedle ubruslino, od Homole k Peticesti je z kazdy strany jedna stopa od rolby. Kolem osmy vecer se docela rozchumelilo ...
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 6.1.2013 13:01  
Úsek Masaryčka až Hanička dobrý akorát trochu horší je to klasicky mezi Komářím vrchem a Mezivrším a pak kolem bunkru Průsek díky jehličí, větvičkám a šiškám. Cestou zpět už ale chumelilo a vše začala pokrývat slabá vrstva sněhu, tak snad se konečně blýská na lepší časy ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 3.1.2013 20:48  
Masarycka az Peticesti stale parada (z obou stran), mezi Jelenkou a Homoli projeto rolbou, akorat v osm vecer celou dobu vytrvale prselo a mistama to zacina byt spis na ledni brusle a mistama na gumaky :-(
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 24.12.2012 22:29  
Nedalo mi to a zkusil jsem to dnes večer od Nároďáku a zatímco to dole umrzalo, nahoře tekly potoky vody, mezi Černým křížem a rozcestím na Sedloňov jsou ve stopě šišky, listí, větve a voda. Serpentiny nahoru byly ale dobrý jak na klasiku tak bruslení. Pak jsem zkusil sjet dolů vyšláplou stopou k Sedloňovu a hned mezi první a druhou serpentinou lezl asfalt, pak to docela šlo a kousek před křižovatkou už bylo holo :-(

Místo ojíněných stromů jen temné siluety, měsíc, místy mlha, nikde ani živáčka ... trochu ponurý Štědrý večer ;-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 22.12.2012 14:51  
Ahoj, škoda, že jsi to nenapsal už včera, přesně tou loukou dole jsem se nechal odradit :-)

Ale neva od Vrchmezí až po Panský pole se dalo krásně bruslit, jedinou slabinou je klasicky úsek od rozcestí pod Jelenkou po rozcestí pod Homolí, kde je ujeto jen skútrem od úterka a ušlapáno od lidí. Od Homole k Pěticestí je urolbována jak severní tak jižní cesta.

Snad ta slibovaná obleva nebude tak tragická - byla by to škoda, když jsou tak parádní podmínky, i když sněhu zatím ještě až tak moc není ...
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 17.12.2012 22:37  
Ahoj, jen doplním k diskuzi o GPS, že se v rolbách používají na více místech ČR již delší dobu, viz http://bilestopy.cz (Jeseníky, Krkonoše, ...) případně http://ski.ttnet.cz/ (okolí Sucháku a Bukovky - východní část Orlických hor) anebo http://lyzovani.nmnm.cz/?ICM=2&ITEM=0000000007 (Novoměstsko - Žďárské vrchy).
Je škoda, že to všechno není na jedněch stránkach dokupy a trochu uživatelsky přívětivější.
Hřeben Orlických Hor